SC bericht aan Centre, Assam over pleidooi om eco-gevoelige zone rond Pobitora Wildlife Sanctuary uit te roepen

0
55

Het Hooggerechtshof heeft het centrum en de regering van Assam gevraagd te reageren op een verzoek om aanwijzingen om het gebied rond Pobitora Wildlife Sanctuary tot eco-gevoelige zone te verklaren en alle aantastingen te verwijderen.

Een drievoudige rechter. rechtersbank B R Gavai, Vikram Nath en Sanjay Karol hebben kennisgevingen gedaan aan het ministerie van Milieu en Bossen en de deelstaatregering met betrekking tot het natuurreservaat in Assam.

“Kennisgeving van uitgave, te retourneren op 12 juli 2023. Vrijheid om de vaste raadsman van de staat Assam te dienen wordt verleend,” zei de bank.

De hoogste rechtbank hoorde een pleidooi ingediend door milieuactivist Rohit Choudhury die aanwijzingen zocht om de grens van het Pobitora Wildlife Sanctuary zonder verder uitstel nauwkeurig af te bakenen.

De petitie voerde aan dat de grens van het reservaat in 1998 was aangemeld onder de Wildlife Protection Act moet nog precies worden gemarkeerd en de controle over een deel van het reservaat, het Khas-land (door de overheid gecontroleerd land), moet nog worden overgedragen aan het bosdepartement door het districtsbestuur.

< p>De petitie beweerde dat de autoriteiten geen effectieve maatregelen hebben genomen om het gebied rond het reservaat tot eco-gevoelige zone (ESZ) te verklaren, in flagrante minachting voor een bevel van het Hooggerechtshof van 11 december 2018.

Lees ook | Boswachter doodgeschoten door stropers in Odisha's Similipal Tiger Reserve

“…Zoals blijkt uit de reeks brieven die zijn uitgewisseld tussen verschillende bosambtenaren en die met de adjunct-commissaris van het district Morigaon, ondanks de doorgang van vijfentwintig jaar, moet de grens van het Pobitora-heiligdom nog precies fysiek worden afgebakend,” zei het pleidooi.

Lees ook

Spoorwegen worstelt om het Vande Bharat-nummer te halen, snelheidsdoelen

'Vandaag de dag wil de wereld weten wat India denkt': PM Modi landt in Del…

G20 komt ten einde, Kasjmiri's hopen op heropleving van het toerisme

Nieuw parlementsgebouw nieuws Live updates: Mayawati roept Oppn op tot boycot v…Advertentie

“ Geef de respondenten opdracht om de grens van het Pobitora Wild Life Sanctuary nauwkeurig af te bakenen volgens de kennisgeving van 17 maart 1998, zonder verder uitstel,” stond er.