UPSC-resultater: Gahana Navya James, Kerala-forsker, slår det i stykker uten å trene

0
43

Gahana Navya James, 25, som ble rangert på 6. plass i eksamensresultatene for sivile tjenester som ble offentliggjort på tirsdag, valgte å studere selv da hun kom fra Keralas coachingsenter – Pala-byen i Kottayam-distriktet.

En forsker i internasjonale relasjoner med UGC juniorforskningsstipend, sa Gahana at hun ville velge Indian Foreign Service (IFS). «Min onkel Sibi George, 1993-batch IFS-offiser og nåværende ambassadør for India i Japan, har vært en motiverende faktor for sivile tjenester. Dessuten vekket hans tilstedeværelse i utenrikstjenesten en interesse for å følge med på internasjonale saker, sa Gahana, som skriver dikt som en hobby. Hun er datter av et pensjonert universitetsprofessorpar Chirakkal James Thomas og Deepa George, fra Mutholi nær Pala. Hun har en yngre bror Gaurav Amar James, en gradsstudent.

“Jeg hadde mange muligheter for coaching i Pala, men jeg ønsket å kartlegge min egen kurs. Jeg hadde selvtillit og forsto mine styrker og svakheter godt. Jeg hadde formet et etisk rammeverk for meg,» sa hun.

«Foreldrene mine var villige til å sende meg hvor som helst for coaching, men jeg valgte selvstudium. Min yngre bror gjennomførte falske intervjuer for meg. Vi pleide å diskutere aktuelle saker etter å ha lest aviser. Å være en vanlig avisleser hjalp meg til å holde meg oppdatert på all utvikling innen politikk og økonomi. Jeg diskuterte aktuelle saker med broren min,'' sa Gahana.

Les også

UPSC-resultater 2022: Historikk laget, høyeste antall kvinner som er satt til å delta i…

UPSC-resultater 2022: For denne 25-åringen var ikke fiasko et alternativ – hun '.. .

JNU, DU, IITs: Hvilke universitetsutdannede kvalifiserer mest i UPSC Civil Serv…

UPSC Civil Services Resultat 2022: 34 % kvinner kvalifiserer til eksamen i år

Hun sa at siviltjenestens seier aldri var forventet. “Jeg er forsker på heltid og gikk ikke for noen dedikert forberedelse til sivile tjenester. Det er ikke en tvungen drøm… I 2021 hadde jeg skrevet eksamen, men klarte ikke den foreløpige. Det var bare et forsøk på å forstå karakteren av eksamen.’’

© The Indian Express (P) Ltd