Nieuwe spanning in Manipur: voormalige vice-voorzitter onder drie vastgehouden

0
53

Voormalig BJP MLA Telvum Thangzalam Haokip, voormalig plaatsvervangend voorzitter in de Manipur Assembly, is een van de drie personen die zijn gearresteerd na de opflakkering van maandag in Imphal.

Nieuwe spanning werd gemeld in Imphal in New Checkon Bazaar, een plaats met een gemengde bevolking, op maandag.

Een menigte heeft verlaten huizen van leden van de Kuki-gemeenschap in brand gestoken na een woordenwisseling toen enkele onverlaten verkopers probeerden te dwingen de winkel te sluiten.

Lees ook | Gevechten in Manipur ontspoorden vredesbesprekingen Kuki-Zomi

Beveiligingspersoneel arresteerde twee gewapende mannen en ex-MLA Haokip na de spanning. Kuldeep Singh, veiligheidsadviseur van Manipur, vertelde verslaggevers dat de drie waren gearresteerd wegens vermeende “intimidatie van winkeliers”.

Haokip was op een BJP-ticket gekozen voor de Manipur Assembly in 2017 uit het kiesdistrict Henglep, dat deel uitmaakt van het district Churachandpur. In 2020 nam hij, samen met twee andere wetgevers, ontslag bij de BJP en de Algemene Vergadering en trad toe tot het congres. Voorafgaand aan de parlementsverkiezingen van 2022 trad hij echter toe tot de Shiv Sena. Zijn eerdere termijn in de Algemene Vergadering was geweest toen hij in 1998 de bypoll voor het kiesdistrict Henglep had gewonnen met een congresticket. Hij werd benoemd tot plaatsvervangend voorzitter in de Algemene Vergadering.

Lees ook

Spoorwegen worstelen om Vande Bharat-nummer, snelheidsdoelen te halen

Nog twee cheetawelpjes sterven in Kuno National Park, derde deze week

Nieuws van het Parlementsgebouw Live Updates: temidden van de oproep van de Oppn om inau…

'Vandaag de dag wil de wereld weten wat India denkt': PM Modi landt in Del … Lees ook | Brandweerlieden stoppen met werken na aanval op collega's door legermannen in het Imphal East-district van Manipur

Ondertussen besloten brandweerlieden, na de incidenten op maandag, dinsdag in staking te gaan uit protest tegen een vermeende aanval op vijf van hun collega's door personeel van 16 Jat Regiment.Speaker onder drie gehouden

© The Indian Express (P) Ltd