Avlastning fra varme så snart IMD sender ut nedbør, tordenværvarsel i Delhi, Rajasthan, Punjab | Sjekk detaljer her

0
64

I en lettelse fra hetebølgeforholdene som har rådet de siste dagene, spådde India Meteorological Department (IMD) onsdag nedbør og tordenvær i isolerte deler av landet, inkludert Delhi, Himachal Pradesh, Jammu-Kashmir, Ladakh, Gilgit Baltistan, Muzaffarabad, Uttarakhand, Punjab og Sør-Haryana.

IMD utstedte et oransje varsel i flere stater frem til 26. mai midt spådommer om kraftig nedbør. I sin pressemelding sa avdelingen at det var på grunn av påvirkningen fra en vestlig forstyrrelse aktiv over den vestlige Himalaya-regionen, som vil resultere i tordenvær og regn over hele Nordvest-India i løpet av de neste to til tre dagene.

< img src="https://data.indianexpress.com/election2019/track_1x1.jpg" />

Går du utenfor huset ditt i dag? Sjekk væroppdateringen i din delstat før:

👉 Delhi

Etter at en kraftig hetebølge feide deler av Delhi, med maksimale temperaturer som krysset 46 grader celsius på mandag, IMD har spådd overskyet himmel, vindkast og lett regn i andre halvdel av onsdag.

Safdarjung-observatoriet, Delhis primære værstasjon, registrerte en minimumstemperatur på 25,4 grader Celsius, et hakk under normalen. Maksimaltemperaturen vil sannsynligvis legge seg rundt 39 grader Celsius, rapporterte nyhetsbyrået PTI.

Tordenvær og lett regn er sannsynligvis over hele NCR-regionen, inkludert i Hodal (Haryana) Bijnaur, Khatauli, Sakoti Tanda, Hastinapur, Chandpur, Daurala, Amroha, Nandgaon, Barsana (UP) Tizara, Khairthal, Kotputli, Alwar, Viratnagar, Nagar, Laxmangarh, Rajgarh (Rajasthan) i løpet av de neste 2 timene, sto det.

👉 Mumbai

I Mumbai vil temperaturen sannsynligvis holde seg rundt 34-36 grader med klar himmel. IMD sa at det foreløpig ikke var noen mulighet for regn i byen eller i de tilstøtende distriktene Thane, Palghar og Navi Mumbai. Imidlertid er det spådd regn i Buldhana, Sangli og Parbhani-distriktene i dag. Skoler i Maharashtra har blitt stengt på grunn av hetebølgeforhold.

Annonse Agra: En bonde tar et bad for å slå varmen på en varm sommerdag, på et jorde bak Taj Mahal, i Agra, mandag 22. mai 2023. (PTI-bilde)

👉 Bengaluru

Bengaluru, som har vært vitne til kraftig nedbør og flom de siste fire dagene, vil være vitne til skyet himmel med lett til moderat regn i dag. I en bulletin utgitt klokken 08.00 onsdag, sa Meteorological Center i Bengaluru at maksimums- og minimumstemperaturene i byen sannsynligvis vil være henholdsvis rundt 33 og 21 grader Celsius.

👉 Chennai/Tamil Nadu

Lett til moderat regn med tordenvær og lyn vil sannsynligvis forekomme på ett eller to steder over Tamilnadu, Puducherry og Karaikal-områdene, spådde det regionale meteorologiske senteret (RMC) Chennai. I byen vil himmeltilstanden være overskyet, med en maksimal temperatur som sannsynligvis vil være rundt 38 grader Celsius – 39 grader Celsius og en minimumstemperatur rundt 28 grader Celsius – 29 grader Celsius.

👉 Kerala 

Annonse

IMD har også spådd kraftig nedbør eller tordenbyger mange steder i Kerala og noen få steder i Lakshadweep.
.
👉 Nordvest-India

IMD har spådd tordenbyger og vindkast med en hastighet på 50–60 km i timen på isolerte steder over Uttarakhand, Punjab, Haryana-Chandigarh i dag og over West Uttar Pradesh i morgen (25. mai).

👉 Nordøst-India

Les også

To gepardunger til dør i Kuno nasjonalpark, tredje denne uken

Jernbaner sliter med å nå Vande Bharat-nummer, fartsmål

Nyheter om nytt parlamentsbygning Liveoppdateringer: Midt i Oppn-oppfordringen om å boikotte inau…

Manipur-sammenstøt finner omtale i FNs menneskerettighetskommissær Volker Turk'…

IMD har også utstedt en advarsel om vind i Nagaland, Manipur, Mizoram, Tripura, Vest-Bengal og Sikkim i dag.