UPSC-resultat 2022: För den här 25-åringen var misslyckande inte ett alternativ – hon “såg ingen annan karriärväg”

0
49

Hennes första två försök att knäcka UPSC-proven lyckades inte, Jabalpur (Madhya Pradesh) bosatt Swati Sharma följde en strategi den här gången som inte följde andras strategi – inklusive hennes egen formel under de två föregående åren: hon ledde en “normalt” liv, istället för att stänga världen runt för att förbereda sig för hennes tredje försök.

UPSC-resultat 2022 | Historik, det högsta antalet kvinnor som kommer att gå in i indiska offentliga tjänster

Under tidigare år hade Sharma följt “formeln” som alla i hennes coachningsklasser i Delhi svor till: hon hade hållit sig borta från sociala medier, minskat sin interaktion med familj och vänner och knappt deltagit i något socialt evenemang.

Inte den här gången.

Läs även

UPSC-resultat 2022: Historik gjord, högsta antalet kvinnor inställda på att delta i Ind…

Alumner från SRCC, UPSC-topparen Ishita Kishore lämnade sin företagskarriär till sid. ..

JNU, DU , IITs: Vilka universitetsutexaminerade kvalificerar sig mest i UPSC Civil Serv…

UPSC Civil Services Resultat 2022: 34 % kvinnor kvalificerar sig till examen i år

“När jag slutade interagera med människor (föregående år) brukade jag bli riktigt deprimerad, vilket påverkade mina studier “, sa 25-åringen till The Indian Express. “Jag tänkte att om jag vill bli IAS-officer kan jag inte leva i en kokong. Jag behöver vara ansluten till samhället. Så jag levde ett balanserat liv den här gången – jag träffade familj och vänner, använde sociala medier och interagerade med människor utanför mitt förberedelseliv. Det gjorde hela skillnaden.”

© The Indian Express (P) Ltd