Toppers’ tips: JEE Main 2023 topper Ridhi Maheshwari deelt voorbereidingsstrategie voor JEE Advanced

0
44

Ridhi Kamlesh Kumar Maheshwari behaalde 100 percentiel in JEE Main 2023, waarvan de uitslag vorige maand bekend werd gemaakt. Ze is ook de topper onder de meisjes met 285 van de 300 punten. Het Bengaluru-meisje behaalde 100 procent punten in wiskunde, 95 in natuurkunde en 90 in scheikunde. Ridhi bereidt zich momenteel voor op JEE Advanced. Ze wil Computer Science Engineering volgen aan het Indian Institute of Technology, Bombay.

Lees ook | JEE Advanced 2023: Last-minute tips om je voorbereiding een boost te geven

Maheshwari vertelt ons hoe ze een 100 percentiel behaalde en wat haar JEE Advanced 2023 voorbereidingsstrategie is.

Wat is je grootste motivatie om IIT te kraken?

Mijn vader wilde dat ik CA werd, maar ik heb altijd interesse gehad in wiskunde en natuurwetenschappen. Toen ik mijn broer zag terwijl ik opgroeide en naar IIT ging, wilde ik ook hetzelfde doen. Mijn familie is altijd mijn grootste steun geweest en toen ik hen vertelde dat ik ingenieur wilde worden, hielp iedereen me, vooral mijn broer die mijn vader uitlegde over het leven en de cultuur van IIT's.

< strong>Mijn studierooster

Voor JEE Main studeerde ik thuis bijna 5 tot 6 uur voor of na de lessen. Ik zou rond 6.30 uur wakker worden en vanaf 7.00 uur studeren. Mijn lessen begonnen om 15.30 uur en gingen door tot 20.30 uur. Als ik me na de lessen fris zou voelen, zou ik studeren, anders zou ik slapen.

Lees ook | Bombay HC velt vonnis in pleidooi om klasse 12-scorecriterium in JEE op woensdag te versoepelen

Voor JEE Advanced krijg ik bladen van mijn coachinginstituut Allen Bangalore met de vragenformulieren, opgeloste papieren en modules van vorig jaar. Ik heb ook dagelijks de coaching en revisie van klasnotities herzien. Ik houd mijn fouten bij en zorg ervoor dat ik ze niet herhaal.

Boeken waarnaar ik heb verwezen

NCERT is het belangrijkste boek voor JEE Main. Voor JEE Advanced studeer ik MS Chouhan en Himanshu Pandey voor organische chemie, Narendra Awasthi voor fysica en VS Jaiswal en K Kumar voor anorganische chemie. Blackbook, Yellowbook en Pinkbook voor wiskunde. Voor natuurkunde verwijs ik naar Irodov, een beetje Pathfinder en HC Verma.

Ik zou gaan wandelen en naar muziek luisteren in mijn vrije tijd of als ik overweldigd raak.

Mijn advies voor studenten die optreden voor JEE Main

Lees ook

PSEB 12e resultaten 2023 (uit) : Websites om het resultaat te controleren op pseb.ac.in

Maharashtra 12e HSC Resultaten 2023 Datum, Tijd: MSBSHSE Resultaat morgen om …

PSEB 12e resultaat 2023 LIVE: Klasse 12 resultaten aangekondigd, officiële link pse…

West-Bengalen HS 12e resultaat 2023 (vrijgegeven): CM Mamata Banerjee gefeliciteerd…Advertentie < p>Consistentie is de sleutel tot succes en hard werken is belangrijk. Volg wat de leraar zegt. Herzie en zorg ervoor dat u dezelfde fouten niet nog een keer herhaalt.

© IE Online Media Services Pvt Ltd