'Brighter, more equal a society': Mamata Banerjee prijst het slagingspercentage van vrouwen in het UPSC-examen

0
61

De eerste minister van West-Bengalen, Mamata Banerjee, feliciteerde woensdag de ambtenarenkandidaten die het examen van de Union Public Service Commission (UPSC) hebben doorstaan. gelijke samenleving.

“Ik feliciteer iedereen die de overheidsexamens 2022 heeft gehaald en binnenkort deel zal uitmaken van de prestigieuze IAS, IPS-familie. Ik ben enorm blij dat 34% van hen vrouw is,” Banerjee schreef in een tweet.

De top vier posities werden opgeëist door vrouwen in de UPSC-examenresultaten die dinsdag werden bekendgemaakt, en meer dan een derde van de succesvolle kandidaten waren vrouwen.

De CM van West-Bengalen was van mening dat wanneer vrouwen naar voren treden en de samenleving leiden, mannen durven vrouwen niet lastig te vallen of als vanzelfsprekend te beschouwen.

“Ik heb vertrouwen in een betere en meer gelijke samenleving, aangezien de eerste 4 burgerlijke rangen worden ingenomen door vrouwen.” Vrouwen moeten naar voren komen, ze moeten het goede voorbeeld geven van een waardesysteem waarin het ontmoedigen van het roepen van een vrouw wordt ontmoedigd, waar mensen twee keer nadenken voordat ze groepsverkrachters kwijtschelden, waar mannen twee keer nadenken voordat ze vrouwen nemen en onze prachtige natie die gedijt op principes van gelijkheid, vanzelfsprekend,” zei ze.

“Jij bent onze Shakti die meer jonge meisjes zou aanmoedigen om voor hun rechten te vechten, beter op te groeien voor een sterker India van morgen ,” voegde de CM eraan toe.

De vermelding van Banerjee over de kwijtschelding van groepsverkrachters kan worden opgevat als een verwijzing naar de vrijlating van 11 veroordeelden in de Bilkis Bano-zaak. De elf mannen, beschuldigd van groepsverkrachting tijdens de Godhra-rellen in 2002, hadden in augustus 2022 kwijtschelding gekregen van de regering van Gujarat en het Centrum.

Lees ook

Center om nieuwe Rs te lanceren 75 munt ter gelegenheid van de nieuwe inauguratie van het Parlement: hier…

Topstaten Kerala, Tamil Nadu, Telangana in Covid-jaar, Delhi slechtste UT: H…

SC verwerpt pleidooi om richting te vragen aan de president om nieuwe Pa…

Nieuw parlementsgebouw nieuws Live updates: SC weigert PIL uitdagend in…

Van de 933 kandidaten die dit jaar het ambtelijk examen aflegden, waren 320 vrouwen. Dit is het hoogste aantal vrouwen dat in één jaar is geselecteerd voor het ambtenarenapparaat.