Kejriwal-Mamata för samtal i dag; möte kan leda till “ny formel för Oppn enhet”, säger TMC

0
53

Mitt i den pågående striden mellan hans regering och det BJP-ledda centrumet kommer Delhis chefsminister och Aam Aadmi Party (AAP) sammankallande Arvind Kejriwal att träffa sin västbengaliska motsvarighet Mamata Banerjee i Kolkata på tisdag.

Källor i Västbengalens regering sa att mötet skulle vara ett steg mot att förena oppositionspartier som inte är kongresspartier innan valet i Lok Sabha 2024. Enligt TMC-insiders kan mötet hjälpa till att bilda “en ny formel för oppositionsenhet där alla regionala partier kommer att förenas i att fastställa villkoren för kongressen före valet 2024”.

Kejriwal’s besök i Kolkata kommer dagar efter att han sökte andra oppositionspartiers stöd för att besegra en förordning som utfärdats av centret för att skapa en ny myndighet för att rekommendera överföringar och utstationering av Delhi regeringstjänstemän.

Besöket antar också betydelse i kölvattnet av ett förnyat försök från flera regionala partier att skapa en bred oppositionsenhet mot BJP i nästa års Lok Sabha-val. På söndagen träffade Bihars chefsminister Nitish Kumar tillsammans med vice CM Tejashwi Yadav Kejriwal i Delhi.

Efter att kongressen besegrade BJP i Karnataka-församlingsvalet tidigare denna månad sa Mamata att hennes parti skulle stödja kongressen “varhelst den är stark”. Hon sa: “Varhelst kongressen är stark med 200 platser eller något, låt dem slåss, vi kommer att ge dem stöd … Men de måste också stödja de andra politiska partierna … Om du vill få några bra saker måste du offra något.”