G20 komt ten einde, Kasjmiri's hopen op heropleving van het toerisme

0
66

Zoals de derde G20-toerismewerkgroep woensdag concludeerde, met 60 afgevaardigden uit 27 landen die drie dagen in Srinagar doorbrachten, is de verwachting dat het aantal toeristen in de Vallei vanuit sommige landen naar deze landen zal toenemen. gestegen onder buurtbewoners. Op de laatste dag werden de afgevaardigden naar verschillende toeristische plekken in Srinagar gebracht om hen een overzicht te geven van wat de stad te bieden heeft.

In het afgelopen boekjaar ontvingen Jammu en Kasjmir 1,88 crore toeristen, volgens de cijfers van het Ministerie van Toerisme. Zelfs als de meerderheid van hen Vaishno Devi-gebonden pelgrims waren, zeiden ambtenaren dat de Vallei bijna 26 lakh-toeristen kreeg. Ze hopen nu dat deze top op hoog niveau internationale reizigers bewust zal maken van het veiligheidsaspect en het proces voor sommige van deze landen zal herstarten om negatieve reisadviezen over Kasjmir in te trekken.

J&K luitenant-gouverneur Manoj Sinha zei dat vertegenwoordigers van enkele van de landen die dergelijke adviezen hebben uitgebracht, aanwezig waren bij de bijeenkomst.

Lees ook | J&K leed 30 jaar maar het terreur-ecosysteem is nu geïsoleerd, zegt L-G Manoj Sinha.

In een verklaring dat Zuid-Korea “het Indiase presidentschap van de G20 steunt”, vertelde de ambassadeur van het land in India, Jae Boo Chang, aan The Indian Zeg: “Er zijn enkele beperkingen om hier te komen en we hebben speciale vergunningen nodig, maar het was een genoegen om hier te zijn.”

Wegen naar de markt waren afgesloten voor regulier verkeer omdat de afgevaardigden daarheen werden vervoerd in kogelvrije voertuigen – hun eerste bezoek aan de stad buiten het Boulevard Road-gebied rond het Dalmeer – maar de Paz zag dit niet als een groot probleem. “Het is verplicht om deze evenementen te beveiligen”, zei hij.

Lees ook

Centrum lanceert nieuwe Rs 75-munt ter gelegenheid van de inhuldiging van het nieuwe Parlement: hier…

Kerala, Tamil Nadu, Telangana topstaten in Covid-jaar, Delhi slechtste UT : H…

Manipur botst wegens bevel van HC… krijgen allen gerechtigheid: Amit Shah in Assam

Nog twee cheeta-welpen sterven in Kuno National Park, derde deze week

Tijdens het afscheidsdiner voor afgevaardigden, waar Sinha aanwezig was, merkte Arvind Singh, minister van Toerisme van de Unie, op: “De stemmen van twijfel buiten het land, binnen het land overwonnen, heeft de ontmoeting met succes plaatsgevonden. Er waren ook twijfels in de hoofden van sommige van uw [lid]regeringen over veiligheid en andere kwesties, maar u hebt op ons gestemd om dit evenement te laten plaatsvinden.'

© The Indian Express (P) Ltd