Hur länge kan du gå utan ett oljebyte?

0
61
Nor Gal/Shutterstock.com

De flesta inser att regelbundna oljebyten är viktiga för underhållet och välbefinnandet av deras bilar. Kanske går du efter det lilla klistermärket på hörnet av din bils vindruta. Kanske får du bara ett oljebyte med några månaders mellanrum utan att tänka på det.

Men hur länge kan du egentligen klara dig utan ett oljebyte?

Enligt experterna på Jiffy Lube beror hur länge du kan gå utan ett oljebyte faktiskt på flera faktorer.

För det första beror det på ditt fordon. Vilken typ av bil kör du? Kontrollera din instruktionsbok för att bäst avgöra hur ofta du bör byta olja. Vissa modeller kan behöva dem oftare.

Car Emergency Safety Kit Bag

< p class="product-features">Ifall du glömde att byta olja…

Amazon

89,00 USD
99,00 USD, spara 10 %

< p>Tänk sedan på din körstil. Åker du vanligtvis på långa, tysta landsvägar? Eller är du frustrerad i stopp-och-gå stadstrafik? Om du måste stanna ofta eller om du åker på fler korta resor, kan du behöva byta olja oftare.

Slutligen, ju äldre bilen är, desto oftare kommer du sannolikt att behöva olja. ändringar. Ålder tenderar att innebära mer slitage, och mer frekvent underhåll krävs.

Vad du än gör, “gissa” när det gäller att byta olja. Om du kör för länge på en bil som behöver regelbundet underhåll kan du riskera överhettning, accelererat motorslitage, korrosion och oljeläckor. Det är mycket lättare att ta hand om förebyggande underhåll än att behöva ta itu med stora bilproblem senare.

Spara dig tid, pengar och stress genom att byta olja ofta.