Satyajit Ray første eier av opphavsretten til “Nayak”, rett til å romanisere manus tilkommer ham også: Delhi HC

0
48

Delhi High Court slo tirsdag fast at Satyajit Ray som skrev manuset til filmen Nayak fra 1966 var den “første eieren” av opphavsretten til filmen, og la til at “retten til å romanisere” manuset også tilkom den avdøde filmskaperen. .

En enkeltdommerbenk av Justice C Hari Shankar mente at “som den første eieren av opphavsretten til manuset til filmen, tildelte derfor retten til å romanisere manuset Satyajit Ray. Denne retten kunne overdras av ham – og, som følge av hans bortgang, av sønnen og andre som rettigheten tilhørte – til enhver annen person, i henhold til opphavsrettsloven. Tildelingen av retten til å romanisere manuset til filmen av Sandip Ray og SPSRA, til fordel for saksøkte, er derfor helt i orden og i samsvar med lovens bestemmelser». SPSRA står for Society for Preservation of Satyajit Ray Archives.

I søksmålet hevdet saksøkeren – RDB og Co HUF – at R D Bansal hadde gitt Ray i oppdrag å skrive manus og regissere filmen. Saken hevdet å være “etterfølgeren” til Bansal, og uttalte at opphavsretten til filmen til enhver tid tilligger produsenten. I søksmålet hevdet saksøkeren at romaniseringen av manuset til filmen av Bhaskar Chattopadhyay, og publiseringen av den saksøkte HarperCollins Publishers India Private Limited, utgjør brudd på saksøkerens opphavsrett.

«Opphavsrett til manuset til filmen ‘Nayak’ tildelt derfor som følge av Satyajit Rays bortgang, til sønnen Sandip Ray og SPSRA. Tildelingen av retten til å romanisere manuset av Sandip Ray og SPSRA til tiltalte er derfor helt på sin plass,” sa HC.

Retten bemerket at saksøkeren ikke hadde “valgt å diskreditere innvilgelsen av retten til å romanisere” manuset til filmen til HarperCollins på noe annet grunnlag enn påstanden om at “opphavsretten til manuset tilhørte, ikke Sandip Ray og SPSRA , men i saksøkeren.”

“Denne påstanden, har jeg allerede funnet, er helt uten grunn,” sa Justice Shankar.

Retten bemerket også at den ikke var i stand til å finne , i kommunikasjonen mellom partene, enhver “utvetydig erkjennelse” fra HarperCollins av saksøkers opphavsrett i manuset til filmen.

Les også

Jernbaner sliter med å nå Vande Bharat-nummer, fartsmål

< /figure>'I dag vil verden vite hva India tenker': Statsminister Modi lander i Del…

Noe Opp-lim løsner: BJD, YSRCP, Akalis for å delta på arrangementet 28. mai

NHAI får nikk for å bygge e-veistrekning gjennom skogområdet Annonse < p>“For den nevnte diskusjonen har saksøker ingen rett til å pålegge saksøkte å romanisere manuset til filmen 'Nayak'. Følgelig kan bønn (a) i paragraf 34 i klagen (for å pålegge romaniseringen) ikke innvilges. Den er følgelig avvist,” sa retten.

© The Indian Express (P) Ltd