ED doet invallen in in het buitenland geregistreerde online gamingportalen; zegt Rs 4.000 cr fondsen die illegaal naar het buitenland zijn verzonden

0
55

Het Enforcement Directorate (ED) zei woensdag dat het illegale buitenlandse geldovermakingen van ongeveer Rs 4.000 crore heeft ontdekt nadat het invallen in meerdere staten had uitgevoerd tegen in het buitenland geregistreerde online gokwebsites en bedrijven die in het land actief zijn in vermeende schending van de buitenlandse wisselrecht.

“Rs 19,55 lakh en meer dan (US) $ 22.600 in contanten werden in beslag genomen, afgezien van het bevriezen van 55 bankrekeningen tijdens deze operatie die werd uitgevoerd onder de bepalingen van de FEMA. De huiszoekingen werden uitgevoerd op 22 en 23 mei in 25 panden in Delhi, Gujarat, Maharashtra, Madhya Pradesh en Andhra Pradesh”, aldus een woordvoerder van ED.

Volgens het ED leidden de invallen tot de bevinding dat deze online gamingbedrijven en websites geregistreerd waren in kleine eilandlanden als Curaçao, Malta en Cyprus. Ze zijn echter allemaal gekoppeld aan Indiase bankrekeningen die zijn geopend op naam van gevolmachtigden die geen verband houden met online gaming-activiteiten. “Het bedrag dat via gokwebsites van het grote publiek wordt geïnd, wordt vervolgens via meerdere bankrekeningen gerouteerd en uiteindelijk uit India overgemaakt door het doel van overmakingen tegen invoer van diensten en goederen verkeerd aan te geven”, aldus de woordvoerder.

De ED zei dat het ontdekte dat honderden bedrijven werden geopend door de sleutelfiguren in naam van hun werknemers voor het stapelen en overmaken van bedragen van ongeveer Rs 4.000 crore onder het mom van betalingen voor de invoer van goederen en diensten. “Verschillende PAN-kaarten (permanent rekeningnummer), Aadhaar-kaarten die worden gebruikt voor het opzetten van dergelijke bedrijven, mobiele telefoons die worden gebruikt voor het beheren van bankrekeningen van deze bedrijven en kantoorzegels zijn in beslag genomen”, zei de woordvoerder.

“Enkele sleutelpersonen werden gevonden met behulp van internationale virtuele mobiele nummers voor instant messaging-apps zoals WhatsApp, Telegram, Signal enz. en met pseudo-namen zoals Pablo, John, Watson enz. om hun werkelijke identiteit te “maskeren”. Om aan onderzoeksbureaus te ontsnappen, gebruiken ze op afstand gebaseerde servers/laptops die worden gebruikt via apps voor externe toegang zoals Anydesk, Teamviewer enz.

Nog twee cheetawelpjes sterven in Kuno National Park, derde deze week

Nieuws van het Parlementsgebouw Live Updates: te midden van de oproep van de Oppn om inau…

Spoorwegen worstelen om Vande Bharat-nummer, snelheidsdoelen te halen

< img src="https://images.indianexpress.com/2023/05/new5.png?resize=450,250" />

Nieuw parlementsgebouw moet worden ingehuldigd door president, niet premier: PIL in…

Het bureau heeft twee van dergelijke op afstand toegankelijke laptops in beslag genomen op het terrein van een entiteit die serverdiensten levert, ver weg van de eigenlijke operationele locaties.

© The Indian Express (P) Ltd