UPSC-resultaten: Gahana Navya James, Kerala Research-wetenschapper kraakt het zonder coaching

0
30

Gahana Navya James, 25, die op de 6e plaats eindigde in de resultaten van het overheidsexamen die dinsdag bekend werden gemaakt, koos voor zelfstudie, ook al kwam ze uit Kerala's coachingcentrum – de stad Pala in het district Kottayam.

Gahana, een onderzoeker in internationale betrekkingen met UGC junior research fellowship, zei dat ze zou kiezen voor Indian Foreign Service (IFS). “Mijn oom Sibi George, IFS-officier uit 1993 en huidig ​​ambassadeur van India in Japan, is een motiverende factor geweest voor overheidsdiensten. Bovendien wekte zijn aanwezigheid in buitenlandse dienst een interesse om internationale zaken in de gaten te houden, '' zei Gahana, die gedichten schrijft als hobby. Ze is de dochter van een gepensioneerd universiteitsprofessorpaar Chirakkal James Thomas en Deepa George, uit Mutholi bij Pala. Ze heeft een jongere broer Gaurav Amar James, een diplomastudent.

“Ik had veel kansen voor coaching in Pala, maar ik wilde mijn eigen koers uitstippelen. Ik had zelfvertrouwen en begreep mijn sterke en zwakke punten goed. Ik had een ethisch kader voor mij gevormd,'' zei ze.

“Mijn ouders wilden me overal naartoe sturen voor coaching, maar ik koos voor zelfstudie. Mijn jongere broer hield schijninterviews voor mij. We bespraken de actualiteit na het lezen van kranten. Doordat ik een regelmatige krantenlezer was, kon ik op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op politiek en economisch gebied. Ik besprak lopende zaken met mijn broer'', zei Gahana.

Lees ook

UPSC-resultaten 2022: geschiedenis gemaakt, hoogste aantal vrouwen klaar om Ind…

UPSC-resultaten 2022: voor deze 25-jarige was falen geen optie — zij '.. .

JNU, DU, IIT's: welke universitair afgestudeerden komen het meest in aanmerking voor UPSC Civil Serv…

UPSC Civil Services Resultaat 2022: 34% vrouwen komen dit jaar in aanmerking voor examen

Ze zei dat de overwinning van de Civil Services nooit was verwacht. “Ik ben een fulltime onderzoeker en heb geen speciale voorbereiding voor de overheidsdiensten gevolgd. Het is geen geforceerde droom… In 2021 had ik het examen geschreven, maar de voorlopige niet gehaald. Het was slechts een poging om de aard van het examen te begrijpen.’’

© The Indian Express (P) Ltd