6 redenen waarom ik niet van mechanische toetsenborden hou

0
50
Hannah Stryker/How-To Geek

Mechanische toetsenborden hebben een speciaal plekje in de harten van velen, vooral gamers en typisten die hunkeren naar tactiele feedback, maatwerk en duurzaamheid. Hoe ik het ook probeer, ze passen gewoon niet bij mijn smaak. Dit is waarom ik niet klik met mechanische toetsenborden.

De soundtrack van mijn ontevredenheid

Mechanische toetsenborden zijn berucht om hun hoorbare symfonie van klikken en klikken. Hoewel sommige mensen dit vreemd genoeg bevredigend vinden, vind ik het op mijn zenuwen werken. Het geluid kan hinderlijk zijn in gedeelde ruimtes, en zelfs in eenzaamheid kan het meedogenloze gekletter irritant worden.

Mijn partner heeft een thuiskantoor naast het mijne, en ik kan die mechanische schakelaars nog steeds horen klikken en klappen als een soort eldritch-insect door de muur.

Een omvangrijk voorstel

Als het op grootte en gewicht aankomt, zijn mechanische toetsenborden geen krimpende viooltjes. De meeste modellen zijn merkbaar groter en zwaarder dan hun niet-mechanische tegenhangers, waardoor ze een minder dan ideale optie zijn voor mensen die draagbaarheid nodig hebben of een beperkt bureau hebben.

Hoewel het waar is dat mechanische toetsenborden nu beschikbaar zijn met drastisch kleinere voetafdrukken, is hun verticale hoogte nog steeds gewoon te groot om comfortabel voor mij te zijn.

Typeproblemen

Dit kan wat veren verstoren, maar typen op mechanische toetsenborden is een ervaring die ik eerder vermoeiend dan plezierig vind. De verlengde toetsuitslag en bedieningskracht kunnen leiden tot vermoeidheid tijdens langdurige typesessies. Moderne membraantoetsenborden daarentegen hebben een lange weg afgelegd en bieden een comfortabele typervaring zonder de nadelen van mechanische toetsenborden.

GERELATEERD: Wat is een membraantoetsenbord en Is een mechanische beter?

Ik ben iemand die gemiddeld zo'n 10.000 woorden per dag schrijft, en nadat ik in de loop der jaren tientallen toetsenborden heb geprobeerd, heeft mijn favoriete wapen het Apple Magic Keyboard worden. Het heeft precies de juiste hoeveelheid reizen en stelt me ​​in staat om te typen met het soort snelheid dat doet denken aan die scène uit Ghost In The Shell.

Beste Mac-toetsenbord

Apple Magic Keyboard

Als je Als je een Mac-gebruiker bent, wil je het waarschijnlijk bij Apple-accessoires houden, en het Magic Keyboard is een geweldige type-ervaring op zich.

Amazon

$ 99,00
 

Beste koop

$ 99,99
 

Doel

$ 99,99
 

Gaming-voordelen: veel ophef over niets?

< p>Voorstanders van mechanische toetsenborden beweren vaak dat ze een concurrentievoordeel bieden bij het gamen. In mijn ervaring is dit voordeel echter beperkt tot een klein percentage elitespelers. Ik heb me nooit beperkt gevoeld door niet-mechanische toetsenborden in videogames, hoewel de klikkende feedback van een mechanische schakelaar natuurlijk bevredigend kan zijn tijdens het spelen, als we ons er niet strikt aan houden of je er beter van wordt of niet.< /p>

Persoonlijk heb ik een goed compromis gevonden in het Razer Tartarus V2 gaming-toetsenbord met één hand. Ik gebruik dit al jaren en het combineert membraan- en mechanische schakeltechnologie om je een goede middenweg tussen de technologieën te geven. Het belangrijkste is dat ik deze speciale gamingpad niet voor iets anders hoef te gebruiken dan voor gamen, en hij neemt niet het hele bureau in beslag.

Een geweldig toetsenbord

Razer Tartarus v2

Razer's Tartarus gamepad heeft 32 programmeerbare toetsen, een thumbpad voor beweging in acht richtingen en een verstelbare polssteun.

Amazon

$ 79,99
 

De toegangsprijs

Mechanische toetsenborden hebben meestal een hoger prijskaartje dan membraanopties. Hoewel ze meer duurzaamheid en maatwerk bieden, moet ik me afvragen of de voordelen de kosten voor de meeste gebruikers echt rechtvaardigen. Voor de prijs van een eersteklas mechanisch toetsenbord kun je vaak een hoogwaardig membraantoetsenbord vinden met vergelijkbare functies en een comfortabelere typervaring. Voor een beter toetsenbord voor algemeen gebruik.

Hype-overload

Mechanische toetsenborden hebben de reputatie de ultieme high-end keuze te zijn. Ik geloof echter dat veel andere moderne toetsenbordtechnologieën een betere algehele ervaring bieden. Hoewel mechanische toetsenborden misschien een speciale niche hebben, zijn ze geen universele oplossing.

Hoewel ik de aantrekkingskracht van mechanische toetsenborden voor sommige mensen kan waarderen, sluiten ze niet aan bij mijn voorkeuren. De kakofonie van ruis, het omslachtige ontwerp, de niet-ideale typervaring en twijfelachtige spelvoordelen dragen allemaal bij aan mijn gebrek aan enthousiasme. Door de hogere kosten en de overdreven reputatie twijfel ik ook aan de waarde ervan voor de gemiddelde gebruiker, die zich zou kunnen laten meeslepen door de hoeveelheid hype en onkritische aanbevelingen van deze toetsenborden door hun fans.

Dat ben ik zeker. niemand vertellen wat ze zouden moeten kopen, maar ik denk dat iedereen die op zoek is naar zijn volgende toetsenbord het volledige spectrum aan toetsenbordopties zou moeten overwegen in plaats van aan te nemen dat de Church of the Mechanical Keys altijd de beste keuze is.

GERELATEERD: Wat is een toetsenbord met één hand en wanneer is het beter?

LEES VOLGENDE

  • › De nieuwe AI-webzoekfunctie van Google wordt voor sommige mensen uitgerold
  • › De lijn tussen ChatGPT en Bing Chat vervaagt
  • › Windows 11 verandert een aantal emoji's, waaronder kak 💩
  • › In de VS is net weer een recht op reparatie aangenomen
  • › 5 redenen waarom uw kleine bedrijf Ring Central nodig heeft
  • › Hoe de Ubuntu Login Loop te repareren