Köpa i Adani-aktier fortsätter; Adani Enterprises hoppar nästan 18 pc i morgonhandeln

0
63

Alla aktier i Adani Group utökade sin rally, med Adani Enterprises som klättrade nästan 18 procent på tisdagsmorgonen, efter att en panel som utsetts av Högsta domstolen inte hittat några bevis för aktiekursmanipulation i koncernbolagen medan en separat Sebi-undersökning av påstådd kränkning av pengaflöden från offshore-enheter gjorde en tom.

Aktien i Adani Enterprises zoomade med 17,65 procent på BSE.

Adani Wilmars aktier steg 9,99 procent, Adani Ports steg med 7,71 procent, Adani Power klättrade 5 procent, Adani Transmission (5 procent), Adani Green (5 procent), Adani Total Gas (5 procent) och NDTV (5 procent). 4,99 procent).

Läs också | Inget klockrent för Adani av SC-panelen – bara en JPC kan avslöja hela sanningen

Aktien i Ambuja Cements hoppade med 4 procent och ACC klättrade 2,87 procent.
Vissa koncernaktier nådde också sina övre kretsgränser under morgonhandeln.
På aktiemarknaden klättrade BSE-riktmärket med 30 aktier med 238,21 poäng eller 0,38 procent för att notera till 62 201,89 i morgonhandeln.

Adani Groups aktier har stigit sedan i fredags.

En panel med sex medlemmar sa dock att det fanns bevis på en uppbyggnad av korta positioner på Adani Group-aktier inför rapporten från USA-baserade blankningssäljaren Hindenburg Research som påstod bedrägeri, aktiemanipulation och penningtvätt vid äpplena. -port group.

Vinster tjänades på att kvadrera positioner efter att priserna kraschade efter publiceringen av de fördömande anklagelserna.

Kommittén, som leds av förre högsta domstolens domare AM Sapre, sa i sin 173-sidiga rapport att baserat på uppgifter från Securities and Exchange Board of India (Sebi) såg den “inget uppenbart mönster av manipulation&#8221 ; i den branta aktiekursuppgången i miljardären Gautam Adani’s företag som kan hänföras till “någon enskild enhet eller grupp av anslutna enheter”.

Annons

Det var inte möjligt att dra slutsatsen om det hade förekommit regulatoriska misslyckanden angående prismanipulationer, sa panelen i rapporten.

Efter att Hindenburg-rapporten väckte politisk bråk och utlöste en rutt i konglomeratets aktier , som avsatte Adani som världens tredje rikaste man, hade Högsta domstolen den 2 mars tillsatt expertkommittén för att undersöka om det fanns någon underlåtenhet att avslöja transaktioner med närstående och om aktiekurserna manipulerades.

< p>Kommittén skulle arbeta parallellt med Sebis undersökning av offshore-företag som investerar i Adani Group.

Annons

Även om rapporten inte är sista ordet, kommer den verkligen som en lättnad för Adanis imperium .
“Adani-aktier har ökat som svar på högsta domstolens expertpanels anmärkning att “i detta skede, med hänsyn till förklaringarna från Sebi, stödda av empiriska data, vid första påseende, skulle det inte vara möjligt för kommittén att dra slutsatsen att det har förekommit ett regulatoriskt misslyckande kring påståendet om prismanipulation”.

Läs även

RBI drar ut 2 000 Rs sedlar från cirkulation, ber alla att byta eller de…

Så här byter du dina 2 000 Rs-sedlar: En snabbguide

IRDAI trycker på Health Exchange ombord, Bima Sugam senast den 1 augusti

Inflationen har dämpats men inget utrymme för självbelåtenhet: RBI-guvernör Das

Den höga integriteten hos panelmedlemmarna måste ha gett investerare förtroende att köpa de nedslagna aktierna, säger V K Vijayakumar, Chief Investment Strateg på Geojit Financial Services.