DU is van plan om vanaf volgend academisch jaar twee 5-jarige LLB-programma's te introduceren

0
25

De Universiteit van Delhi is van plan om vanaf de volgende academische sessie twee geïntegreerde LLB-cursussen van vijf jaar te introduceren,” een hoge ambtenaar van de Universiteit van Delhi vertelde PTI

Dit zijn de Bachelor of Arts-LLB en de Bachelor Business Administration/Bachelor of Commerce-LLB, zei de ambtenaar, eraan toevoegend dat aanvankelijk 102 studenten zullen worden toegelaten in de twee secties.

De universiteit is van plan een aanvraag in te dienen bij de Orde van Advocaten van India om toestemming te vragen start de vijfjarige geïntegreerde LLB-programma's na goedkeuring van wettelijke organen – Academische Raad en Uitvoerende Raad.

Lees | Volgens de laatste ranglijsten staan ​​de opleidingsprogramma's voor leidinggevenden van IIMA op nummer 1 in India en op de 35e plaats in de wereld

De Universiteit van Delhi begon in 1924 met juridisch onderwijs met de oprichting van de afdeling Rechten onder de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. Tot nu toe bood de juridische afdeling een driejarige LLB, LLM (zowel fulltime als parttime) en een doctoraat in de rechten aan.

De ambtenaar gaf details over de twee nieuwe programma's en zei: 'Het Bachelor of Arts-LLB (BA-LLB)-programma biedt ten minste drie kunstdisciplines, zoals politieke wetenschappen, sociologie en economie, samen met de cursussen rechten. , terwijl de Bachelor Business Administration/Bachelor of Commerce-LLB (BBA/BCom-LLB) verschillende cursussen (papieren) van de disciplines handel, management en economie zal aanbieden.” De toelating tot de nieuwe cursussen zal gebaseerd zijn op het resultaat van de Common Law Entrance Test (CLAT) 2023, zei hij. De functionaris maakte deel uit van de commissie die was samengesteld om deze cursussen te vormen.

In 2022 had vicekanselier Yogesh Singh een werklastbeoordelingscommissie opgericht om de implementatie van vijfjarige geïntegreerde LLB-programma's te onderzoeken wat betreft het beoordelen van de huidige werklast en het uitwerken van de modaliteiten voor het uitvoeren van het programma. De commissie heeft een rapport ingediend dat deel uitmaakt van de agenda van de komende vergadering van de Academische Raad op 26 mei.

Lees ook | UPSC-resultaten 2022: geschiedenis geschreven, hoogste aantal vrouwen zal de Indiase overheidsdienst betreden

“Instellingen voor juridisch onderwijs die dergelijke geïntegreerde programma's in NCT aanbieden, zijn of erg duur of missen kwaliteit, of beide. Daarom is toegang tot kwalitatief goed juridisch onderwijs een uitdaging voor de jeugd. Dienovereenkomstig was men van mening dat de universiteit, in haar honderdjarig bestaan, vijfjarige geïntegreerde rechtenprogramma's zou moeten starten, die van een hoog niveau en betaalbaarder zullen zijn,” zei de functionaris.

Advertentie

De zetels voor de opleidingen zijn nieuw, bovenop de gesanctioneerde zetels van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. De commissie heeft voorgesteld om een ​​nieuw centrum op te richten dat deel gaat uitmaken van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. “Het nieuwe centrum krijgt een naam en wordt geleid door een hoofdhoogleraar,” zei de functionaris.

Wat betreft de voorziening voor docenten, heeft de commissie voorgesteld om deze twee programma's in eerste instantie te laten leiden door de bestaande docenten van de drie juridische centra (LC-I, LC-II en CLC). “Echter, met het oog op het onderwijzen van kunst- en BBA/Commerce-componenten van de programma's, worden de nodige regelingen getroffen door de universiteit, afhankelijk van de operationele vereisten,” de commissie heeft voorgesteld.

Lees ook

PSEB 10e resultaat 2023 Live: hoe Punjab Board 10e resultaten te controleren

Kerala +2 Resultaat 2023 Live: algemeen slagingspercentage staat op 88,37%

Meghalaya MBOSE SSLC HSSLC Resultaat 2023: Klasse 10e, 12e Arts resultaat vandaag

Maharashtra HSC Resultaten 2023 Link: Lijst van websites naar Klasse 12 punten

Het probleem van de ruimte voor het runnen van de vijfjarige geïntegreerde LLB-programma's werd ook door de commissie overgenomen en er werd besloten dat er voldoende ruimte zal worden geboden, volgens de normen van de Bar Council of India, binnen de bestaande infrastructuurfaciliteiten die beschikbaar zijn bij de universiteit. Er zijn enkele kamers op twee verdiepingen van Kanad Bhavan geïdentificeerd om de twee programma's te starten. Deze kamers zullen gereed worden gemaakt volgens de Legal Education Rules 2008, van de Orde van Advocaten,” zei de functionaris

© IE Online Media Services Pvt Ltd