Center bör först förklara varför sedeln på 2 000 Rs introducerades: Digvijaya

0
51

Dagar efter reservbankens tillkännagivande om indragning av 2 000 Rs-valutasedlar, har kongressens Rajya Sabha-ledamot Digvijaya Singh riktat in sig på centern och sagt att regeringen först borde förklara varför 2 000-Rs-sedeln infördes.

< p>Reserve Bank of India (RBI) gjorde i fredags ett överraskande tillkännagivande om uttag av 2 000 Rs sedlar, men gav allmänheten tid till den 30 september att antingen sätta in sedlarna på konton eller växla dem på banker.

RBI sa att de hade bett bankerna att sluta ge ut 2 000 Rs-sedlar med omedelbar verkan.

Tillfrågad om RBI’s beslut sa Singh på tisdagen till reportrar i Indore, “Först borde de (centralregeringen) förklara varför dessa anteckningar infördes.” I ett stort beslut inför valet till församlingen meddelade Bharatiya Janata-partiets (BJP) regering i Madhya Pradesh på tisdagen att alla obehöriga kolonier som har kommit fram till den 31 december 2022 kommer att legaliseras.

Fd parlamentschefen minister Singh kallade delstatsregeringens tillkännagivande som “meningslöst”.
“De har gjort sådana tillkännagivanden tusen gånger. Var finns meddelandet om att legalisera obehöriga kolonier?” frågade han.

Läs också | “Kommer inte att bli förvånad om regeringen också återinförde 1 000 Rs-sedeln”: Oppn sliter i regeringen över 2 000 Rs-sedelindragning

Om unionsminister Jyotiraditya Scindia som nyligen sa i Shivpuri att hans hjärta klappar för lokalbefolkningen och söker en ursäkt för de misstag han kan ha begått, sa Singh, “Det är bra att han har sökt en ursäkt efter att ha insett sina misstag. #8221; En video där Scindia ses söka en ursäkt med knäppta händer och kommentera vid ett evenemang i Shivpuri har blivit viralt på sociala medieplattformar.

Scindia lämnade kongressen 2020, varefter 22 partiledamöter i Madhya Pradesh också avgick, vilket ledde till att Kamal Nath-regeringen i delstaten kollapsade den 20 mars 2020.

Läs även

Järnvägar kämpar för att nå Vande Bharat-nummer, hastighetsmål

'I dag vill världen veta vad Indien tänker': PM Modi landar i Del…

Två till gepardungar dör i Kuno National Park, tredje den här veckan

Nyheter från parlamentsbyggnaden Liveuppdateringar: Mitt i uppmaningen att bojkotta inau…Annons

BJP återvände till makten i delstaten den 23 mars 2020, under ledning av chefsminister Shivraj Singh Chouhan.