UPSC-resultaten 2022: rang 3, Uma Harathi zegt: 'Groepsstudie met mijn vrienden heeft me geholpen'

0
42

Elk jaar migreren duizenden studenten naar Delhi om zich voor te bereiden op de ambtelijke examens, maar Uma Harathi van Telangana vond het moeilijk om zich aan te passen aan de coachingcultuur in de nationale hoofdstad en keerde binnen een jaar terug naar Warangal's Narsampet. Bij haar thuis kwam ze weer in contact met haar vrienden en begon ze zich samen met hen voor te bereiden op de UPSC-examens.

“De coachingcultuur in Delhi werkte niet voor mij. Ik had mentale rust en een gezonde omgeving nodig om me voor te bereiden. Daarom kwam ik terug (naar Narsampet). Enkele van mijn vrienden besloten om met mij mee te gaan in mijn voorbereiding en we studeerden allemaal samen. Het bleek gunstig voor ons allemaal, aangezien twee van mijn vrienden zich de afgelopen jaren hebben gekwalificeerd en ik, samen met drie andere vrienden, het examen dit jaar heb gehaald', zei Uma.

UPSC-resultaten 2022 | Geschiedenis geschreven, hoogste aantal vrouwen gaat Indiase overheidsdienst in

Uma, alumnus van IIT-Hyderabad, droomde er altijd van om IAS-officier te worden, gemotiveerd door haar vader, die politieagent in Telangana is.

“Van kinds af aan moedigde mijn vader me aan om me voor te bereiden op administratieve diensten. Onder invloed van mijn vrienden en collega's koos ik er echter voor om me voor te bereiden op de toelatingsexamens voor techniek en de JEE te kraken na klas 12. Tijdens mijn afstudeerjaren besefte ik dat mijn droom om bij de administratieve diensten te komen nooit veranderde en tegen het vierde jaar besloot ik om bereid je fulltime voor (voor UPSC-examens). Ik heb me ook afgemeld voor de vacatures bij IIT,” zei Uma.

UPSC Results | Aan de grond gehouden door Covid richt CA-wannabe zich op UPSC en wordt tweede

De weg naar succes was niet zo gemakkelijk voor de 27-jarige die in haar eerste vier pogingen faalde. “UPSC is een onvoorspelbaar examen en ik ben er een levend voorbeeld van. Hoewel ik de prelims bij de eerste twee pogingen niet kon halen, lukte het me om de interviewfase te bereiken bij de derde poging, maar faalde vanwege lage scores in optionele hoofdvakken. Bij de vierde poging kon ik het voortraject niet uitrijden. Dit was een keerpunt in mijn voorbereiding aangezien ik niet op mijn gemak was met mijn keuzevak (aardrijkskunde). De mislukking gaf me genoeg tijd voor introspectie en ik besloot om mijn keuzevak antropologie te veranderen in de vijfde poging, wat inderdaad de juiste beslissing was,' zei Uma.

Lees | Jonglerend tussen dienst in het ziekenhuis en voorbereiding op de overheidsdienst, behaalt deze jonge dokter AIR 5 in UPSC CSE 2022

Te midden van tegenslagen behield Uma haar mentale en emotionele kracht door zich bezig te houden met hobby's zoals koken, badminton spelen en tijd doorbrengen met haar huisdier hond.

Lees ook

UPSC-resultaten 2022: geschiedenis gemaakt, hoogste aantal vrouwen klaar om Ind…

Alumni van SRCC, UPSC-topper Ishita Kishore verliet haar zakelijke carrière om…

JNU, DU, IIT's: welke universitair afgestudeerden komen het meest in aanmerking voor UPSC Civil Serv…

< img src="https://images.indianexpress.com/2023/05/Afgestudeerd-in-computerwetenschappen-van-een-college-in-Jabalpur-MP.jpg?resize=450,250" /> UPSC-resultaten 2022: Voor deze 25-jarige was falen geen optie — zij '…

“De UPSC-reis is zwaar en uitdagend. En na aanzienlijke levensjaren te hebben geïnvesteerd, roept elke mislukte stap duizend vragen op. Maar de lange examencyclus leert ook om kalm en geduldig te zijn. Deze voorbereiding hielp me mijn mentale behoeften te herkennen,” zei Uma.

© IE Online Media Services Pvt Ltd