Dit is waarom je van noppenfolie houdt

0
57
New Africa/Shutterstock.com

Er is iets onmiskenbaar verslavend aan de simpele handeling van het openmaken van noppenfolie. De voldoening die gepaard gaat met elke heerlijke uitbarsting is bijna onmogelijk te weerstaan. Maar wat maakt het knallen van noppenfolie zo bevredigend?

Het antwoord lijkt te zijn dat het een aangename, ontspannende manier is om je handen en hersenen bezig te houden.

Iets willen om je handen en vingers bezig te houden, is mogelijk een intrinsiek menselijke eigenschap. Een speciaal voorwerp hebben om mee te spelen is een menselijk genot dat teruggaat tot de oude Grieken. Fidget-blokjes, haken, kleurboeken en noppenfolie hebben allemaal dat gemeen: ze zijn een gemakkelijke, kalmerende bezigheid voor je handen.

Verbazingwekkende patronen: kleurboek voor volwassenen

Een kleurboek kan je handen bezig houden als er geen noppenfolie in de buurt is.

Amazon

$ 5,99
 

De eenvoudige, zich herhalende beweging gecombineerd met het anticiperen op en loslaten van het ploffen van de luchtbel veroorzaakt bijna een minifeestje in onze gedachten . Voor veel mensen dient het laten knappen van noppenfolie als een stressverlichter en spanningsverspreider.

Het biedt een korte ontsnapping aan de druk van het dagelijks leven, waardoor we ons even kunnen overgeven aan kinderlijk plezier en speelsheid. Het is een manier om opgebouwde spanning los te laten en stress te verminderen.

De oerbevrediging die we ervaren, kan mogelijk worden toegeschreven aan onze menselijke liefde voor zintuiglijke stimulatie. Het gevoel van het naar beneden drukken op de bubbel, gevolgd door de vrolijke “pop” creëert een multisensorische ervaring.

Met andere woorden… het is leuk. Hoewel het misschien geen leuke hobby is, kan het een perfect plezierig tijdverdrijf zijn.