Hur man loggar in på Facebook utan en kodgenerator

0
53
Jason Montoya/How-To Geek

För att logga in på Facebook utan en kodgenerator:

 1. Öppna Facebook och skriv in din e-postadress eller ditt telefonnummer och ditt lösenord.
 2. Välj “Behöver du ett annat sätt att bekräfta att det är du?”
 3. Välj antingen “Smsa mig en inloggningskod” eller “Ring dig med en inloggning”. Kod.”

Vill du logga in på ditt Facebook-konto men kan inte generera en tvåfaktorsautentiseringskod eftersom du har tappat bort eller tappat bort din telefon? Oroa dig inte; du är inte helt utelåst från ditt konto. Det finns flera alternativa sätt att få koden, och vi visar dig hur du använder dem.

Innehållsförteckning

< blockquote class="moka_autotoc">

Varför vill Facebook ha en kod?
Hur man loggar in på Facebook utan kodgenerator
Låt Facebook skicka koden till dig via sms eller samtal
Godkänn din Facebook-inloggning från en auktoriserad enhet
Använd en säkerhetskopierad Facebook-inloggningskod
Kontakta Facebook
Tips: Logga ut från ditt Facebook-konto på misstänkta enheter

Varför vill Facebook ha en kod?

När du har aktiverat tvåfaktorsautentisering för ditt konto kommer Facebook att be dig ange verifieringskoden från din kodgenerator-app varje gång du försöker logga in på ditt konto på dina enheter. Denna verifiering hjälper till att hålla obehöriga användare borta, eftersom de trots att de känner till ditt Facebook-användarnamn och lösenord inte kan logga in på ditt konto (eftersom de inte har koden).

RELATERAT: Här är varför du bör använda tvåfaktorsautentisering (2FA)

Så här loggar du in på Facebook utan kodgenerator

Om du har tappat bort din telefon eller av någon anledning inte har tillgång till din telefon kommer det att bli svårt att logga in på Facebook eftersom du inte kan logga in utan att ange koden från din telefon.

Lyckligtvis finns det alternativa sätt att få koden och få tillgång till ditt konto. Här är de sätten.

Låt Facebook skicka koden till dig via sms eller samtal

Om du har tillgång till telefonnumret som är kopplat till ditt Facebook-konto kan du få sajten att skicka en inloggningskod till dig via sms eller samtal. På så sätt kan du få koden för ditt konto och logga in på ditt konto.

Tips:Om du har tappat bort ditt SIM-kort tillsammans med din telefon, be din operatör att ge dig ett nytt SIM-kort med samma telefonnummer. Du kan sedan använda detta SIM-kort i en annan telefon för att ta emot koden.

För att använda den här metoden, starta först Facebook på din enhet. Ange sedan ditt användarnamn och lösenord för att logga in.

På sidan där du ombeds ange tvåfaktorsautentiseringskoden väljer du “Behöver ett annat sätt att bekräfta att det är Du?”

På följande sida, i “Använd textmeddelande” klickar du på “Smsa mig en inloggningskod.”

< /p>

Du borde ha fått en kod på din telefon via ett textmeddelande. Om du inte har fått den, välj sedan “Ring dig med en inloggningskod” alternativ. Facebook kommer att ringa dig på din telefon för att ge dig inloggningskoden.

När du har fått koden på något av sätten anger du den på inloggningsskärmen så får du tillgång till ditt konto.

Godkänn din Facebook-inloggning från en auktoriserad enhet

Om du är inloggad på ditt Facebook-konto på en annan enhet, som en telefon eller surfplatta, använd den enheten för att godkänna din inloggningsförfrågan från din nuvarande enhet. På så sätt behöver du ingen kod för att komma åt ditt konto.

För att göra det, öppna Facebook och logga in med dina inloggningsuppgifter. På kodsidan väljer du “Behöver du ett annat sätt att bekräfta att det är du?

Starta på enheten där du är inloggad på ditt konto Facebook och få tillgång till aviseringarna. Välj här aviseringen om din nya inloggning och godkänn den. Du är nu inloggad på ditt Facebook-konto på din nuvarande enhet.

Använd en backup-inloggningskod för Facebook

Facebook låter dig ladda ner backup-inloggningskoder som du kan använda för att logga in på ditt konto när du inte kan komma åt en kodgenerator eller din telefon. Det här är engångskoder och du kan antingen skriva ut eller ladda ner dem till dina enheter.

Om du laddade ner dessa koder tidigare, använd en av dem för att logga in på ditt konto. Du anger den här koden precis som en vanlig tvåfaktorsautentiseringskod.

Om du har svårt att hitta dessa koder på din enhet, använd filhanterarens sökfunktion för att hitta dem. Du kan ha sparat dessa koder med namn som “återställningskoder,” “Facebook reservkoder,” och så vidare.

Kontakta Facebook

Om du inte kan använda andra metoder eftersom du inte har tillgång till ditt telefonnummer, är du inte inloggad på ditt konto på dina andra enheter, och du aldrig sparat några reservkoder för inloggning, ditt sista alternativ är att komma i kontakt med Facebook och be dem hjälpa dig att återställa ditt konto.

RELATERADESå här kontaktar du Facebook för kontohjälp

För att göra det, öppna Facebook på din enhet och logga in med ditt användarnamn och lösenord. På verifieringskodsidan väljer du “Behöver du ett annat sätt att bekräfta att det är du?” och välj Andra alternativ > Få mer hjälp.

Du kanske måste förse Facebook med ditt identitetskort för att bevisa att du är kontoägaren. När du har skickat in de nödvändiga uppgifterna kommer Facebook att återkomma till dig för att hjälpa dig att återfå åtkomst till ditt konto.

Tips: Logga ut från ditt Facebook-konto på misstänkta enheter

När du får tillgång till ditt Facebook-konto är det första du ska göra att kontrollera om det finns misstänkta enheter på din inloggningslista. Du kanske vill logga ut dig själv på alla dessa enheter för att säkerställa ditt kontos säkerhet.

För att göra det i Facebook’s skrivbordsversion, gå till din profilmeny > Inställningar & Sekretess > Inställningar > Säkerhet och inloggning. Granska enhetslistan till höger. Bredvid enheten som du inte känner igen, välj de tre prickarna och välj “Logga ut.”

I Facebook’s iPhone- eller Android-app, navigera till Meny > Inställningar & Sekretess > Inställningar > Säkerhet och inloggning. Bredvid en obekant enhet trycker du på de tre prickarna och väljer “Logga ut.”

Facebook loggar ut dig från ditt konto på dina valda enheter, och du är klar. Du kanske vill ändra ditt Facebook-lösenord för att se till att någon annan som använder det inte kan logga in igen.

Och det är så du loggar in på ditt Facebook-konto i frånvaro av en kodgenerator. Vi hoppas att guiden hjälper dig att återfå åtkomst till ditt konto.

RELATERAT: Tricket att (nästan) aldrig förlora 2FA/MFA-åtkomst

LÄS NÄSTA

 • › Så här kontaktar du Facebook för kontohjälp
 • › Så här ändrar du ditt Facebook-lösenord
 • › Hur du återställer ditt glömda Facebook-lösenord
 • › Varför du bör köpa en MMO- eller MOBA-mus för produktivitet
 • › 6 anledningar till att jag inte gillar mekaniska tangentbord
 • › Varför du bör använda Google Lens: 7 fantastiska användningsområden
 • › Poly Voyager Free 60+ recension: Rise of the Enterprise Earbuds
 • › 5 anledningar till att Mac Mini är en topp mini-dator, även för PC-användare