6 anledningar till att jag inte gillar mekaniska tangentbord

0
26
Hannah Stryker/How-To Geek

Mekaniska tangentbord har en speciell plats i mångas hjärtan, särskilt spelare och maskinskrivare som vill ha taktil feedback, anpassning och hållbarhet. Försök som jag kan, men de passar bara inte min smak. Här är anledningen till att jag inte klickar med mekaniska tangentbord.

The Soundtrack of My Discontent

Mekaniska tangentbord är ökända för sin hörbara symfoni av klick och klackar. Även om vissa människor tycker att det här låter konstigt tillfredsställande, tycker jag att det sliter på mina nerver. Bruset kan vara besvärande i delade utrymmen, och även i ensamhet kan det obevekliga klappret bli irriterande.

Min partner har ett hemmakontor bredvid mitt, och jag kan fortfarande höra de mekaniska strömbrytarna klicka och klappa som någon sorts häftig insekt genom väggen.

Ett skrymmande förslag

När det kommer till storlek och vikt är mekaniska tangentbord inga krympande violer. De flesta modeller är märkbart större och kraftigare än sina icke-mekaniska motsvarigheter, vilket gör dem till ett mindre än idealiskt alternativ för dem som behöver portabilitet eller med begränsade skrivbordsfastigheter.

Även om det är sant att mekaniska tangentbord nu är tillgängliga med drastiskt mindre fotavtryck, är deras vertikala höjd fortfarande alldeles för hög för att vara bekväm för mig.

Skriv elände

Det här kanske skaver en del fjädrar, men att skriva på mekaniska tangentbord är en upplevelse som jag tycker är mer tröttsam än rolig. Den utökade tangentrörelsen och aktiveringskraften kan leda till trötthet under långa skrivsessioner. Däremot har moderna membrantangentbord kommit långt och erbjuder en bekväm skrivupplevelse utan nackdelarna med mekaniska tangentbord.

RELATERAT: Vad är ett membrantangentbord, och Är en mekanisk en bättre?

Jag är någon som skriver i genomsnitt cirka 10 000 ord om dagen, och efter att ha provat dussintals tangentbord genom åren har mitt val av vapen bli Apple Magic Keyboard. Den har precis rätt mängd resor och låter mig skriva med den typ av hastighet som påminner om scenen från Ghost In The Shell.

Bästa Mac-tangentbord

Apple Magic Keyboard

Om du Om du är en Mac-användare kommer du förmodligen att vilja hålla dig till Apple-tillbehör, och Magic Keyboard är en fantastisk skrivupplevelse i och för sig.

Amazon

99,00 USD
 

Bästa köp

99,99 USD
 

Mål

99,99 USD
 

Spelfördelar: mycket väsen om ingenting?

< p>Förespråkare för mekaniska tangentbord hävdar ofta att de ger en konkurrensfördel inom spel. Men enligt min erfarenhet är denna fördel begränsad till en liten andel elitspelare. Jag har aldrig känt mig begränsad av icke-mekaniska tangentbord i videospel, även om den klickiga feedbacken från en mekanisk strömbrytare förstås kan kännas tillfredsställande när du spelar, om vi inte strikt håller fast vid om det får dig att spela bättre eller inte.< /p>

Personligen har jag hittat en bra kompromiss i Razer Tartarus V2-tangentbordet för enhandsspel. Jag har använt den här i flera år, och den kombinerar membran- och mekanisk brytarteknik för att ge dig en perfekt mellanväg mellan teknologierna. Viktigast av allt är att den här dedikerade spelplattan inte är något jag behöver använda till något annat än spel, och den tar inte upp hela skrivbordet.

En fantastisk knappsats

Razer Tartarus v2

Razer's Tartarus gamepaden har 32 programmerbara tangenter, en tumplatta för rörelse i åtta riktningar och ett justerbart handledsstöd.

Amazon

79,99 USD
 

Inträdespriset

Mekaniska tangentbord tenderar att ha en högre prislapp än membranalternativ. Även om de erbjuder större hållbarhet och anpassning, måste jag ifrågasätta om fördelarna verkligen motiverar kostnaden för de flesta användare. För priset av ett premium mekaniskt tangentbord kan du ofta hitta ett högkvalitativt membrantangentbord med liknande funktioner och en bekvämare skrivupplevelse. Skapar ett bättre generellt tangentbord.

Hype Overload

Mekaniska tangentbord har ett rykte om sig att vara det ultimata high-end valet. Jag tror dock att många andra moderna tangentbordstekniker erbjuder en bättre all-around-upplevelse. Även om mekaniska tangentbord kan ha en dedikerad nisch, är de inte en lösning som passar alla.

Även om jag kan uppskatta tjusningen med mekaniska tangentbord för vissa människor, stämmer de inte överens med mina preferenser. Kakofonin av brus, besvärlig design, mindre än idealisk skrivupplevelse och tvivelaktiga spelfördelar bidrar alla till min brist på entusiasm. Den högre kostnaden och det överdrivna ryktet får mig också att ifrågasätta deras värde för den genomsnittliga användaren, som kan bli tagen av mängden hype och okritiska rekommendationer av dessa tangentbord från sina fans.

Jag är verkligen inte berätta för någon vad de ska köpa, men jag tror att alla som letar efter sitt nästa tangentbord bör överväga hela spektrumet av tangentbordsalternativ snarare än att anta att Church of the Mechanical Keys alltid är den bästa vägen att gå.

RELATERAT: Vad är ett enhandstangentbord och när är det bättre?

LÄS NÄSTA

  • › Googles nya AI-webbsökning lanseras till vissa människor
  • › Gränsen mellan ChatGPT och Bing Chat suddas ut
  • › Windows 11 ändrar en del emoji, inklusive bajs 💩
  • › Ytterligare en lag om rätt till reparation har precis antagits i USA
  • › 5 anledningar till att ditt småföretag behöver ringcentralen
  • › Så här fixar du Ubuntu-inloggningsslingan