Terreur-ecosysteem in J&K geïsoleerd door ontwikkelingsschema's: LG Manoj Sinha

0
52

Jammu en Kasjmir hebben al 30 jaar te lijden onder door de staat gesteund terrorisme door Pakistan, maar het terreur-ecosysteem, dat bloeide met steun van over de grens, is geïsoleerd, zei luitenant-gouverneur Manoj Sinha dinsdag.

De J&K L-G zei dat het Union Territory nu getuige is van een nieuw tijdperk dat grenzeloze mogelijkheden voor groei en vrede heeft geopend.

“Bijna 30 jaar lang heeft dit land van vreedzame coëxistentie van bijna alle religieuze sekten te lijden gehad van door de staat gesteund terrorisme door ons buurland”, zei hij tijdens de inaugurele zitting van de derde bijeenkomst van de toerismewerkgroep van G20-landen bij SKICC hier.

Het terreur-ecosysteem is nu geïsoleerd door ontwikkelingsplannen gelanceerd door premier Narendra Modi en het effectieve bestuur van het Union Territory, beweerde hij.

Sinha zei dat premier Narendra Modi onrecht, uitbuiting en discriminatie waar verschillende delen van de samenleving zeven lange decennia mee te maken hebben gehad als gevolg van omstandigheden die voornamelijk zijn ontstaan ​​door orkestratie vanuit het buitenland.

J&K behoort tot de ontwikkelde regio's van India op een aantal meetbare mijlpalen, en “ we zetten ons in voor de welvaart van mensen, zowel economisch als sociaal,” zei hij.

Nu komen zelfs buitenlandse investeringen naar Jammu en Kasjmir, de groene scheuten van betere tijden waar mensen angstig naar uitkijken, voegde hij eraan toe.

Advertentie

Sinha zei dat de deep dive-initiatieven de vastberadenheid van India aantonen dat J-K zou ook moeten profiteren van de deugden van democratie, net als de rest van de staten en territoria van de Unie.

De basisdemocratie is versterkt, nieuwe industrieën komen op, snelle landbouwgroei maakt onze dorpen welvarend, infrastructuurontwikkeling vordert snel en onze nadruk op technologie transformeert J-K in een digitale samenleving, voegde hij eraan toe.

Verwijzend naar de digitale samenleving. Sinha zei dat vorig jaar een recordaantal van meer dan 18 miljoen toeristen het vakbondsgebied bezocht vanwege de explosieve groei van het toerisme. Toerisme droeg vorig jaar meer dan zeven procent bij aan het bbp van J-K, voegde hij eraan toe.

Advertentie moet gelezen worden | Vier decennia later blaast Bollywood zijn romance met Kasjmir nieuw leven in

De LG zei dat er vorig jaar meer dan 300 films zijn opgenomen in JK en na een lange pauze van bijna vier decennia heeft JK zijn relatie met Bollywood nieuw leven ingeblazen en in 2021 een filmbeleid gelanceerd om meer investeringen in de filmsector aan te trekken en om Jammu Kashmir het meest populaire bestemming voor filmopnamen.

“Ik heb er alle vertrouwen in dat J-K onder leiding van PM binnenkort zijn plaats zal vinden in de top 50 van bestemmingen van de wereld en op de bucketlist van reizigers over de hele wereld zal staan ”, zei hij.

Hij zei dat JK het grootste boekendorp van het land ontwikkelt aan de oevers van het Wular-meer, in het Bandipora-district in het noorden van Kashmir, en veel wandelpaden voor toeristen die van de rust van de natuur houden.

Ons doel is om het platteland en populaire bestemmingen duurzamer te maken en de schoonheid van fascinerende erfgoedsites te behouden, zei hij.

Toerisme kan niet geïsoleerd groeien, maar heeft een goede infrastructuur, degelijk beleid en effectieve en responsieve administratie.

Advertentie

“Niet minder fundamenteel voor mij is het feit dat alleen vrede en geluk van mensen warmte kunnen brengen in de gastvrijheid waar wij Indiërs eeuwig van genieten. Ik zou hier willen vermelden dat het toerisme in Jammu en Kasjmir ook een weerspiegeling is van de multireligieuze en multiculturele ethos van India,” zei hij.

Sinha zei dat het een kwestie van grote trots is voor 13 miljoen burgers van het grondgebied van de Unie om gastheer te zijn van de G20-bijeenkomst van de werkgroep toerisme die beraadslaagt over wereldwijde architectuur voor duurzaam toerisme.

Lees ook

Spoorwegen worstelen om te voldoen aan Vande Bharat-nummer, snelheidsdoelen< figure class="non_premium_icon">

'Vandaag wil de wereld om te weten wat India denkt': PM Modi landt in Del…

Sommige Opp-lijm komt los: BJD, YSRCP, Akalis om het evenement van 28 mei bij te wonen

NHAI krijgt toestemming om e-way-traject door bosgebied aan te leggenAdvertentie

De wereld kan zien dat de hele samenleving, vooral , schrijft de jonge generatie een mooie toekomst voor zichzelf en de natie. De snelheid en omvang van de snelle ontwikkeling in Jammu Kashmir zijn ontzagwekkend, voegde hij eraan toe.