Delhi Confidential: achter de codewisseling van CJI Chandrachud in Ranchi

0
52

Opperrechter van India DY Chandrachud houdt zijn toespraken meestal in het Engels. Maar op woensdag koos hij ervoor om de bijeenkomst toe te spreken tijdens de inhuldiging van de nieuwe High Court-campus in Ranchi in het Hindi. Het CJI zou voor Hindi hebben gekozen omdat hij dacht dat het publiek zich meer op zijn gemak zou voelen met de taal. Hoewel rechters van het Hooggerechtshof en voormalige rechters aanwezig waren, vormden ze een klein segment – de rest van het publiek bestond uit leden van de districtsrechtspraak en advocaten uit de hele staat, en het CJI had een betere band met het publiek kunnen hebben door in het Hindi te spreken . De toespraak was ook een manier om een ​​boodschap over te brengen – dat de rechterlijke macht van het land geen Engelstalige is, maar nauw verbonden is met de mensen. Toen het CJI na de toespraak ging zitten, complimenteerde president Droupadi Murmu hem voor zijn spreken in het Hindi en prees hem er tijdens haar toespraak ook voor.

Lees ook

Delhi Confidential: zal Ghulam Nabi Azad mede-oppositiekandidaat zijn voor…

Delhi Confidential: de beste lezing van de luchtmacht is terug na een onderbreking van drie jaar

Delhi Confidential: morele boost

Delhi vertrouwelijk: warm gebaar

testtijd

Na het fiasco van vorig jaar is de Central University Entrance Test (CUET) grotendeels soepel verlopen sinds de start op 21 mei. Vorig jaar werd het debuut van het examen ontsierd door technische problemen, resulterend in vertragingen en zelfs annuleringen op verschillende dagen. Destijds schreef de grapevine bij Shashtri Bhawan de slechte prestatie toe aan de beslissing van de National Testing Agency (NTA) om een ​​nieuw bedrijf in te huren voor het uitvoeren van het examen. In het verleden werkte het bureau altijd samen met een bekende IT-servicegigant om al zijn computergebaseerde toelatingstests uit te voeren. De NTA beëindigde echter haar lange samenwerking met deze IT-gigant nadat vorig jaar verschillende gevallen van bedrog en fraude waren gemeld bij het optreden van JEE Main. Maar ook het experiment van het bureau met een nieuwe technische partner verliep niet al te best, zoals blijkt uit het CUET-fiasco. Bezorgd over de mogelijke gevolgen van een nieuwe mislukking, besloot de NTA dit jaar op safe te spelen en nam de IT-servicegigant opnieuw in dienst om CUET te leiden.

© The Indian Express (P) Ltd