Ossenkarren naar Harley-Davidsons: wanneer wetgevers zich tot het uiterste inspannen om een ​​statement te maken

0
57

Terwijl de Karnataka-vergadering bijeenkwam voor een speciale driedaagse zitting die maandag begon om de eed af te leggen aan MLA's, was de Vidhana Soudha in Bengaluru getuige van een wetgever die een verklaring aflegde bij zijn intrede. Congres MLA Ravi Ganiga uit Mandya arriveerde op een ossenkar en genereerde online buzz.

Ook in het verleden hebben wetgevers geprobeerd hun stempel te drukken, of het nu in de Vergadering of het Parlement was, met hun kleermakerskeuze of -stijl van vervoer naar het huis.

Siddaramaiah en DK op een ossenwagen

De Karnataka-vergadering was getuige van een soortgelijk tafereel op 14 september 2021. Het protest tegen de stijgende prijzen van brandstof en essentiële grondstoffen werd opgevoerd, toenmalig oppositieleider Siddaramaiah en de president van het Congres, DK Shivakumar, arriveerden op ossenkarren bij de Vidhana Soudha.

Siddaramaiah beschuldigde de door de BJP geleide regering van de Unie ervan de stijgende brandstofprijzen en essentiële grondstoffen niet aan te pakken. “We zullen ons protest tegen de staat en het centrum over deze kwestie voortzetten, zowel binnen als buiten de vergadering”, zei hij.

Nadat de politie voor de Vidhana Soudha de congresleiders had tegengehouden, dreigde Siddaramaiah met een schending van privileges verplaatsen. “Ik kan op de fiets komen of op een ossenkar. Het is mijn goed recht', zei hij tegen de politieagenten. De politie liet vervolgens enkele ossenkarren het gebouw van de Assemblee binnen.

Volledig zwarte protesten

Op 21 maart droegen oppositieleiders in het parlement zwart uit protest tegen de “illegale diskwalificatie” van congresleider Rahul Gandhi. Zodra de Lok Sabha elkaar ontmoetten, haastten Congres-parlementsleden T N Prathapan Hibi Eden, Jothi Mani S en Ramya Haridas zich naar de bron van het huis, scheurden de papieren die ze bij zich hadden en slingerden ze naar Spreker Om Birla.

Van politici, vooral van het Congres, is bekend dat ze een voorliefde hebben voor blanken. Maar ze hebben vaak de kleur gekozen om hun protest te markeren. Ook afgelopen augustus was de partij helemaal in het zwart in haar poging om de toon te zetten tegen de regering van Narendra Modi vanwege prijsstijgingen, werkloosheid en de Goods and Services Tax (GST).

De vele avatars van N Sivaprasad

Gedurende 2018 had Naramalli Sivaprasad, parlementslid van de Telugu Desam Party (TDP), elke dag fotografen die naar hem toe stroomden terwijl hij in verschillende rollen gleed. Van in een sari gedrapeerd zijn als een Telugu-vrouw tot een schooljongen in korte broek, van het dragen van zijn haar in een paardenstaart tot het spelen van Narada en Heer Krishna, en van verkleden als een priester in een gewaad tot een maulvi met een keppeltje, Sivaprasad droeg 21 verschillende looks in 2018 om te protesteren tegen de weigering van een speciale status aan Andhra Pradesh. Een van deze looks omvatte ook die van Hitler. Hij verkleedde zich als de Duitse dictator op de voorlaatste dag van de zitting van het parlement in september 2018 “om Modi te herinneren aan zijn belofte om een ​​speciale statuscategorie (SCS) te geven aan Andhra Pradesh, na de splitsing van de staat”. Hij zei: “Ik wilde premier Narendra Modi een bericht sturen om Adolf Hitler niet te volgen. Tijdens verkiezingen beloofde hij een speciale status aan de mensen van de staat, maar kwam daar later op terug. Hij begrijpt niet wat mensen willen en ik wil hem aansporen om niet zoals hij te zijn.”

Advertentie TDP-parlementslid Naramalli Sivaprasad (Express-foto door Praveen Jain)

Sivaprasad stierf in september 2019 in een privéziekenhuis in Chennai.

Op weg naar het Parlement op een Harley-Davidson

Op 8 maart 2016 reed toen Lok Sabha-parlementslid Ranjeet Ranjan naar het Parlement op een oranje Harley-Davidson-motorfiets ter gelegenheid van Vrouwendag. Ranjan, wiens echtgenoot Pappu Yadav is, reed rond het parlementscomplex voordat hij het huis binnenging om deel te nemen aan de dagelijkse gang van zaken. Ze is momenteel een Rajya Sabha-lid uit Chhattisgarh.

Lees ook

Achter de afwezigheid van een aantal niet-BJP-partijen om het parlement in augustus over te slaan. ..

Vier oppositiepartijen slaan de inauguratie van het Parlement over, mogelijk volgen er nog meer

19 oppositiepartijen boycotten nieuwe inauguratie parlement: 'Ondemocratisch…

Sleutelgezicht in Trimbakeshwar-tempelrij, Tushar Bhosale, agressieve gesprekspartner… Congreslid en Pappu Yadav’s vrouw Ranjeet Ranjan fietsten naar het parlement op Internationale Vrouwendag. (Expressfoto door Renuka Puri)