Hoe u het batterijniveau van uw PS5 DualSense-controller kunt controleren

0
53

Stel je het worstcasescenario voor: je zit midden in een volledige strijd, waarbij je vijanden links, rechts en in het midden uitschakelt met je teamgenoten, en dan… de batterij van je PS5 DualSense-controller is leeg. Als je maar één controller hebt, moet je in bedrade modus spelen of wachten tot je controller is opgeladen. In het beste geval kunt u uw controller aansluiten en uw reservecontroller gebruiken, als u er twee heeft.

Hoe dan ook, het leeglopen van de batterij van je controller is verre van ideaal, daarom is het het beste om de levensduur van de batterij van je PS5-controller regelmatig te controleren. We laten je zien hoe je het batterijniveau van je PS5-controller in de gaten kunt houden, zodat je nooit meer midden in een gamesessie te kort komt.

Inhoudsopgave

  Hoe u de batterijduur van uw PS5 DualSense-controller kunt controleren op de console

  Als je al halverwege een gamesessie zit of op het punt staat aan de slag te gaan, is de eenvoudigste manier om te controleren hoeveel batterij je PS5 DualSense-controller nog heeft, door dit op je console te doen. Gemiddeld varieert de batterijduur van de controller op de PS5 van ongeveer 12-15 uur, afhankelijk van je gebruik. dus je hoeft je controller niet constant op te laden. Hier leest u hoe u het batterijniveau van uw PS5-controller kunt controleren.

  1. Start je PS5-console op en klik op je gebruikersaccount om zoals gewoonlijk in te loggen.
  2. Druk op de PS-knop in het midden van je controller om het Control Center te openen.
  3. Gebruik de rechter joystick of rechterknop onder aan je scherm om Accessoires te selecteren in de pictogrammen van het Control Center (het lijkt op een controller).
  1. Er verschijnt een pop-up met accessoires die u het batterijniveau van uw DualSense draadloze controller laat zien: drie balkjes voor vol, één voor bijna lege batterij.

  Als je problemen ondervindt bij het aansluiten van je controller, is het een goed idee om je PS5-controller bij te werken om er zeker van te zijn dat je de nieuwste software gebruikt. Het is ook een goede gewoonte om je controller aan te sluiten om op te laden na elke gamesessie, zodat je nooit met een bijna lege batterij komt te zitten als je midden in een game zit. Natuurlijk is er altijd de mogelijkheid om in bedrade modus te spelen, als dat nodig is.

  Hoe u het batterijniveau van uw PS5 DualSense-controller kunt controleren op pc

  Als uw console niet is ingeschakeld of u al achter uw pc zit, is het vaak handiger om uw Batterijduur van de PS5 DualSense-controller vanaf je pc. Misschien wil je dit ook doen als je je controller gebruikt om games op Steam te spelen, hetzij bedraad of draadloos via Bluetooth.

  Gelukkig zijn er een aantal manieren waarop je dit snel en gemakkelijk kunt doen.

  De batterijduur van je PS5 DualSense-controller controleren op Steam

  Als je je PS5 DualSense-controller op je pc aansluit, zou Windows deze automatisch moeten detecteren. Als je aan het gamen bent op Steam, kun je als volgt de levensduur van de batterij van je PS5 DualSense-controller controleren:

  1. Meld je zoals gewoonlijk aan bij Steam met je accountgegevens.
  2. Sluit je PS5-controller aan op je pc via USB of Bluetooth.
  3. Ga rechtsboven naar Big Picture Mode.
  4. Selecteer het batterijpictogram rechtsboven in het startscherm.
  5. Als u het batterijpictogram niet kunt zien, selecteert u Menu linksonder.
  1. Kies Instellingen.

  1. Zorg ervoor dat onder Algemeen het batterijpercentage weergeven in de koptekstschakelaar is ingeschakeld.
  1. Mogelijk moet je Steam opnieuw opstarten om deze instellingen van kracht te laten worden.
  2. Als je pc je controller niet detecteert, kun je proberen je PS5 DualSense-controller opnieuw in te stellen.

  Het batterijniveau van je PS5 DualSense-controller controleren met de DS4 Windows-app

  Als je een Windows-pc gebruikt, kun je de batterij van je PS5 DualSense-controller controleren met de DS4 Windows-app. controller werkt effectief met Windows.

  1. Eerst moet u de DS4 Windows-app downloaden en installeren op uw pc.
  2. Om de app te installeren, pakt u de installatiemap uit en dubbelklikt u op het DS4 Windows-toepassingsbestand.
  1. Tijdens de installatie verschijnt er een pop-upvenster waarin u wordt gevraagd de ViGEm Bus Driver te installeren, die nodig is om de app te gebruiken. U kunt er ook voor kiezen om een ​​reeks optionele stuurprogramma's te installeren.
  2. Zodra de stuurprogramma's zijn geïnstalleerd, sluit u uw controller aan op uw pc met behulp van een USB-kabel.
  3. Start de app en na een paar seconden zou je PS5 DualSense-controller moeten worden weergegeven op het tabblad Controllers.
  4. Onder Batterij zou de procentuele levensduur van de batterij van je controller moeten worden weergegeven.

  Zoals je kunt zien, is het controleren van de levensduur van de batterij van je PS5 DualSense-controller snel en eenvoudig. er zijn dus geen excuses om je controller dood te laten gaan tijdens een actievolle sessie. Het is een goed idee om de batterij van je controller zo nu en dan te controleren, vooral als je lange tijd aan het gamen bent, omdat je hem altijd kunt aansluiten om op te laden of hem kunt vervangen door een reservecontroller om te voorkomen dat hij op een cruciaal moment doodgaat in je spel.