In Sydney bespreken premier Modi en Albanese pro-Khalistan-activiteiten, tempelaanvallen

0
60

Twee maanden nadat hij de kwestie van pro-Khalistan-activiteiten aan de orde had gesteld bij de Australiër Anthony Albanese, bracht premier Narendra Modi woensdag opnieuw de zorgen van India over hetzelfde punt over, evenals de incidenten van aanvallen op tempels met zijn Australische tegenhanger.

In zijn verklaring in aanwezigheid van de Albanezen zei premier Modi dat hun bilaterale betrekkingen gebaseerd zijn op “wederzijds vertrouwen en respect” en dat de Indiase gemeenschap in Australië een “levende brug” tussen de twee landen. 'Premier Albanese en ik hebben in het verleden de kwestie van aanvallen op tempels in Australië en activiteiten van separatistische elementen besproken. We hebben het vandaag ook besproken,” zei Modi.

“We accepteren geen elementen die door hun acties of gedachten de vriendschappelijke en warme banden tussen India en Australië schaden. Ik dank de minister-president voor de reeds ondernomen acties. Minister-president Albanese heeft mij vandaag nogmaals verzekerd dat hij ook in de toekomst streng zal optreden tegen dergelijke elementen,” voegde hij eraan toe.

Na de bilaterale ontmoeting tussen Modi en Albanese in Sydney, ondertekenden India en Australië een migratie- en mobiliteitspartnerschapspact dat gericht is op het bevorderen van tweerichtingsmobiliteit van studenten, academische onderzoekers en zakenmensen en het voorkomen illegale migratie.

Volg ons liveblog voor het laatste nieuws!

PM Modi gebruikte een cricket-analogie om de bilaterale banden tussen India en Australië te beschrijven en zei: “onze banden hebben de T20-modus bereikt”. “De vriendschap tussen India en Australië is een bijzondere.” “Ik bezoek Australië binnen twee maanden na het bezoek van mijn vriend, premier Albanese, aan India. Dit is onze zesde bijeenkomst in het afgelopen jaar. Dit weerspiegelt een diepte in onze alomvattende relaties, convergentie in onze opvattingen en de volwassenheid van onze banden, & #8221; zei hij.

Hij nodigde ook Albanese en Australische cricketfans uit om naar India te komen voor het Cricket World Cup-toernooi dat later dit jaar in het land plaatsvindt.

Modi beschreef zijn ontmoeting met Albanezen als “constructief” en zei dat ze beraadslaagden om het alomvattende strategische partnerschap tussen Australië en India naar “grotere hoogten” in het komende decennium. “Vorig jaar is de economische samenwerkings- en handelsovereenkomst tussen India en Australië in werking getreden. Vandaag hebben we besloten ons te concentreren op een alomvattende overeenkomst voor economische samenwerking (CECA). Dit zal ons economisch partnerschap verder versterken en nieuwe wegen voor samenwerking openen,” zei hij.

Advertentie Mis het niet | Tijdens het evenement in Sydney begroet PM Modi 'wederzijds vertrouwen' met Australië, kondigt nieuw consulaat in Brisbane aan | 10 punten

In zijn opmerkingen zei Albanese dat het doel is om de CECA voor het einde van het jaar af te ronden. “We herhaalden onze gedeelde ambitie voor een spoedige sluiting van de alomvattende economische samenwerkingsovereenkomst tussen Australië en India later dit jaar,” zei hij.

De Australische premier zei constructieve gesprekken te voeren over het versterken van de strategische samenwerking in de sectoren mijnbouw en kritieke mineralen. En ze identificeerden ook concrete gebieden voor samenwerking in de hernieuwbare energiesector.

De twee premiers herhaalden ook hun inzet voor een open, welvarende en veilige Indo-Pacific.

Advertentie

Albanese kondigde ook de oprichting aan van een nieuw Australisch consulaat-generaal in Bengaluru, voornamelijk om Australische bedrijven te verbinden met de bloeiende digitale economie en het innovatie-ecosysteem van India. “Dit is een relatie waarin we moeten investeren. Ons sterke partnerschap met India zal Australië voordelen opleveren op het gebied van handel, investeringen en zaken, en op het gebied van regionale veiligheid en stabiliteit,” zei hij.

“In mijn eerste jaar als premier heb ik premier Modi zes keer ontmoet, wat de waarde onderstreept die we hechten aan het verdiepen van de banden tussen onze naties,” hij herhaalde de opmerkingen van premier Modi.

Lees ook

Nog twee cheetahs welpen sterven in Kuno National Park, derde deze week

De spoorwegen hebben moeite om het Vande Bharat-nummer en de snelheidsdoelstellingen te halen

Nieuws van het Parlementsgebouw Live Updates: temidden van de oproep van de Oppn om inau…

Botsingen in Manipur worden genoemd in VN-mensenrechtencommissaris Volker Turk'…

“Australië is een betere plek vanwege de bijdragen van de Indiaas-Australische gemeenschap, en we willen meer verbindingen zien tussen onze landen,” zei hij.