Kejriwal-Mamata for å holde samtaler i dag; møte kan føre til «ny formel for Oppn enhet», sier TMC

0
53

Midt i den pågående striden mellom regjeringen hans og det BJP-ledede senteret, møter Delhis sjefsminister og Aam Aadmi Party (AAP) innkaller Arvind Kejriwal sin vest-Bengalske kollega Mamata Banerjee i Kolkata på tirsdag.

Kilder i regjeringen i Vest-Bengal sa at møtet ville være et skritt i retning av å forene opposisjonspartier som ikke er fra Kongressen før valget i Lok Sabha i 2024. I følge TMC-innsidere kan møtet bidra til å danne «en ny formel for opposisjonsenhet der alle regionale partier vil være forent i å fastsette vilkårene for kongressen før valget i 2024».

Kejriwal’s besøk i Kolkata kommer dager etter at han søkte støtte fra andre opposisjonspartier for å bekjempe en ordinans kunngjort av senteret for å opprette en ny myndighet for å anbefale overføringer og utplasseringer av regjeringsoffiserer i Delhi.

Besøket får også betydning i kjølvannet av et fornyet forsøk fra flere regionale partier på å skape en bred opposisjonell enhet mot BJP i neste års Lok Sabha-valg. Søndag møtte Bihars sjefsminister Nitish Kumar sammen med visestatsminister Tejashwi Yadav Kejriwal i Delhi.

Etter at kongressen beseiret BJP i valget til Karnataka-forsamlingen tidligere denne måneden, sa Mamata at hennes parti ville støtte kongressen «hvor den enn er sterk». Hun sa: «Uansett hvor kongressen er sterk med 200 seter eller noe, la dem kjempe, vi vil gi dem støtte … Men de må støtte de andre politiske partiene også … Hvis du vil få noen gode ting, må du ofre noe.»