Lättnad från värme snart när IMD utfärdar regn, åskvädervarning i Delhi, Rajasthan, Punjab | Kontrollera detaljer här

0
50

I en lättnad från de värmeböljande förhållandena som rådde under de senaste dagarna, förutspådde Indiens meteorologiska avdelning (IMD) onsdag regn och åskväder i isolerade delar av landet inklusive Delhi, Himachal Pradesh, Jammu-Kashmir, Ladakh, Gilgit Baltistan, Muzaffarabad, Uttarakhand, Punjab och södra Haryana.

IMD utfärdade en orange varning i flera stater fram till den 26 maj mitt i förutsägelser om kraftiga regn. I sin pressbulletin sa avdelningen att det berodde på påverkan av en västerländsk störning som var aktiv över den västra Himalaya-regionen, vilket kommer att resultera i åskväder och regn över nordvästra Indien, under de kommande två till tre dagarna.

< img src="https://data.indianexpress.com/election2019/track_1x1.jpg" />

Står du utanför ditt hus idag? Kontrollera väderuppdateringen i ditt tillstånd innan:

👉 Delhi

Efter att en blåsig värmebölja svepte in delar av Delhi, med maximala temperaturer som korsade 46 grader Celsius på måndag, IMD har förutspått mulen himmel, byiga vindar och lätt regn under andra halvan av onsdagen.

Safdarjung Observatory, Delhis primära väderstation, registrerade en lägsta temperatur på 25,4 grader Celsius, ett snäpp under det normala. Den maximala temperaturen kommer sannolikt att lägga sig runt 39 grader Celsius, rapporterade nyhetsbyrån PTI.

Åska och lätta regn är sannolikt över NCR-regionen, inklusive i Hodal (Haryana) Bijnaur, Khatauli, Sakoti Tanda, Hastinapur, Chandpur, Daurala, Amroha, Nandgaon, Barsana (UP) Tizara, Khairthal, Kotputli, Alwar, Viratnagar, Nagar, Laxmangarh, Rajgarh (Rajasthan) inom de kommande 2 timmarna, stod det.

👉 Mumbai

I Mumbai kommer temperaturen sannolikt att ligga kvar runt 34-36 grader med klar himmel. IMD sa att det inte fanns någon möjlighet för regn för närvarande i staden eller i de angränsande distrikten Thane, Palghar och Navi Mumbai. Regn har dock förutspåtts i Buldhana, Sangli och Parbhani distrikten idag. Skolor i Maharashtra har stängts på grund av värmeböljor.

Annons Agra: En bonde tar ett bad för att slå värmen en varm sommardag, på en åker bakom Taj Mahal, i Agra, måndagen den 22 maj 2023. (PTI-foto)

👉 Bengaluru

Bengaluru, som har sett kraftiga regn och översvämningar under de senaste fyra dagarna, kommer att bevittna en molnig himmel med lätt till måttligt regn idag. I en bulletin som släpptes klockan 8 på onsdagen sa Meteorological Center i Bengaluru att de högsta och lägsta temperaturerna i staden sannolikt kommer att vara runt 33 respektive 21 grader Celsius.

👉 Chennai/Tamil Nadu

Lätt till måttligt regn med åskväder och blixtar kommer sannolikt att inträffa på en eller två platser över Tamilnadu, Puducherry och Karaikal områden, förutspådde det regionala meteorologiska centret (RMC) Chennai. I staden kommer himlen att vara molnig, med en högsta temperatur som sannolikt kommer att vara runt 38 grader Celsius – 39 grader Celsius och en lägsta temperatur runt 28 grader Celsius – 29 grader Celsius.

👉 Kerala 

Annons

IMD har också förutspått kraftiga regn eller åskskurar på många platser i Kerala och på några platser i Lakshadweep.
.
👉 Nordvästra Indien

IMD har förutspått åskväder och byiga vindar med en hastighet på 50-60 km i timmen på isolerade platser över Uttarakhand, Punjab, Haryana-Chandigarh idag och över West Uttar Pradesh i morgon (25 maj).

👉 Nordöstra Indien

Läs även

Två till gepardungar dör i Kuno National Park, tredje denna vecka

Järnvägar kämpar för att nå Vande Bharat-nummer, hastighetsmål

Nyheter från parlamentsbyggnaden Liveuppdateringar: Mitt i Oppn-uppmaningen att bojkotta inau…

Manipur sammandrabbningar finner omnämnande i FN:s människorättskommissionär Volker Turks…

IMD har också utfärdat en varning för sval vind i Nagaland, Manipur, Mizoram, Tripura, Västbengalen och Sikkim idag.