Hoe u uw iPad als tweede scherm voor uw pc of Mac kunt gebruiken

0
66
Hannah Stryker/How-To Geek

Voor Windows-gebruikers biedt een betaalde app genaamd “Duet Display” geweldige tweede-schermfunctionaliteit voor iPads. Mac-gebruikers kunnen profiteren van de ingebouwde Sidecar-tool, die naadloos samenwerkt met een iPad.

Twee schermen zijn beter dan één – tenminste, dat denken sommige mensen. Als je een iPad hebt, heb je al een tweede monitor die kan worden gebruikt met een Windows- of Mac-computer. Het is waarschijnlijk ook gemakkelijker dan u denkt.

Een iPad kan qua grootte of prijs natuurlijk niet concurreren met een echte monitor. Maar als je al een iPad hebt, kan hij dubbel werk doen als tweede monitor aan je bureau, of zelfs met je laptop als je onderweg bent. Een eenvoudige iPad-standaard of een hoesje met een ingebouwde standaard maakt de ervaring compleet.

Inhoudsopgave

Hoe u de iPad als tweede beeldscherm voor Windows gebruikt
Hoe u de iPad als tweede beeldscherm voor uw Mac gebruikt

De iPad gebruiken als tweede monitor voor Windows

Voor Windows raden we de app “Duet Display.” Het is geen gratis app, maar het kan werken met een bekabelde of draadloze verbinding tussen de pc en iPad. U kunt Duet Display krijgen voor $ 4 per maand ($ 48 per jaar).

Download de app op uw Windows 10- of Windows 11-pc en iPad om aan de slag te gaan.

Na installatie van de apps moet u zich bij beide aanmelden met hetzelfde account.

De eerste keer dat u Duet Display gebruikt, moet u uw iPad aansluiten met een kabel aan op uw pc. We kunnen later overschakelen naar de draadloze modus voor toekomstige verbindingen.

Zodra de apparaten met een kabel zijn verbonden en Duet Display is aangemeld en op beide draait, ziet u een korte uitzoomanimatie op uw Windows-scherm en het bureaublad wordt uitgebreid naar uw iPad.

Joe Fedewa/How-To Geek

U zult waarschijnlijk merken dat Windows geen idee waar het iPad-scherm zich bevindt ten opzichte van uw pc. Om dit op te lossen, klikt u met de rechtermuisknop op het bureaublad en selecteert u 'Beeldscherminstellingen'.

U zou twee schermen moeten zien: het ene vertegenwoordigt uw hoofdcomputermonitor (1) en het andere vertegenwoordigt uw iPad (2). Klik en sleep het iPad-scherm om het te positioneren zoals het in het echte leven is gepositioneerd en klik vervolgens op “Toepassen.

Hier kunt u er ook voor kiezen om “Deze schermen uitbreiden” of “Deze schermen dupliceren,” dat is schermspiegeling.

Laten we vervolgens eens kijken naar de instellingen van Duet Display. Open de Windows-app en ga naar de “Instellingen” tab.

Er zijn een aantal instellingen die u geïnteresseerd in hier. Degene waarin we geïnteresseerd zijn, is “Enable Duet Air.” Hierdoor kunt u vanaf nu draadloos verbinding maken met uw iPad.

Op de pagina “Verbonden apparaten” tabblad kunt u een aantal andere weergave-instellingen aanpassen. We raden aan om de “Frame Rate” bij “60 FPS” en “Prestaties” bij “High Power,” maar u kunt beide verlagen als uw computer niet krachtig genoeg is om ze aan te kunnen of als hij te veel batterijvermogen verliest.

Wat betreft “Resolution,” probeer een paar opties en kijk wat het beste voor u werkt. Hoe hoger je komt, hoe langzamer de ervaring zal zijn, maar hoe lager je komt, hoe minder je op het scherm kunt zien.

Als je eenmaal dingen naar wens hebt aangepast, ben je klaar gaan! Opgemerkt moet worden dat Duet Display ook beschikbaar is voor macOS als u Sidecar niet leuk vindt of als uw Mac de functie niet ondersteunt.

iPad gebruiken als tweede beeldscherm voor uw Mac

Op macOS kunt u de ingebouwde “Sidecar” hulpmiddel om uw weergave uit te breiden naar een iPad – beweeg de muisaanwijzer over de schermvullende knop van een venster om uw iPad te selecteren, of kies deze uit het menu “Weergave” knop in het Control Center.

Opmerking:Je hebt een ondersteunde Mac en iPad nodig om Sidecar te gebruiken. De meeste Macs die na 2016 zijn gemaakt met macOS Catalina of nieuwer worden ondersteund, samen met de meeste moderne iPad-modellen. De apparaten moeten ook zijn ingelogd met dezelfde Apple ID, twee-factor-authenticatie gebruiken en zich binnen 10 meter van elkaar bevinden.

De gemakkelijkste methode om Sidecar te starten is door simpelweg met de muis over de groene full- schermknop van een venster op uw Mac en selecteer vervolgens “Verplaatsen naar iPad” uit de menukaart. Hierdoor wordt het venster verplaatst naar uw iPad.

Als u uw weergave wilt uitbreiden zonder een specifieke app naar de iPad te verplaatsen, opent u het Control Center en klikt u op de knop “Screen Mirroring” knop.

Selecteer nu uw iPad via de optie “Mirror or Extend To” sectie.

Om aan te passen hoe de iPad is georiënteerd en gebruikt open als extern beeldscherm Instellingen op je Mac en ga naar het menu “Beeldschermen” sectie. De iPad wordt net als elke andere secundaire monitor weergegeven.

Op de iPad zelf ziet u een zijbalk met veelgebruikte Mac-besturingselementen.

Dat is de basis voor Sidecar op Mac. Het is een behoorlijk opmerkelijke en naadloze ervaring. Je kunt zelfs je iPad met een Apple Pencil gebruiken als tekenblok voor je Mac. Als Sidecar geen optie voor je is, zijn er enkele alternatieven die je kunt proberen.

GERELATEERD: Hoe u uw iPad kunt gebruiken als extern Mac-beeldscherm met zijspan

Een iPad is een handig apparaat om bij de hand te hebben, en het gebruik ervan als een draagbaar secundair beeldscherm maakt het alleen maar nuttiger. U kunt hetzelfde doen met een Android-apparaat. Twee monitoren kunnen geweldig zijn voor productiviteit, maar vergeet niet een enkele ultrabrede monitor.

LEES VOLGENDE

  • › Vraag het HTG: bestanden selecteren voor back-up, uw scanner gebruiken als kopieerapparaat en de iPad configureren als tweede monitor
  • › Een extra monitor toevoegen aan uw laptop
  • › 10 handige toepassingen voor uw oude iPad of Android-tablet
  • › Hoe u uw iPad gebruikt als een extern Mac-beeldscherm met zijspan
  • › Uw iPad of tablet als tweede monitor gebruiken met iDisplay
  • › Wat is er nieuw in macOS 10.15 Catalina, nu beschikbaar
  • › Poly Voyager Free 60+ Review: Rise of the Enterprise-oordopjes
  • › 5 redenen waarom de Mac Mini een top mini-pc is, zelfs voor pc-gebruikers