UPSC-resultater 2022: Rang 3, Uma Harathi sier: “Gruppestudie med vennene mine hjalp meg”

0
53

Tusenvis av studenter migrerer til Delhi hvert år for å forberede seg til eksamen i siviltjenesten, men Telanganas Uma Harathi fant det vanskelig å tilpasse seg coachingkulturen i den nasjonale hovedstaden og returnerte til Warangals Narsampet i løpet av et år. Hjemme igjen fikk hun kontakt med vennene sine og begynte å forberede seg til UPSC-eksamenene med dem.

“Delhis coachingkultur fungerte ikke for meg. Jeg trengte mental ro og et sunt miljø for å forberede meg. Derfor kom jeg tilbake (til Narsampet). Noen av vennene mine bestemte seg for å bli med meg i forberedelsene mine, og vi studerte alle sammen. Det viste seg å være gunstig for oss alle ettersom to av vennene mine kvalifiserte seg de siste årene, og jeg, sammen med tre andre venner, tok eksamen i år,» sa Uma.

UPSC-resultater 2022 | Historien er laget, det høyeste antallet kvinner som skal inn i indiske sivile tjenester

Uma, en alumnus fra IIT-Hyderabad, drømte alltid om å bli en IAS-offiser, motivert av faren hennes som er en Telangana-politibetjent.

«Siden barndommen har min far oppmuntret meg til å forberede meg på administrative tjenester. Påvirket av vennene mine og jevnaldrende valgte jeg imidlertid å forberede meg til opptaksprøver for ingeniører og tok JEE etter klasse 12. I løpet av eksamensårene innså jeg at drømmen min om å bli med i de administrative tjenestene aldri endret seg, og innen det fjerde året bestemte jeg meg for å forberede seg (for UPSC-eksamener) på heltid. Jeg har også valgt bort jobbplasseringene ved IIT,” sa Uma.

UPSC-resultater | Grunnet av Covid, snur CA wannabe fokus til UPSC, ender på andreplass

Veien til suksess var ikke så lett for 27-åringen som mislyktes i sine fire første forsøk. “UPSC er en uforutsigbar eksamen, og jeg er et levende eksempel på det. Selv om jeg ikke klarte å klare forløpene i de to første forsøkene, klarte jeg å nå intervjustadiet i det tredje forsøket, men mislyktes på grunn av lave skårer i hovedvalgfag. I det fjerde forsøket klarte jeg ikke å klare innledende. Dette var et vendepunkt i min forberedelse gitt at jeg ikke var komfortabel med valgfaget mitt (geografi). Feilen ga meg nok tid til å introspisere, og jeg bestemte meg for å endre mitt valgfrie emne til antropologi i det femte forsøket, som faktisk var den riktige avgjørelsen,» sa Uma.

Les | Denne unge legen sjonglerer mellom tjeneste på sykehus og forberedelse av sivile tjenester, og sikrer AIR 5 i UPSC CSE 2022

Middels tilbakeslag opprettholdt Uma sin mentale og følelsesmessige styrke ved å engasjere seg i hobbyer som matlaging, badminton og tilbringe tid med kjæledyret sitt hund.

Les også

UPSC-resultater 2022: Historikk laget, det høyeste antallet kvinner som skal delta i Ind…

Alumni fra SRCC, UPSC-topp Ishita Kishore overlot bedriftskarrieren til å…

JNU, DU, IITs: Hvilke universitetsutdannede kvalifiserer mest i UPSC Civil Serv…

>< img src="https://images.indianexpress.com/2023/05/Graduated-in-computer-science-from-a-college-in-Jabalpur-MP.jpg?resize=450,250" /> UPSC-resultater 2022: For denne 25-åringen var ikke fiasko et alternativ – hun '…

“UPSC-reisen er tøff og utfordrende. Og etter å ha investert betydelige leveår, bringer hvert mislykkede trinn tusen spørsmål. Men den lange eksamenssyklusen lærer en også å være rolig og tålmodig. Denne forberedelsen hjalp meg å gjenkjenne mine mentale behov,” sa Uma.

© IE Online Media Services Pvt Ltd