Home Dutch Kashmir-jeugd beveiligt AIR 7 in UPSC CSE: 'Echt geluk zal zijn wanneer ik een bijdrage lever aan de samenleving'

Kashmir-jeugd beveiligt AIR 7 in UPSC CSE: 'Echt geluk zal zijn wanneer ik een bijdrage lever aan de samenleving'

0

Aangemoedigd door zijn opa om groots te denken, heeft Waseem Ahmad Bhat (25) zichzelf altijd ambitieuze doelen gesteld. Na vijf jaar hard werken vindt Bhat, inwoner van Kasjmir, vandaag zijn naam in de UPSC-top 10-lijst.

Dit is niet de eerste keer dat Bhat het overheidsexamen haalt – twee jaar geleden stoof hij op plaats 225, maar dat was niet goed genoeg voor hem.

“Ik heb me gerealiseerd mijn droom, mijn droom van 2018,” Bhat vertelde The Indian Express. “Ik ben blij, maar dit is niet het einde; het is nog maar het begin. Echt geluk zou zijn als ik iets bijdraag aan de samenleving.”

Bhat, een inwoner van het dorp Bragam in Dooru tehsil in Anantnag, slaagde voor klasse X-examens van het Iqbal Memorial Institute, ongeveer twee kilometer verderop. Daarna stapte hij over naar de hogere middelbare school van de overheid.

In 2015 slaagde hij voor het gezamenlijke toelatingsexamen en kreeg een plaats in het National Institute of Technology, Srinagar. In 2019 studeerde hij af aan het NIT als burgerlijk ingenieur. Tijdens zijn studententijd viel zijn oog voor het eerst op de overheidsdiensten.

Als zoon van een overheidsfunctionaris en oudste van drie broers en zussen, schrijft Bhat zijn succes toe aan zijn grootvader, ouders, familieleden en vrienden. “Mijn ouders gaven me altijd meer dan waar ik om vroeg,” hij zei. “Mijn dadu (grootvader) spoorde me aan om groots te denken.

Nadat hij in 2021 UPSC had afgerond, trad hij toe tot de Indiase belastingdienst, maar wist dat hij zijn rang kon verbeteren en bleef zich voorbereiden.

>Advertentie

Bhat is een van de zeven kandidaten uit Jammu en Kasjmir die dit jaar geslaagd zijn voor het overheidsexamen. Parsanjeet Kour, uit het district Poonch in Jammu, heeft plaats 11.

Lees ook

UPSC-resultaten 2022: geschiedenis geschreven, hoogste aantal vrouwen naar Ind …

Alumni van SRCC, UPSC-topper Ishita Kishore verliet haar zakelijke carrière om…

JNU, DU, IIT's: welke universitair afgestudeerden komen het meest in aanmerking voor UPSC Civil Serv…

UPSC-resultaten 2022: voor deze 25-jarige was mislukking geen optie — zij '…

Terwijl studenten uit de Valley weg zouden blijven van ambtelijke examens, veranderde de trend in 2010 toen Shah Faesal de top bereikte, wat anderen ertoe aanzette te proberen dit voorbeeld te volgen.