UPSC-resultaten 2022: voor deze 25-jarige was falen geen optie – ze 'zag geen ander carrièrepad'

0
51

Haar eerste twee pogingen om de UPSC-examens te halen slaagden niet, Swati Sharma, inwoner van Jabalpur (Madhya Pradesh), volgde deze keer een strategie die niet de strategie van anderen volgde – inclusief haar eigen formule in de twee voorgaande jaren: ze leidde een “normaal” leven, in tegenstelling tot het afsluiten van de wereld om zich voor te bereiden op haar derde poging.

UPSC Resultaten 2022 | Geschiedenis geschreven, hoogste aantal vrouwen klaar om de Indiase overheidsdienst te betreden

In voorgaande jaren had Sharma de 'formule' gevolgd waarbij iedereen in haar coachinglessen in Delhi zwoer: ze was weggebleven van sociale media, verminderde haar interactie met familie en vrienden en ging nauwelijks naar sociale evenementen.

Deze keer niet.

Lees ook

UPSC-resultaten 2022: geschiedenis geschreven, hoogste aantal vrouwen op weg naar Ind…

Alumni van SRCC, UPSC-topper Ishita Kishore verliet haar zakelijke carrière om p. ..

JNU, DU , IIT's: welke universitair afgestudeerden komen het meest in aanmerking voor UPSC Civil Serv…

UPSC Civil Services Resultaat 2022: 34% vrouwen kwalificeren dit jaar voor examen

“Toen ik stopte met omgaan met mensen (in voorgaande jaren), werd ik erg depressief, wat mijn studie beïnvloedde ”, vertelde de 25-jarige aan The Indian Express. “Ik dacht dat als ik IAS-officier wil worden, ik niet in een cocon kan leven. Ik moet verbonden zijn met de samenleving. Dus leidde ik deze keer een evenwichtig leven – ik ontmoette familie en vrienden, gebruikte sociale media en communiceerde met mensen buiten mijn leven van voorbereidingen. Dat maakte het verschil.”

© The Indian Express (P) Ltd