Home Norsk Regjeringen gjør testing av hostesaft før eksport

Regjeringen gjør testing av hostesaft før eksport

0

HOSTESIRUPER fra India vil kun tillates eksportert etter å ha blitt testet og sertifisert av et offentlig laboratorium fra 1. juni, ifølge en melding utstedt av Generaldirektoratet for utenrikshandel. Ordren kommer måneder etter at noen India-laget hostesirup ble funnet å være forurenset i utlandet – og knyttet til dødsfall i Gambia og Usbekistan.

Meldingen ble utstedt mandag, sa hostesaft må få et analysesertifikat fra et av de fire sentrale laboratoriene for narkotikatesting, to regionale testlaboratorier eller et av National Accreditation Board for Testing and Calibration Laboratories.

«Hostesaft skal tillates eksportert med forbehold om at eksportprøven blir testet og at det fremlegges analysesertifikat utstedt av et av følgende laboratorier», heter det i meldingen.

Før dette var det ingen kontroller av myndighetene for produkter som eksporteres. Ifølge tjenestemenn vil kontrollen av eksporterte medisiner være begrenset til hostesirupene for nå, da det er de som har kommet under skanneren.

Alle partier med medisiner som selges i India er allerede testet av laboratoriene , ifølge en tjenestemann.

Et varsel for den første forekomsten av forurensning i India-produserte siruper ble reist av Verdens helseorganisasjon (WHO) i oktober i fjor. Dødsfallene til 70 barn med akutt nyreskade var knyttet til forbruket av fire siruper produsert av det indiske farmasøytiske selskapet Maiden.

Det andre varselet fra WHO kom i desember, med dødsfallene til 18 barn i Usbekistan knyttet til til to siruper produsert av Marion Biotech.

Annonse

I det tredje tilfellet reiste WHO et varsel i april i år, med forurensede produkter som ble rapportert fra de vestlige stillehavslandene Mikronesia og Marshalløyene. Produsenten hevdet imidlertid at de ikke solgte produktet til disse landene.

I alle tre tilfellene ble forurensninger dietylenglykol og etylenglykol påvist i prøvene som ble testet av andre land.

< p>Den mest sannsynlige kilden til de to forurensningene antas å være forurensede løsemidler som brukes til fremstilling av sirupene. Selv om løsningsmidlene som brukes ikke er skadelige, er begge forurensningene kjent for å være giftige for mennesker. Det kan føre til magesmerter, oppkast, diaré, hodepine, endret mental status, manglende evne til å tisse og akutt nyreskade. Forurensningene kan også være dødelige.

Annonse

Etter varslene gjennomførte indiske myndigheter inspeksjoner av alle tre selskapene og ba dem om å stoppe produksjonen.

Les også

< img src="https://images.indianexpress.com/2023/05/Amit-Shah-6.jpg?resize=450,250" />Alle inviterte partier… ikke koble det til politikk: Shah

Mer enn dobbelt så stor og arbeidskraft som over 23 000: det nye parlamentet…

Ved ny åpning av parlamentet skal statsministeren overleveres septer gitt til Neh…

Nyheter om nytt parlamentsbygning Direkteoppdateringer: NDA fordømmer Oppn's boikott ca…

Tidligere i år tilbakekalte en annen indisk medikamentprodusent frivillig en kunstig tåredråper fra det amerikanske markedet etter mistanke om at den var forurenset med en medikamentresistent bakterie. Ingen forurensning ble funnet av indiske myndigheter i prøver som ble bevart av selskapet som et kvalitetskontrolltiltak i India.

© The Indian Express (P) Ltd