Hoe je capes kunt krijgen in Minecraft

0
60

Minecraft-capes zijn decoratieve items die over de huid van een speler kunnen worden gedragen. Officiële capes kunnen alleen worden verkregen via zeer specifieke acties, zoals het migreren van uw account of het bijwonen van een persoonlijk MINECON-evenement.

In dit artikel leggen we uit hoe je capes kunt krijgen in Minecraft, waarbij we elk type officiële cape bespreken dat tot nu toe is uitgebracht.

Inhoudsopgave

  Een Minecraft-cape krijgen

  Minecraft-capes zijn zelden uitgebrachte cosmetische items die in het spel op de rug van een speler worden gedragen. Omdat ze dezelfde locatie innemen, veranderen deze felbegeerde items ook het uiterlijk van Elytra.

  Eerder uitgebrachte capes voor zowel Minecraft Java Edition als Minecraft Bedrock Edition omvatten de Mojang-capes (gegeven aan Mojang-medewerkers) en MINECON-capes. De MINECON-capes werden uitgedeeld aan persoonlijke aanwezigen van MINECON-evenementen. De laatste van deze evenementen vond plaats in 2016 en het is onmogelijk om deze capes op een andere manier te ontvangen.

  Er zijn ook verschillende speciale capes gegeven aan specifieke Minecraft-spelers door de ontwikkelaars voor diensten die ze hebben verleend aan de ontwikkeling van Minecraft. Spelers konden bijvoorbeeld de Founder's Cape op de Minecraft Marketplace claimen wanneer deze werd gebruikt als promotie voor de Character Creator-tool.

  Aangezien deze echter onbereikbaar zijn, behandelen we ze niet in dit artikel. Houd er rekening mee dat als je helpt content toe te voegen aan Minecraft, je misschien wordt beloond met een cape!

  Tot slot zijn er meer skins beschikbaar op Bedrock Edition omdat ze in de loop der jaren via verschillende skinpakketten zijn toegevoegd.

  Opmerking: het is mogelijk om toegang te krijgen tot aangepaste capes via add-ons zoals de OptiFine-mod die nieuwe skins toevoegt aan Minecraft. Aangezien deze echter niet officieel zijn, zijn ze alleen zichtbaar voor de speler die de mod gebruikt. Officiële capes zijn zichtbaar voor alle spelers op alle Minecraft-servers.

  Beschikbare en aankomende Minecraft Capes

  Er zijn momenteel niet veel capes die spelers kunnen bemachtigen. Er is echter minstens één cape die elke speler kan ontvangen – alles wat ze nodig hebben is een Minecraft-account voor de Bedrock-editie!

  Pan Cape

  De Pan Cape is de gemakkelijkste gratis cape die een Minecraft-speler kan ontvangen, aangezien deze beschikbaar is voor elke Bedrock Edition-speler. Om het te krijgen, gaat u gewoon naar de “Capes” tabblad van de kleedkamer in Bedrock Edition. Het wordt uitgerust met je huidige Minecraft-skin.

  Minecraft Marketplace Capes

  Als je een Bedrock-speler bent op Android, iOS of desktop, worden sommige Minecraft-skins geleverd met capes. Twee voorbeelden zijn de Adventure Time Mash-up en het Star Wars Classic Pack.

  Minecraft Festival Cape

  Er gaat een gerucht dat er een Minecraft Festival-cape zal worden uitgedeeld aan bezoekers van de Minecraft Festival-conventie in Orlando. De datum voor deze conventie staat nog vast, dus houd het nieuws in de gaten om erachter te komen hoe u deze kunt ontvangen.

  Eerder uitgebrachte capes

  Er zijn verschillende eerder uitgebrachte capes die niet meer beschikbaar zijn, maar die in de toekomst mogelijk weer beschikbaar komen. Evenzo, omdat capes vaak worden uitgedeeld op evenementen, kun je door te weten over eerdere capes een idee krijgen van wat je in de toekomst kunt verwachten.

  De Kaap van de Migrator

  De Migrator Cape werd gegeven aan spelers die Minecraft vóór 1 december 2020 kochten en hun Mojang- of legacy-account migreerden naar een Microsoft-account. Omdat de Minecraft-accountmigratie is beëindigd, kan deze cape helaas niet meer worden geclaimd.

  Vanilla Cape

  In 2022 werden de Bedrock- en Java-edities samengevoegd tot dezelfde Minecraft Launcher. Spelers die beide edities bezaten, kregen de Vanilla-cape. Helaas is het niet meer mogelijk om deze cape te ontvangen, ook al bezit je beide versies.

  Evenementencapes

  Er zijn verschillende capes uitgebracht als tijdelijke evenementcapes voor alle spelers, waaronder:

  1. Kerst 2010 cape
  2. Nieuwjaar 2011 cape
  3. Verschillende April Fools-capes
  4. MINECON-capes

  Hoewel het nu niet mogelijk is om deze capes terug te halen, kunnen er in de toekomst nieuwe capes worden uitgebracht bij belangrijke evenementen. Zorg ervoor dat je aandacht besteedt aan de sociale media-accounts van Minecraft om op de hoogte te blijven van nieuws, en zorg er ook voor dat je speelt op belangrijke data zoals Kerstmis of Nieuwjaar om kans te maken op spelen met een cape.

  Minecraft-mods

  Verschillende mods bieden de mogelijkheid om capes uit te rusten en zelfs je eigen custom cape-ontwerpen helemaal opnieuw te maken. Twee voorbeelden van mods waarmee u dit kunt doen zijn:

  1. OptiFine
  2. The Advanced Capes Mod

  Opmerking : Zoals hierboven vermeld, zijn capes van mods onzichtbaar voor andere online spelers, inclusief je Minecraft-vrienden.

  Hou je ogen open

  Je eigen cape krijgen in Minecraft kan moeilijk zijn, maar het is het zeker waard. Een cape hebben die niemand anders heeft, is een flex die laat zien dat je iets hebt gedaan dat de meeste andere spelers niet hebben gedaan – je hebt moeite gedaan om naar een Minecraft-evenement te gaan, de Minecraft-ontwikkelaars geholpen iets voor de game te produceren, of je hebt iets anders speciaals gedaan om het te ontvangen.