Sancties van het centrum registreren Rs 10.460 crore bifurcatierechten aan Andhra Pradesh

0
61

Geconfronteerd met kritiek van niet-BJP-staten over het inhouden van fondsen, keurde de centrale regering dinsdag de grootste vrijgave van fondsen ooit goed aan Andhra Pradesh sinds de splitsing in juni 2014. Volgens de regering van Andhra Pradesh heeft het centrum Rs 10.460 uitbetaald crore als compensatie voor het inkomstentekort dat de staat heeft geleden als gevolg van de oprichting van Telangana. “Dit fonds zal de ontwikkeling van Andhra Pradesh verder versnellen,” verklaarde een vrijlating uit het kantoor van Chief Minister Y S Jagan Mohan Reddy.

De vrijgave van het duizelingwekkende bedrag van Rs 10.460 crore aan Andhra Pradesh komt op hetzelfde moment dat de nieuw gevormde congresregering in Karnataka en de congresleiders erop wijzen dat het centrum de fondsen aan de staat waar de BJP in minder dan twee weken uit de macht werd gegooid, kan stopzetten. geleden. De regering van Bharat Rashtra Samiti (BRS) in Telangana, waar dit jaar verkiezingen plaatsvinden, heeft ook consequent geklaagd dat de regering-Modi zich richt op staten die niet door de BJP worden bestuurd door niet op tijd geld vrij te maken.

'Toen de staat werd gesplitst om Telangana te creëren, bedroeg het totale inkomstentekort voor het boekjaar 2014-2015 Rs 22.948,76 crore. Het bedrag dat tot vorig jaar aan Andhra Pradesh werd vrijgegeven, bedroeg slechts Rs 4.117,89 crore, dus dit is een enorm bedrag in één keer, aangezien fondsen meestal in kleine tranches worden vrijgegeven. legde een ambtenaar uit. “Dit bedrag dat is vrijgegeven, was onderdeel van de contributie die in behandeling was onder de Andhra Pradesh Reorganization Act, 2014. De vrijgave van fondsen komt na een reeks ontmoetingen tussen Chief Minister Y S Jagan Mohan Reddy en premier Narendra Modi dit jaar waarin de CM herhaaldelijk had gepleit voor het vrijgeven van fondsen die aan de staat waren beloofd op het moment van de splitsing en er ook op stond dat deze financiële hulp de algemene ontwikkeling en het welzijn van elke staatsburger zou versnellen, & #8221; voegde de ambtenaar toe.

Het kabinet van de Chief Minister (CMO) verklaarde dat Mahendra Chandelia, adjunct-directeur bij het ministerie van Financiën, de onmiddellijke vrijgave van Rs 10.460,87 crore onder de ‘Special Algemene financiële bijstand’ categorie, als onderdeel van het inkomstentekort in het boekjaar 2014-15.

Adviseur van de CM, Sajjala Ramakrishna Reddy, gaf commentaar op de release en zei: “Dit is de eerste keer dat zo'n enorm bedrag in één keer is vrijgegeven. Het is de grootste subsidie ​​ooit sinds de splitsing. Deze fondsen zullen worden gebruikt om een ​​verscheidenheid aan ontwikkelingsprojecten te financieren, waaronder infrastructuurontwikkeling aan de ene kant en welzijn, waaronder onderwijs, huisvesting, gezondheidszorgprogramma's aan de andere kant.

Sajjala benadrukte verder het belang van deze financiering, door te stellen dat compensatie voor inkomstentekorten het recht van de staat is en de verantwoordelijkheid van het Centrum volgens de Andhra Pradesh Reorganization Act, 2014. Hij ging ook in op de kritiek van de CM, zeggende: “Veel mensen, waaronder leiders van de Telugu Desam-partij, zetten vraagtekens bij de reizen van de CM, frequente reizen naar Delhi om premier Narendra Modi te ontmoeten om vrijgave te vragen van de fondsen die aan Andhra Pradesh verschuldigd zijn onder de Andhra Pradesh Reorganization Act, 2014. As het centrum heeft het geld vandaag vrijgegeven, het is een klap voor TDP en anderen die de CM voortdurend bekritiseerden voor het bezoeken van Delhi om de premier en minister van Financiën Nirmala Sitharaman te ontmoeten.

Lees ook

Alle uitgenodigde partijen… niet koppelen tegen de politiek: Sjah

Meer dan twee keer de omvang en arbeid van meer dan 23.000: het nieuwe parlementsgebouw…

Bij de inauguratie van het nieuwe parlement zal premier de scepter overhandigen aan Neh…

Nieuwe spanning in Manipur: voormalige ondervoorzitter van drie gevangengenomen geld verschuldigd aan de staat.