Kongressen er åpen for å motsette seg Delhi-forordningen, beslutning etter å ha “konsultert andre Oppn-partier”

0
64

Forsøk på å skape enhet i opposisjonens rekker har skutt fart med kongressen som hevdet at et «stort flertall» av partier som ikke er BJP vil møtes snart. Kongressens kommentarer kom mandag etter at Bihars sjefsminister Nitish Kumar møtte presidenten Mallikarjun Kharge og seniorleder Rahul Gandhi.

Kongressen signaliserte også at den var åpen for å slutte seg til likesinnede partier for å motsette seg et lovforslag i parlamentet. som BJP-regjeringen sannsynligvis vil legge fram for å erstatte sin kontroversielle forordning som søker å gjenvinne kontrollen over administrative tjenester i Delhi.

Men partiet insisterte på at det ikke har tatt et syn på forordningen ennå, og vil ta en samtale i samråd med andre opposisjonspartier når lovforslaget kommer opp i Stortinget.

“Kongresspartiet har ikke tatt noen avgjørelse om spørsmålet om forordningen som ble brakt mot SC-dommen om makten til regjeringen i NCT i Delhi med hensyn til utnevnelse av offiserer. Den vil konsultere sine statlige enheter og andre likesinnede parter om det samme… Partiet tror på rettsstaten og aksepterer samtidig ikke unødvendig konfrontasjon, politisk heksejakt og kampanjer basert på løgner mot politiske motstandere fra et hvilket som helst politisk parti», tvitret generalsekretær for All India Congress Committee (AICC). organisasjon) K C Venugopal.

Les | Kejriwals appell om å støtte et knep for å søke sympati, sier kongressens Ajay Maken

Nitish informerte kongressledelsen om diskusjonene hans med flere sentrale opposisjonsledere den siste måneden. Lederne var enige om at det var på tide å innkalle et konklave av likesinnede partier. «Vi hadde en detaljert diskusjon om opposisjonspartienes møte. Vi bestemmer dato og sted for møtet innen en eller to dager. Et stort flertall av partene vil delta,” sa Venugopal til journalister etter møtet.

Mens Nitish ønsker at møtet skal holdes i Patna, sa kilder i kongressen at sted og dato kan bestemmes når det passer det best. av alle andre ledere. Kilder sa at noen av lederne skulle reise til utlandet.

For eksempel drar Tamil Nadu-sjefsminister MK Stalin på en ni-dagers tur til Singapore og Japan på tirsdag. UPA-leder Sonia Gandhi skal også til utlandet neste uke. Rahul Gandhi reiser også til USA 28. mai for å delta på et program ved Stanford University og tale for en samling av den indiske diasporaen.

Annonse

Nitishs møte med kongressledelsen kom dagen etter at han møtte Delhis sjefsminister og AAP-innkaller Arvind Kejriwal. Nitish støttet Kejriwal i hans pågående strid med senteret om forordningen, og understreket behovet for at alle parter går sammen for å stoppe senteret fra å endre grunnloven til dets fordel.

Les også | Tall stablet mot ham, forbereder Kejriwal seg på å sette ut for å forene Oppn mot Delhi-forordningen

Kilder i kongressen sa at partiet alltid hadde uttalt seg mot ethvert “angrep” på føderalisme, forsøk på å “trampe over staters rettigheter”, og “angrep mot folkevalgte statlige myndigheter”.

«Landet vil være forent nå. Demokratiets styrke er vårt budskap. Rahul Gandhi og jeg diskuterte den nåværende politiske situasjonen med Bihars sjefsminister Nitish Kumar i dag og tok videre prosessen med å gi en ny retning til landet», twitret Kharge etter møtet.

Annonse

Nitish ble ledsaget av sin JD(U)-president Lalan Singh. Bihars viseminister Tejashwi Yadav kunne ikke delta på møtet da han ble kjent uvel.

Etter å ha møtt Kharge og Rahul forrige måned, holdt Nitish møter med Trinamool Congress (TMC) leder og Vest-Bengals sjefsminister Mamata Banerjee, Samajwadi Party (SP) president Akhilesh Yadav, Odisha sjefsminister Naveen Patnaik og Delhi CM Arvind Kejriwal. Han hadde også diskusjoner med Shiv Sena (UBT)-leder Uddhav Thackeray, NCP-overordnet Sharad Pawar, Jharkhand-sjefminister Hemant Soren og venstresidens ledere Sitaram Yechury og D Raja.

Les også

Fire opposisjonspartier hopper over åpningen av parlamentet, flere kan følge

Nøkkelansikt i Trimbakeshwar-tempelrekka, Tushar Bhosale, aggressiv sammenkaller…

19 opposisjonspartier vil boikotte ny åpning av parlamentet: 'Udemokrat…

Fra Urdu Press | CM Siddaramaiah på prøve til døden av Rs 2000-seddel til…

I en demonstrasjon av opposisjonens enhet deltok også Nitish, Tejashwi, Soren, Pawar, Tamil Nadu-sjefsminister MK Stalin og nasjonalkonferansens president Farooq Abdullah sverget- i seremonien av Siddaramaiah som Karnataka sjefsminister på lørdag. Mens noen regionale ledere, inkludert Kejriwal og Telanganas sjefminister K Chandrashekar Rao, ikke ble invitert, har Nitish forsøkt å få dem om bord også.