De spoorwegen hebben moeite om het Vande Bharat-nummer en de snelheidsdoelstellingen te halen

0
54

De spoorwegen hebben de opdracht gekregen om tegen 15 augustus van dit jaar 75 Vande Bharat Express-treinen uit te rollen, maar zijn nog lang niet in de buurt van het doel.

In plaats daarvan wordt het uitgerold kleinere versies met acht rijtuigen van het grote treinstel waarmee het totale aantal treinen kan worden vergroot zonder dat er daadwerkelijk zoveel standaardvarianten met 16 rijtuigen worden geproduceerd.

In tegenstelling tot de gefactureerde topsnelheid van 160 km/u, kruipen degenen die zijn uitgerold met een gemiddelde snelheid van slechts 64 km/u. Dit is de gemiddelde snelheid van de nieuwe Delhi-Dehradun Vande Bharat met acht bussen, waarvan de inaugurele run donderdag door premier Narendra Modi vanuit Dehradun zal worden afgevlagd. Volgende week wordt er nog een hark met acht bussen afgevlagd tussen Guwahati en New Jalpaiguri, waardoor het noordoosten op de Vande Bharat-routekaart komt.

Lees ook | Maak kennis met de mannen die Vande Bharat-treinen tot leven brachten: 'Waarom konden we onze eigen hogesnelheidstreinen niet maken?' de productie van de treinstellen, ook al ging de eerste in februari 2019 van start.

Het tempo van de productie zal toenemen, zei minister van Spoorwegen Ashwini Vaishnaw vorige week tijdens het Express Adda-programma. “Binnenkort kunnen we elke drie dagen een trein uitrollen”, zei hij.

Lees ook

Kerala, Tamil Nadu, Telangana topstaten in Covid-jaar, Delhi slechtste UT: H…

Centrum lanceert nieuwe Rs 75-munt ter gelegenheid van de inauguratie van het nieuwe parlement: hier… -cheetah-was-bevallen-van-vier-welpen-in-maart.-@KunoNationalPrk.jpg?resize=450,250″ />

Nog twee cheeta-welpen sterven in Kuno National Park, derde deze week

Botsingen in Manipur vanwege bevel van HC… alles zal gerechtigheid krijgen: Amit Shah in Assam

De gemiddelde snelheid van elk van de 18 treinen laat zien dat de sporen met hun talloze technische snelheidsbeperkingen de semi-hogesnelheidstreinstellen op werkelijke snelheid houden vergelijkbaar met bestaande supersnelle treinen zoals de Rajdhanis en Shatabdis. Ze mogen meestal met een topsnelheid van 130 km/u rennen. “Het opheffen van permanente snelheidsbeperkingen (op de sporen) is een continu proces waarbij de DRM's en GM's betrokken zijn”, zei een Spoorwegwoordvoerder woensdag.

© The Indian Express (P) Ltd