DCW neemt suo moto kennis van posts op sociale media die gericht zijn op de zus van Shubman Gill

0
53

De Delhi Commission for Women (DCW) nam suo moto kennis van verschillende posts op sociale media die gericht waren op de zus van cricketspeler Shubman Gill, meldde ANI. De DCW zond een bericht uit aan de politie van Delhi en vroeg om registratie van een FIR en indiening van een gedetailleerd actierapport tegen 26 mei.

In het bericht stond dat de berichten op Twitter en Instagram, gericht op Gill’ s zus, zijn “obsceen, vrouwonvriendelijk, bedreigend en extreem beledigend” en bevatten bedreigingen van verkrachting en aanranding. Het bericht vroeg ook details van de beschuldigde en gearresteerde in de zaak.

De berichten kwamen op sociale media nadat Gill’s zus op haar Instagram postte over de overwinning van Gujarat Titans Royal Challengers Bangalore in de wedstrijd van de Indian Premier League (IPL) van zondag.

Eerder deze week beloofde Swati Maliwal, voorzitter van DCW, dat er strenge maatregelen zullen worden genomen tegen de misbruikers. Ze twitterde: “Extreem beschamend om te zien dat trollers de zus van Shubman Gill misbruiken alleen maar omdat het team dat ze volgen een wedstrijd heeft verloren.”

Lees ook

Center om nieuwe Rs te lanceren 75 munt ter gelegenheid van de nieuwe inauguratie van het Parlement: hier…

Topstaten Kerala, Tamil Nadu, Telangana in Covid-jaar, Delhi slechtste UT: H…

Nieuws van het Parlementsgebouw Live Updates: SC weigert PIL uitdagend in…

Bengaalse schoolbanen zwendel: SC weigert om Calcutta HC te blijven bestellen waardoor CB… < p>In november vorig jaar hebben mensen ook de dochter van Virat Kohli getrold, wat leidde tot een DCW-melding aan de politie van Delhi met het verzoek om actie te ondernemen tegen de trollen.