Fox-hole IED's met explosieven van 50 kg gevonden door veiligheidstroepen in het Bijapur-district van Chhattisgarh

0
42

Een grote maoïstische aanval werd afgewend door de veiligheidstroepen nadat ze woensdag in het Bijapur-district van Chhattisgarh geïmproviseerde explosieven (IED's) met ongeveer 50 kilo explosieven hadden gevonden die onder een weg waren begraven.

De IED's werden opgemerkt door de veiligheidstroepen.

een team van de Central Reserve Police Force (CRPF) op de Avapalli-Basaguda-weg nabij de Durga-tempel in het Bijapur-district met een zeer actieve aanwezigheid van maoïsten.

De IED's werden begraven met behulp van het schuttersputje dat vorige maand ook in Dantewada werd gebruikt. Bij de aanval van 26 april waren 10 District Reserve Guards (DRG) en een privéchauffeur om het leven gekomen.

De IED's die woensdag werden gevonden, werden ongeveer anderhalve meter onder de weg begraven in twee plastic containers van 2,5 meter lang.

Een politieagent van het Bijapur-district zei: “Het schuttersputje is het een waar een gat wordt gegraven om de explosieven onder een weg te planten. Dit gebeurde vorige maand bij de Dantewada-aanval.”

Op 26 april hadden de Naxals de aanval op de Aranpur-weg uitgevoerd toen de DRG-jawanen terugkeerden naar het hoofdkwartier van het Dantewada-district met twee gevangen genomen maoïsten na het voltooien van een anti-Naxale operatie.

Lees ook

Centrum lanceert nieuwe Rs 75-munt ter gelegenheid van de inauguratie van het nieuwe parlement: hier. ..

Kerala, Tamil Nadu, Telangana topstaten in Covid-jaar, Delhi slechtste UT: H…

Botsingen in Manipur vanwege bevel van HC… iedereen krijgt gerechtigheid: Amit Shah in Assam

Nog twee cheeta-welpen sterven op Kuno National Park, derde deze week

Het team had geen road opening party (ROP)-procedure uitgevoerd en een kleine groep maoïsten die zich op ongeveer 100 meter van de weg verstopten, brachten de commando-IED tot ontploffing, wat leidde tot 11 doden.