Hoe in te loggen op Facebook zonder een codegenerator

0
51
Jason Montoya/How-To Geek

Aanmelden bij Facebook zonder codegenerator:

 1. Open Facebook en typ uw e-mailadres of telefoonnummer en wachtwoord.
 2. Kies “Nog een andere manier nodig om te bevestigen dat u het bent?”
 3. Selecteer “Stuur me een inlogcode” of “Bel u met een login Code.”

Wilt u zich aanmelden bij uw Facebook-account, maar kunt u geen tweefactorauthenticatiecode genereren omdat u uw telefoon bent kwijtgeraakt of kwijtgeraakt? Maak je geen zorgen; je bent niet volledig buitengesloten van je account. Er zijn meerdere alternatieve manieren om de code te krijgen en we laten u zien hoe u ze kunt gebruiken.

Inhoudsopgave

< blockquote class="moka_autotoc">

Waarom wil Facebook een code?
Aanmelden bij Facebook zonder codegenerator
Laat Facebook je de code sturen per sms of telefoontje
Je Facebook-aanmelding goedkeuren vanaf een geautoriseerd apparaat
Gebruik een back-up Facebook-inlogcode
Contact opnemen met Facebook
Tip: log uit bij uw Facebook-account op verdachte apparaten

Waarom wil Facebook een code?

Nadat je tweefactorauthenticatie voor je account hebt ingeschakeld, vraagt ​​Facebook je om de verificatiecode van je codegenerator-app in te voeren telkens wanneer je probeert in te loggen in op uw account op uw apparaten. Deze verificatie helpt ongeautoriseerde gebruikers weg te houden, want hoewel ze uw Facebook-gebruikersnaam en -wachtwoord kennen, kunnen ze zich niet aanmelden bij uw account (omdat ze de code niet hebben).

GERELATEERD: Hier is waarom u twee-factorenauthenticatie (2FA) zou moeten gebruiken

Inloggen op Facebook zonder codegenerator

Als je je telefoon bent kwijtgeraakt of om welke reden dan ook geen toegang hebt tot je telefoon, zal het moeilijk zijn om in te loggen op Facebook omdat je niet succesvol kunt inloggen zonder de code van je telefoon in te voeren.

Gelukkig zijn er alternatieve manieren om de code te krijgen en toegang te krijgen tot uw account. Hier zijn die manieren.

Laat Facebook je de code sturen via sms of telefoontje

Als je toegang hebt tot het telefoonnummer dat aan je Facebook-account is gekoppeld, kun je de site je een inlogcode laten sturen via sms of telefoontje. Op deze manier kunt u de code voor uw account ontvangen en succesvol inloggen op uw account.

Tip:Als je je simkaart samen met je telefoon bent kwijtgeraakt, vraag dan je provider om je een nieuwe simkaart met hetzelfde telefoonnummer te geven. U kunt deze simkaart vervolgens in een andere telefoon gebruiken om de code te ontvangen.

Om deze methode te gebruiken, start u eerst Facebook op uw apparaat. Voer vervolgens uw gebruikersnaam en wachtwoord in om in te loggen.

Op de pagina waar u wordt gevraagd om de tweefactorauthenticatiecode in te voeren, selecteert u “Need Another Way to Confirm That It’s Jij?

Op de volgende pagina, in de sectie “Sms-bericht gebruiken” sectie, klik op “Stuur me een inlogcode.

< /p>

Je zou via een sms een code op je telefoon moeten hebben ontvangen. Heb je deze niet ontvangen, kies dan de optie “Bel je met een inlogcode” keuze. Facebook belt u op uw telefoon om u de inlogcode te geven.

Zodra je de code op een van beide manieren hebt verkregen, voer je deze in op het inlogscherm en heb je toegang tot je account.

Keur je Facebook-login goed vanaf een geautoriseerd apparaat

Als u bent aangemeld bij uw Facebook-account op een ander apparaat, zoals een telefoon of tablet, gebruikt u dat apparaat om uw inlogverzoek vanaf uw huidige apparaat goed te keuren. Op deze manier heb je geen code nodig om toegang te krijgen tot je account.

Open hiervoor Facebook en log in met uw inloggegevens. Selecteer op de codepagina “Nog een andere manier nodig om te bevestigen dat u het bent?

Start op het apparaat waarop u bent aangemeld bij uw account Facebook en toegang tot de meldingen. Selecteer hier de melding over uw nieuwe login en keur deze goed. U bent nu aangemeld bij uw Facebook-account op uw huidige apparaat.

Gebruik een back-up Facebook-inlogcode

Met Facebook kun je reserve-inlogcodes downloaden die je kunt gebruiken om je aan te melden bij je account wanneer je geen toegang hebt tot een codegenerator of je telefoon. Dit zijn codes voor eenmalig gebruik en u kunt ze afdrukken of downloaden naar uw apparaten.

Als u deze codes in het verleden heeft gedownload, gebruikt u een van deze codes om u aan te melden bij uw account. U voert deze code in op dezelfde manier als een normale tweefactorauthenticatiecode.

Als u deze codes op uw apparaat niet kunt vinden, gebruikt u de zoekfunctie van uw bestandsbeheerder om hen. Mogelijk hebt u deze codes opgeslagen met namen als “herstelcodes,” “Facebook-back-upcodes,” enzovoort.

Contact opnemen met Facebook

Als u geen andere methoden kunt gebruiken omdat u geen toegang heeft tot uw telefoonnummer, u niet bent aangemeld bij uw account op uw andere apparaten, en je hebt nooit back-upcodes voor inloggen opgeslagen, je laatste optie is om contact op te nemen met Facebook en hen te vragen je te helpen je account te herstellen.

GERELATEERDContact opnemen met Facebook voor accounthulp

Open hiervoor Facebook op uw apparaat en log in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Kies op de pagina met verificatiecodes “Nog een andere manier nodig om te bevestigen dat u het bent?” en selecteer Andere opties > Krijg meer hulp.

Mogelijk moet u Facebook uw identiteitskaart verstrekken om te bewijzen dat u de accounteigenaar bent. Zodra je de vereiste gegevens hebt ingediend, neemt Facebook contact met je op om je te helpen weer toegang tot je account te krijgen.

Tip: Log uit van uw Facebook-account op verdachte apparaten

Zodra u toegang krijgt tot uw Facebook-account, moet u eerst controleren of er verdachte apparaten op uw inloglijst staan. Misschien wilt u zich op al deze apparaten afmelden om de veiligheid van uw account te garanderen.

Om dat te doen in de desktopversie van Facebook, ga je naar je profielmenu > Instellingen & Privacy > Instellingen > Beveiliging en inloggen. Bekijk aan de rechterkant de lijst met apparaten. Selecteer naast het apparaat dat u niet herkent de drie stippen en kies “Log Out.

Navigeer in de iPhone- of Android-app van Facebook naar Menu > Instellingen & Privacy > Instellingen > Beveiliging en inloggen. Tik naast een onbekend apparaat op de drie puntjes en kies “Log Out.

Facebook logt je uit bij je account op je geselecteerde apparaten en je bent helemaal klaar. Misschien wilt u uw Facebook-wachtwoord wijzigen om ervoor te zorgen dat iemand anders die het gebruikt niet opnieuw kan inloggen.

En zo logt u in op uw Facebook-account als u er niet bent van een codegenerator. We hopen dat de gids u helpt weer toegang tot uw account te krijgen.

GERELATEERD: De truc om (bijna) nooit 2FA/MFA-toegang te verliezen

LEES VOLGENDE

 • › Contact opnemen met Facebook voor accounthulp
 • › Hoe u uw Facebook-wachtwoord kunt wijzigen
 • › Hoe u uw vergeten Facebook-wachtwoord kunt herstellen
 • › Waarom u een MMO- of MOBA-muis zou moeten kopen voor productiviteit
 • › 6 redenen waarom ik niet van mechanische toetsenborden houd
 • › Waarom u Google Lens zou moeten gebruiken: 7 fantastische toepassingen
 • › Poly Voyager Free 60+ Review: Rise of the Enterprise-oordopjes
 • › 5 redenen waarom de Mac Mini een top mini-pc is, zelfs voor pc-gebruikers