Hogescholen krijgen NAAC-mandaat niet om aansluiting bij varsity te verliezen

0
65

Hogescholen in Maharashtra, die nog niet zijn begonnen met het proces om cijfers van de National Assessment and Accreditation Council (NAAC) te behalen, dreigen hun respectieve universitaire aansluiting te verliezen aan het begin van het academisch jaar 2023-24.

In een bevel dat is uitgevaardigd aan registrars van alle niet-agrarische universiteiten in de hele staat, heeft directeur van het hoger onderwijs Dr. Shailendra Deolankar instructies gegeven om gegevens van dergelijke hogescholen te verzamelen aan het begin van het toelatingsproces en actie te ondernemen tegen dergelijke instellingen die zijn voorgeschreven onder de Maharashtra State Public Universities Act 2016, waarin wordt voorgesteld het college ongedaan te maken. In het bevel, gedateerd 23 mei, staat: “Colleges in heel Maharashtra werd gevraagd om het NAAC-accreditatieproces tegen eind maart 2023 te starten en het statusrapport in te dienen bij het directoraat. Tegelijkertijd werd het geïnformeerd… als dit niet gebeurt, zullen dergelijke hogescholen geen studenten mogen toelaten in het eerste jaar van het academische jaar 2023-24. Toch zijn er veel hogescholen die nog niet met het proces zijn begonnen, volgens de informatie die is verzameld op de NAAC-website.”

Hogescholen in de hele staat werd gevraagd om te beginnen met de registratie van instellingen voor hoger onderwijs, gevolgd door instellingsinformatie voor kwaliteitsbeoordeling (IIQA).

“Dit is slechts de eerste fase van het NAAC-accreditatieproces. Als er hogescholen zijn die hiertoe geen stappen willen ondernemen, roept dat ernstige vragen op over de kwaliteit van het onderwijs dat aan dergelijke hogescholen wordt gegeven. Het is niet mogelijk om te zorgen voor een effectieve implementatie van het nieuwe nationale onderwijsbeleid (NEP), zonder dat hogescholen de basisclassificatie hebben,” volgens Deolankar.

“Als we studenten de vrijheid gaan geven om hun cursussen voor te bereiden in de multidisciplinaire benadering die wordt aangemoedigd door NEP 2020, hebben ze het recht om te weten wat de kwaliteit is van de instelling voor hoger onderwijs”, zei dr. Deolkankar, eraan toevoegend dat de Maharashtra Public University Act 2016 bevat al een bepaling om actie te ondernemen tegen hogescholen die geen cijfer krijgen.

Lees ook

Kerala +2 Resultaat 2023 Live: algemeen slagingspercentage staat op 88,37%

Kerala +2 resultaat 2023 Link: Officiële websites om markeringen te controleren

Rajasthan 12th Arts Resultaat (uit) 2023: Websites om af te vinken (rajresult…

Kerala +2 Resultaat 2023 resultaat verklaard

“We instrueren de universiteiten om het proces te starten”, zei hij. Aangezien universiteiten in heel Maharashtra verschillende schema's hebben voor hun toelatingsproces, draagt ​​het bevel universiteiten op om gegevens van hogescholen te verzamelen voordat het toelatingsproces voor verschillende hogescholen begint en dienovereenkomstig actie te ondernemen. Volgens gegevens die zijn gedeeld door de afdeling hoger en technisch onderwijs, zijn eerder van de 1.177 ondersteunde hogescholen 1.098 NAAC-geaccrediteerd, terwijl van de in totaal 2.141 niet-ondersteunde hogescholen slechts 238 hun NAAC-accreditatie hebben voltooid. Vierentwintig van de 28 overheidscolleges hebben NAAC-accreditatie.

© De Indian Express (P) Ltd