Du bör koppla ur din Smart TV varje vecka: Här är varför

0
72
Jordan Gloor/Recension Geek

Smart-TV är fantastiska. Förutom telefoner är de en av de mest använda enheterna i våra hem. Men medan smarta TV-apparater ger oändlig underhållning, upplever många användare ofta problem med strömmande appar, långsamma internethastigheter eller prestandaproblem.

Det finns inget värre än att försöka slappna av och titta på ditt favoritprogram efter en lång dag på jobbet, bara för att ta itu med laggy appar, stamning och andra problem från soffan. Vi har alla varit där, och det här enkla tricket kan fixa många av dina problem.

Har du testat att starta om det?

< figure style="width: 1920px" class="wp-caption alignnone">Cory Gunther/Review Geek

När mina vänner eller familj har problem med sin telefon, dator, TV, smartklocka, fordon, Wi-Fi eller något med en strömknapp, frågar jag dem: “Har du testat att starta om den än? ”

Jag vet jag vet. Du har förmodligen redan provat det. Det är ett av de vanligaste svaren på alla gadgetproblem, och det beror på att det vanligtvis fungerar. Men det kanske inte alltid fungerar på din TV.

RELATERAT strong>Glöm en Smart TV, du borde skaffa en Stick PC

Se, smarta TV-apparater är mycket som en dator nuförtiden. De har en processor, lagring, RAM och samma hårdvara i ett mindre paket. Om du startar om en smart TV rensas en del systemminne, dödar appar som körs i bakgrunden och raderar all återstående programvara från appuppdateringar.

Men de flesta moderna TV-apparater har “snabbstart” eller energibesparande ekolägen som faktiskt aldrig stänger av TV:n, även om du trycker på strömknappen. Så när du fumlar igenom inställningsmenyn och trycker på “starta om,” det kommer förmodligen att vara igång mycket snabbare än du förväntade dig.

De är alltid i “standby-läge,” redo att slås på snabbare, lyssna efter röstkommandon eller börja casta video från en telefon eller bärbar dator. Och även om vissa TV-apparater låter dig inaktivera snabbstartsläget, som min TCL, betyder det inte alltid att det stängs av helt.

Koppla ur din TV istället

Naypong Studio/Shutterstock.com

Istället för att trycka på strömknappen på fjärrkontrollen eller välja omstart från inställningarna, försök att koppla ur din smarta TV helt i 10-20 sekunder. Det kommer att hjälpa.

RELATERATVilket Smart TV bör du köpa: Vizio, Samsung eller LG WebOS

Precis som att starta om en dator ökar prestandan och ger dig en nystart, kommer det att göra samma sak genom att helt skära av strömmen till din TV. Det kommer att tömma systemet helt, ta mycket längre tid att starta upp en säkerhetskopiering än en vanlig omstart, och när den gör det kommer du att skörda fördelarna.

Tänk på hur många timmar du har spendera streaming av Netflix, Max, Hulu, YouTube TV och alla de andra apparna på din smarta TV. Den arbetar hårt, får aldrig en paus och förväntas strömma HD-video nästan 24/7 i vissa hushåll. Det är en lång uppgift.

Prestandaförbättringar

Hannah Stryker/Recensionsnörd

Min 65-tums TCL Roku TV fungerar utmärkt—tills det gör det inte. Efter en vecka eller två börjar jag märka ett försenat svar på att ändra volymen, bläddra igenom appar eller försöka starta Netflix. Ibland är det laggy mjukvara, medan andra gånger kämpar internet och saker kommer inte att laddas.

Internet fungerar dock perfekt på min telefon och bärbara dator, vilket betyder att TV:n sannolikt får skulden. Hur som helst är prestandan inte som förväntat.

RELATEDNär ska du uppgradera din TV?

Att stänga av och på igen löser det inte, och jag är inte ensam om det här problemet. Den enklaste och snabbaste lösningen som fungerar varje gång är att koppla ur min smarta TV. Visst, det är frustrerande att resa sig upp, flytta nöjescentret och dra ut kabeln ur väggen. Men när jag gör det fungerar allt magiskt som förväntat.

Tänk på att om du använder en gammal eller föråldrad TV kommer detta inte att lösa alla dina problem. Som den där gamla smarttelefonen som börjar bli långsam och visar sin ålder, kommer du så småningom att behöva uppgradera eller byta ut din TV.

Det kan utlösa app- och programuppdateringar

Jordan Gloor/Recensionsnörd

Med tanke på att våra TV-apparater är jättedatorer får de ofta en massa program- och appuppdateringar. Appar som Sling TV och YouTube TV får ständiga uppdateringar, fulla av buggfixar och prestandaförbättringar. Glöm inte att då och då söka efter uppdateringar på din TV i inställningarna eller dess appbutik.

Medan de flesta TV-apparater automatiskt söker efter (och tillämpar) uppgraderingar, tvingar omstart av systemet ofta systemet att söka efter den senaste programvaran igen. Jag har upplevt detta på Samsung och TCL TV, för att nämna några. Under omstarten kanske du också märker att appar får uppdateringar samtidigt, eller så måste Netflix laddas om och ta lite längre tid att starta.

Det beror på att den precis har fått den senaste versionen av appen eller programvara, vilket sannolikt kommer att få det att fungera bättre och förbättra din streamingupplevelse. Återigen, att trycka på strömbrytaren kommer inte att göra detta, men att dra i nätsladden kommer att göra det.

Ställ in automatiska omstarter varje vecka

Hannah Stryker/Review Geek

Råd som att starta om datorn en gång i veckan är en tumregel av en anledning, och detsamma gäller till din smarta TV. Om du inte vill försöka komma ihåg hela tiden, kan du enkelt ställa in veckoautomatiska power flips med en smart kontakt.

RELATERATHur man åtgärdar vanliga Soundbar-problem

KASA smart Wi-Fi-kontakten fungerar med nästan allt, kan fjärrstyras eller ladda ner appen och ställ in veckovisa åtgärder för att slå av/på strömmen till din smarta TV.

Detta tar bort allt krångel och säkerställer att TV:n är alltid uppdaterad och redo för den senaste säsongen av Succession, Ted Lasso, en go-to-show som Criminal Minds eller vad du nu hittar på Netflix.

Ett annat alternativ är att ansluta din TV till ett lättillgängligt grenuttag. Gå sedan en gång i veckan över och vrid strömbrytaren i 10-20 sekunder. Jag gör det närhelst min smarta TV börjar agera eller min smarta högtalare tappar internetanslutningen.

Slutet, med tiden kommer din smarta TV att bli lite långsam och trög, kämpa för att hålla ett stabilt internet anslutning och appar kan bli föråldrade. Om du har en supergammal TV är det förmodligen dags att överväga att uppgradera eller lägga till en smart sticka. För alla andra är det bara att koppla ur din TV då och då.

Kasa Smart Plug ( 2-pack) Smart Home Wi-Fi-uttag Fungerar med Alexa, Echo, Google Home & IFTTT

Använd dessa smarta kontakter för att styra allt från lampor, lampor, fläktar, smarta TV-apparater och mer.

Amazon

15,99 USD
19,99 USD Spara 20 %< /p>