Hur du använder din iPad som en andra skärm för din PC eller Mac

0
48
Hannah Stryker/How-To Geek

För Windows-användare erbjuder en betalapp som heter “Duet Display” fantastiska andraskärmsfunktioner för iPads. Mac-användare kan dra nytta av det inbyggda Sidecar-verktyget, som fungerar sömlöst med en iPad.

Två skärmar är åtminstone bättre än en—det är vad vissa människor tycker. Om du har en iPad har du redan en andra bildskärm som kan användas med en Windows- eller Mac-dator. Det är förmodligen lättare än du tror också.

En iPad kan naturligtvis inte konkurrera med en riktig bildskärm när det gäller storlek eller pris. Men om du redan har en iPad kan den användas som en andra bildskärm vid skrivbordet, eller till och med med din bärbara dator när du är ute och reser. Ett enkelt iPad-ställ eller ett fodral med ett inbyggt stativ fullbordar upplevelsen.

Innehållsförteckning

Hur man använder iPad som en andra skärm för Windows
Hur man använder iPad som en andra skärm för din Mac

Hur man använder iPad som en andra bildskärm för Windows

För Windows rekommenderar vi en app som heter “Duet Display.” Det är inte en gratis app, men den kan fungera med en trådbunden eller trådlös anslutning mellan PC och iPad. Du kan få Duet Display för $4 per månad ($48 årligen).

Ladda ned appen på din Windows 10 eller Windows 11 PC och iPad för att komma igång.

När du har installerat apparna måste du logga in på båda med samma konto.

Första gången du använder Duet Display måste du ansluta din iPad till din PC med en kabel. Vi kan byta till trådlöst läge för framtida anslutningar senare.

När enheterna är anslutna med en kabel, och Duet Display är inloggad och körs på båda, ser du en kort utzoomingsanimering på din Windows-skärm, och skrivbordet kommer att utökas till din iPad.

Joe Fedewa/How-To Geek

Du kommer förmodligen att märka att Windows inte har någon idé var iPad-skärmen är i förhållande till din PC. För att fixa det, högerklicka på skrivbordet och välj “Display Settings.”

Du bör se två skärmar–en som representerar din huvuddatorskärm (1) och den andra som representerar din iPad (2). Klicka och dra iPad-skärmen för att placera den som den är placerad i verkligheten, klicka sedan på “Apply.”

Det är också här du kan välja att “Utöka dessa skärmar” eller “Duplicera dessa skärmar,” vilket är skärmspegling.

Låt oss sedan ta en titt på Duet Displays inställningar. Öppna Windows-appen och växla till “Inställningar” tab.

Det finns ett antal inställningar du kan göra intresserad här. Den vi är intresserade av är “Aktivera Duet Air.” Detta gör att du kan ansluta till din iPad trådlöst från och med nu.

På “Anslutna enheter” fliken kan du justera ett antal andra skärminställningar. Vi rekommenderar att du behåller “Bildfrekvensen” vid “60 FPS” och “Prestanda” på “High Power,” men du kan sänka båda om din dator inte är tillräckligt kraftfull för att hantera dem eller om den tappar för mycket batterikraft.

När det gäller “Upplösning,” prova ett par alternativ och se vad som fungerar bäst för dig. Ju högre du går, desto långsammare blir upplevelsen, men ju lägre du går, desto mindre kommer du att kunna se på skärmen.

När du har finjusterat saker som du vill är du redo att gå! Det bör noteras att Duet Display även är tillgängligt för macOS om du råkar inte gilla Sidecar eller om din Mac inte stöder funktionen.

Så här använder du iPad som en andra skärm för din Mac

På macOS kan du använda den inbyggda “Sidvagnen” verktyg för att utöka din skärm till en iPad—håll muspekaren över helskärmsknappen i ett fönster för att välja din iPad, eller välj den från “Display” i kontrollcentret.

Obs!Du behöver en Mac och iPad som stöds för att använda Sidecar. De flesta Mac-datorer som tillverkats efter 2016 med macOS Catalina eller senare stöds, tillsammans med de flesta moderna iPad-modeller. Enheterna måste också vara inloggade med samma Apple-ID, använda tvåfaktorsautentisering och vara inom 30 fot från varandra.

Den enklaste metoden att initiera Sidecar är att helt enkelt hålla muspekaren över den gröna full- skärmknapp i ett fönster på din Mac och välj sedan “Flytta till iPad” från menyn. Detta kommer att flytta över fönstret till din iPad.

Om du vill utöka din skärm utan att flytta en specifik app till iPad, öppna kontrollcentret och klicka på “Skärmspegling” knappen.

Välj nu din iPad från “Mirror or Extend To” avsnitt.

För att anpassa hur iPad är orienterad och används som en extern bildskärm, öppna Inställningar på din Mac och gå till “Displays” sektion. iPad kommer att listas precis som alla andra sekundära skärmar.

På själva iPaden ser du ett sidofält med vanliga Mac-kontroller.

Det är grunderna för Sidecar på Mac. Det är en ganska anmärkningsvärd och sömlös upplevelse. Du kan till och med använda din iPad med en Apple Pencil som ritblock för din Mac. Om sidovagn inte är ett alternativ för dig finns det några alternativ att prova.

RELATERAT: Så här använder du din iPad som en extern Mac-skärm med sidovagn

En iPad är en praktisk enhet att ha runt, och att använda en som en bärbar sekundär skärm gör den bara mer användbar. Du kan göra samma sak med en Android-enhet också. Dubbla bildskärmar kan vara bra för produktiviteten—men förbise inte en enda ultrabred monitor.

LÄS NÄSTA

  • › Fråga HTG: Välja filer för säkerhetskopiering, använda din skanner som kopiator och konfigurera iPad som en andra bildskärm
  • › Så här lägger du till en extra bildskärm till din bärbara dator
  • › 10 praktiska användningsområden för din gamla iPad eller Android-surfplatta
  • › Så här använder du din iPad som en extern Mac-skärm med sidovagn
  • › Så här använder du din iPad eller surfplatta som en andra bildskärm med iDisplay
  • › Vad är nytt i macOS 10.15 Catalina, tillgängligt nu
  • › Poly Voyager Free 60+ recension: Rise of the Enterprise Earbuds
  • › 5 anledningar till att Mac Mini är en topp mini-dator, även för PC-användare