Forbundsminister Dharmendra Pradhan motsetter seg at Odisha flytter for å betale trygdepensjoner i kontanter

0
68

Forbundsminister Dharmendra Pradhan motsatte seg onsdag Odisha-regjeringens beslutning om å utbetale trygdepensjoner i kontanter i stedet for å kreditere dem på mottakernes bankkontoer.

I et brev til sjefsminister Naveen Patnaik sa Pradhan avgjørelsen så ut til å være et tilbakeskritt i den kollektive streben etter korrupsjonsfri styring og effektiv offentlig tjenesteytelse, og ba om en gjennomgang.

Delstatsregjeringen kunngjorde 20. mai sin beslutning om å gi månedlig assistanse under Madhu Babu Pension Yojana (MBPY) i kontanter med henvisning til vanskeligheter mottakerne står overfor med å ta ut kontanter fra bankkontoene deres.

MBPY dekker 28,5 lakh eldre, funksjonshemmede, enker og transpersoner og 15 lakh av dem mottok hjelpen på kontoene sine gjennom ordningen med direkte ytelsesoverføring. Kvalifiserte personer, inkludert de i alderen 60–79 år, får Rs 500 og de som er over 80 får Rs 700 per måned.

Les også | Dharmendra Pradhan leder gjennomgangsmøte om mental helse til studenter

Patnaik-regjeringens beslutning fulgte visse hendelser, inkludert en i Nabarangpur der en video av en 70 år gammel kvinne fra Jharigaon gikk viralt og viste henne gå barbeint i flere kilometer, med en ødelagt stol for støtte, for å hente pensjonen hennes.

“Adopsjon av DBT har resultert i massive besparelser for statskassen, ved å fjerne falske/spøkelsesmottakere og redusere behovet for mellommenn/mellommenn. Dette har hjulpet enormt med å tette lekkasje og avledninger og har eliminert omfanget av korrupsjon. Det fremmer åpenhet ved å kutte ned skjønnsmessige beslutninger og ugjennomsiktighet i prosesser,” skrev Pradhan, som kommer fra staten, i brevet sitt.

Unionens utdanningsminister sa at Odisha raskt hadde vedtatt direkte ytelsesoverføringer både i sentrale og statlige ordninger. Statens totale DBT i regnskapsåret 2022-23 beløp seg til hele Rs 8135 crore, noe som kom rundt 1,95 crore mennesker til gode.

Annonse

som sier at eliminering av spøkelsesmottakere og duplisering gjennom DBT har resultert i å spare Rs 459 crore, sa Pradhan at disse tallene belyste hvordan DBT-strategien hadde vært medvirkende til å lindre fattigdom, styrke innbyggerne, forbedre tjenesteleveransen, direkte til fordel for crores av indianere.

Når det gjelder vanskelighetene mottakerne står overfor med å ta ut kontanter, sa Pradhan at det var 82 261 aktive bankkorrespondenter tilgjengelig med forskjellige bankinstitusjoner i staten.

“Bortsett fra det er det et bredt nettverk av 8 491 postkontorer i Odisha som er fullt i stand til og opplært til å tilby finansielle tjenester i avsidesliggende og landlige områder. India Post har en bred tilstedeværelse og det brede nettverket må utnyttes sammen med DBT,» sa han.

Les også

To gepardunger til dør i Kuno nasjonalpark, tredje denne uken

Nyheter om parlamentsbygningen Liveoppdateringer: Midt i Oppn-oppfordringen om å boikotte inau…

Jernbanene sliter med å nå Vande Bharat-nummeret, fartsmålene

>< img src="https://images.indianexpress.com/2023/05/manipur-4.jpg?resize=450,250" />

Manipur-sammenstøt på grunn av HC-ordre… alle vil få rettferdighet: Amit Shah i AssamAdvertisement

Så mange som 6 772 av de totalt 6 798 gram panchayatene er dekket gjennom mer enn 22 000 vanlige servicesentre over hele Odisha, sa Pradhan, og la til at deres omfattende tilstedeværelse hadde blitt brukt til ulike sosialsikkerhets-, landbruks- og bønders velferdsordninger og finans. tjenester.