JBL Tour Pro 2 Review: goede toppen, dure koffer

0
55

Beoordeling: 7/10 ?

 • 1 – Absoluut hete rotzooi
 • 2 – Een beetje lauwe rotzooi
 • 3 – Sterk gebrekkig ontwerp
 • 4 – Enkele voordelen, veel nadelen
 • < li>5 – Aanvaardbaar imperfect

 • 6 – Goed genoeg om in de uitverkoop te kopen
 • 7 – Geweldig, maar niet de beste in zijn klasse
 • 8 – Fantastisch, met enkele voetnoten
 • 9 – Hou je mond en pak mijn geld
 • 10 – Absoluut ontwerp Nirvana

Prijs: $250 sterk> Amazon JBL

Ryan Waniata/Review Geek

JBL heeft naam gemaakt op geweldig geluid, maar nieuwe ontwerpconcepten zoals de touchscreen-behuizing voor zijn nieuwe Tour Pro 2-oordopjes beginnen de show te stelen. De toppen hebben natuurlijk nog veel meer te bieden, waaronder een ton vol geweldige eigenschappen. Maar hun hoge prijs is inclusief een premie voor het extra scherm.

De futuristische behuizing van de Tour Pro 2 is ongetwijfeld cool en biedt een tastbare manier om allerlei functies te bedienen en te bewaken. Je kunt echter nog meer doen met de gratis mobiele app en de buds’ prestatiekarbonades schieten op een paar gebieden tekort in vergelijking met sommige van mijn favorieten voor deze prijs, zoals Apple's ontembare AirPods Pro (gen 2) en Samsung's Galaxy Buds 2 Pro.

Dit is nog steeds een solide paar oordopjes voor het geld, met een uitstekende batterijduur, goed geluid en voldoende functies om concurrerend te blijven met alles in hun klasse. Maar de vraag wordt: hoeveel is een touchscreen-behuizing u waard?

Dit is wat we leuk vinden

 • Helder, toegankelijk geluid
 • Uitstekende batterijduur
 • Een absolute overvloed aan functies
 • Futuristische touchscreen-behuizing

En wat we niet doen

 • Nee speciale volumeregeling
 • Tinny-transparantiemodus
 • Matige gesprekskwaliteit
 • Hoesje vraagt ​​om een ​​premium

Review Geek's deskundige recensenten gaan praktisch aan de slag met elk product dat we beoordelen. We hebben elk stuk hardware urenlang getest in de echte wereld en ze door benchmarks in ons lab laten lopen. We accepteren nooit betalingen om een ​​product aan te bevelen of te beoordelen en verzamelen nooit beoordelingen van andere mensen. Meer lezen >>

Inhoudsopgave

Aan de slag
Comfortabel ontwerp, controle Compromissen
Alle functies
Een zeer mooie behuizing
Solide ANC, gemiddelde transparantiemodus
Helder, toegankelijk geluid
Matig bellen
JBL Tour Pro microfoonvoorbeeld: stille kamer
JBL Tour Pro microfoonvoorbeeld: badkamerventilator
Geweldige batterijduur
Moet je de JBL Tour Pro 2 kopen?

Aan de slag

Ryan Waniata/Review Geek

De Tour Pro 2 zijn bijzonder eenvoudig te koppelen voor niet-Apple-gebruikers. Hun uitgebreide lijst met functies omvat zowel Google Fast Pair als Microsoft Swift Pair voor koppeling met één druk op de knop met compatibele Android- en Windows-apparaten.

Het is geen enorm karwei om handmatig verbinding te maken met een iPhone, maar er is een beetje rompslomp voor alle gebruikers omdat je de oordopjes eruit moet trekken en de stickers op hun magneten moet verwijderen, en vervolgens een van de twee moet aansluiten de case in of houd de knop aan de onderkant. U wilt ook de JBL Headphones-app voor iPhone/iPad of Android downloaden, die toegang biedt tot een uitgebreide bibliotheek met instellingen en functies.

GERELATEERDApple AirPods Pro (2e generatie) recensie: de beste oordopjes voor Apple-fans

Voordat u dat doet, moet u #8217; in de verleiding komen om te gaan rommelen met het voorscherm van de behuizing – het is onvermijdelijk dat je ermee gaat spelen, en dat is de helft van het plezier. Maar alles op tijd.

Er is hier zoveel dat u de installatie-instructies van de app wilt doorlopen, die u helpen een goede pasvorm te garanderen, ANC aan te passen aan uw oren en omgeving, en een stemassistent in te stellen als je geeft erom. U kunt ook een rondleiding door het venster Producttips volgen om te voorkomen dat u overweldigd raakt door alles wat hier te vinden is.

Comfortabel ontwerp, controle Compromissen

Ryan Waniata/Review Geek

 • Gewicht oordopjes: .22oz (6,1g) per dopje
 • Oordopjes stof-/waterbestendig: IPX5
 • Gewicht oplaaddoosje: 2,54 oz (72 g)
 • Touchscreen behuizing: 1,45 inch (36,8 mm) scherm

Je kunt het ontwerp van de steel anno 2023 geen AirPods-kloon meer noemen. Het is gewoon de manier van veel oordopjes, een beproefd design-archetype. JBL doet het goed met zijn versie, afgezien van het feit dat de oordopjes aan de bovenkant van de behuizing behoorlijk strak in elkaar zitten. Als ze eenmaal vrij zijn, zien de oordopjes er hip uit en voelen ze geweldig aan in je oren.

De kleine metalen accenten langs de buitenkant van elke oordopjes bieden een aantal stijlpunten, terwijl de behuizingen ergonomisch gevormd en licht genoeg om ze gemakkelijk urenlang te kunnen dragen.

GERELATEERDJabra Elite 85t Review: gewoon de beste

Er zijn afzonderlijke aanraakbedieningen voor de linker- en rechteroordopjes, en ik vond de configuratie in het begin een beetje verwarrend. De meeste oordopjes gebruiken bijvoorbeeld een hold-bediening om omgevingsaudiomodi zoals actieve ruisonderdrukking en transparantie te activeren, maar de Tour Pro 2 gebruikt standaard een tik op de linkerknop. Ik raakte er na verloop van tijd aan gewend en je kunt een aantal functies in de app herprogrammeren.

Wat u niet kunt doen, is het volume regelen zonder een andere belangrijke functie uit te wisselen. Toegewijde volumeregeling is iets dat ik voor deze prijs op alle oordopjes verwacht (zelfs Apple's AirPods Pro heeft zich eindelijk bij dat feest aangesloten). Zoals het er nu uitziet, moet je ANC- of afspeelknoppen inruilen voor volumeopdrachten, wat geen van beide handig is.

Je kunt al deze functies ook bedienen op het touchscreen van de case, wat sneller is dan scrollen door de app, maar ik geef nog steeds de voorkeur aan uitgebreide bedieningselementen op de knoppen zelf. Anders zijn de bedieningselementen behoorlijk, zo niet zo nauwkeurig of nauwkeurig als de AirPods Pro.

Alle functies

Ryan Waniata/Review Geek

We komen zo op de zaak, dat beloof ik, maar eerst is het de moeite waard om te bespreken hoeveel functies er in de app beschikbaar zijn. Er is vrijwel alles wat je hier kunt bedenken; zo veel dat het overweldigend kan zijn als je nieuw bent in het spel met oordopjes.

Je hebt talloze opties voor het aanpassen van geluid, van actieve ruisonderdrukking tot geluidsprestaties. De laatste bevat meerdere EQ-presets, de mogelijkheid om je eigen EQ-instellingen te bouwen en zelfs het geluid te personaliseren met een ietwat zware 18-punts test (ik merkte geen grote verandering).

Het ruisonderdrukkingsniveau kan handmatig worden aangepast of in de adaptieve modus worden gezet om op uw omgeving te reageren (hoewel dit de levensduur van de batterij verlengt), en u kunt op dezelfde manier het niveau van de transparantiemodus aanpassen. Als u slechthorend bent, is er zelfs een booster-modus om het geluid om u heen te versterken, of een balansfunctie om het stereobeeld aan te passen.

GERELATEERDSony WF-1000XM4 Earbuds Review: beste oordopjes, slechtste naam

U kunt de knoppen optimaliseren voor videovertraging of stereogeluid virtualiseren voor een 3D-effect voor muziek of films. Ik ben meestal geen grote fan van 3D-virtualisatie, en dat blijft hier het geval, maar hey, het is er als je het nodig hebt. Je kunt ook een maximale volumebegrenzer instellen om te voorkomen dat je te hard uit je dak gaat.

En dat zijn nog maar de geluidsmodi. De oordopjes hebben ingebouwde sensoren voor automatisch pauzeren (die je kunt in- of uitschakelen) en de mogelijkheid om één oordopje tegelijk te gebruiken. Er is een oordopjeszoeker, Bluetooth multipoint-audio om eenvoudig te wisselen tussen een computer en een telefoon, en meer.

Eerlijk gezegd voelt het alsof JBL een onderzoek heeft gedaan om alle bestaande functies te ontdekken en vervolgens een manier gevonden om ze allemaal in te proppen. Het enige dat ik kan bedenken dat niet beschikbaar is, is een omgevingstracker die het geluid aanpast aan je fysieke locatie, zoals Sony aanbiedt. Maar hey, je kunt ze niet allemaal winnen.

Een heel mooi geval

Ryan Waniata/Review Geek

Het belangrijkste item is natuurlijk de touchscreen-behuizing. Afgezien van een geavanceerd uiterlijk, kun je alles rechtstreeks regelen, van volume en afspelen tot ruisonderdrukking en zelfs EQ-presets. Het laadt ook draadloos op en geeft je standaard een zeer handige uitlezing van de levensduur van de batterij voor zowel de oordopjes als de behuizing. U kunt er zelfs oproepen mee beantwoorden of een snel (maar uiterst vluchtig) voorbeeld van berichten bekijken.

Dat is niet allemaal nuttig op de normale manier, maar gelukkig kun je via de app bepalen wat er op de tap staat (letterlijk), wat betekent dat je minder hoeft te scrollen door schermen die je niet zult gebruiken. De case biedt ook een paar andere functies, zoals een “zaklamp” in de vorm van een wit scherm en de mogelijkheid om je eigen afbeeldingen te laden (zoek het Review Geek-logo op de eerste foto van de recensie).

Voor sommige van die functies heb je al je telefoon en voor de rest een app, dus ik zou geen van deze functies essentieel willen noemen. Ze zijn af en toe handig – als je ze niet vergeet te gebruiken.

Solide ANC, gemiddelde transparantiemodus

Ryan Waniata/Review Geek

< p>De JBL Tour Pro 2 doet een respectabele taak op het gebied van ruisonderdrukking, zelfs als ze niet aan de top van de klas voldoen. Om eerlijk te zijn, noise-cancellers zoals de AirPods Pro (gen 2) en Bose QuietComfort Earbuds 2 zijn tegenwoordig verbazingwekkend goed, waardoor bijna alle andere koptelefoons te schande worden. De Tour Pro 2 brengt dingen terug naar de aarde, maar als je geen full-frequency ruis nodig hebt die over de hele linie stampt, zouden ze voldoende moeten zijn.

De knoppen doen het bijzonder goed aan de onderkant van het register met geluiden als vliegtuigdrones, en verslaan sommige van mijn trouwe testparen zoals de Jabra Elite 85t (vooral aan de onderkant) en goedkopere opties zoals de Soundcore Space A40. Om dit te doen, creëren ze behoorlijk wat witte ruis in het middenbereik, maar het is goedaardig genoeg om gemakkelijk weg te smelten met wat muziek.

GERELATEERDBeats Studio Buds+ recensie: Eager to Please

De Jabra-knoppen deden het beter dan de Tour Pro 2 met hogere tonen in mijn tests, en boden een beetje meer onderdrukking van zeurderige geluiden zoals mijn onkruidverdelger en maaier, hoewel niet veel. De laatste generatie QuietComfort-oordopjes van Bose, die tot de beste ruisonderdrukkers behoren, verpletteren beide paren handig, vooral in het bovenste register.

Maar JBL's oordopjes doen genoeg om een ​​groot deel van de wereld om je heen stil te leggen, vooral als je er een vleugje muziek aan toevoegt. Tijdens het typen van deze recensie had ik bijvoorbeeld geen idee dat mijn robotstofzuiger in de kamer tegen mijn microfoonstandaard aan het slaan was terwijl ik naar een klassieke Blind Melon jamde.

De Tour Pro 2’s de transparantiemodus is eveneens middenklasse, zij het een beetje erger. Je kunt alles relatief duidelijk horen en gesprekken voeren terwijl de functie is ingeschakeld, maar het klinkt niet zo natuurlijk als opties zoals de Beats Studio Buds+, en zeker niet de AirPods Pro. In tegenstelling tot de nieuwste vlaggenschepen van Apple en Bose, is er ook geen optie voor adaptieve transparantie om extra luide geluiden die opduiken, zoals sirenes of claxons, te helpen beperken.

Helder, toegankelijk geluid

Ryan Waniata/Review Geek

 • Stuurprogramma's: 10 mm eigendom
 • Bluetooth:  5,3
 • Microfoons: 6 microfoons in totaal

Ik heb altijd genoten van het kenmerkende geluid van JBL, en dat klinkt opnieuw waar met de Tour Pro 2. Het geluid is helder, toegankelijk en goed uitgebalanceerd over de registers heen, zonder opvallende sisklanken of oververhitte frequenties . De knoppen doen ook prima werk met instrumentscheiding, waardoor de timbres van koperblazers, gitaren en percussie kunnen resoneren in hun eigen kleine hoekjes van het geluidsbeeld.

Een deel daarvan is te danken aan een grote en open geluidssignatuur, vooral voor een paar in-ear oordopjes. Nummers als ’s “Kid A” krijgen voldoende ruimte voor de kakofonie van instrumenten en effecten om zich te verspreiden, waardoor het gemakkelijk wordt om ze over je heen te laten spoelen zonder gemaskeerd of vervormd te raken.

GERELATEERDBose QuietComfort Earbuds 2 Review: ruisonderdrukkende kampioenen

Je krijgt niet dezelfde soort instrumentale textuurdefinitie of dimensionaliteit als sommige van mijn favorieten rond deze prijs, zoals Sony's briljante WH-1000XM4, Sennheiser's Momentum 3 True Wireless, of zelfs Apple's #8217;s AirPods Pro (gen 2). Ik wenste ook meer warmte en body in de middentonen, met af en toe wat dunne instrumenten.

Sommigen vinden de bas misschien ook een beetje aan de lichtere kant (hoewel het genoeg is naar mijn smaak). Als dat het geval is, heb je genoeg manieren om het geluid aan te passen. Er zijn verschillende EQ-presets zoals Jazz, Club en Bass, en je kunt ze verder aanpassen met een multi-band EQ, wat altijd een leuke optie is.

So-So Calling

Helaas doen de oordopjes een stap terug als het gaat om gesprekskwaliteit. De meeste oordopjes die ik voor deze prijs test, lijken tegenwoordig (eindelijk) aan die basisprincipes te voldoen, maar ik had een paar klachten terwijl ik buiten belde, en af ​​en toe klonken bellers dun of vervormd.

Voor alle duidelijkheid: ik kon nog steeds prima bellen, maar het was niet zo natuurlijk of foutloos als ik zou verwachten van een paar moderne vlaggenschip-oordopjes.

JBL Tour Pro microfoonvoorbeeld: stille kamer

JBL Tour Pro microfoonvoorbeeld: badkamerventilator

Geweldige batterijduur

< /p>

 • Batterij van oordopjes: tot 8 uur met ANC (6 uur met Adaptive ANC), 10 uur zonder
 • Batterij van hoesje:< /strong> 3 oplaadbeurten, tot 30 uur zonder ANC
 • Totale batterij: tot 40 uur zonder ANC

Aan de positieve kant biedt de Tour Pro 2 een serieus goede batterijduur. Het is niet het allerbeste dat je kunt vinden, maar tot 8 uur met ANC en 10 uur zonder, het verslaat de topparen van Apple, Samsung en Bose, naast tal van anderen. Tegen de tijd dat je je zorgen hoeft te maken over het opladen, ben je waarschijnlijk klaar om de oordopjes op te bergen, en zo hoort het ook in 2023.

The Best Wireless Earbuds of 2023 Bose QuietComfort Earbuds II Bose QuietComfort Earbuds II Amazon

$299.00
 

Beste draadloze oordopjes onder $ 100 Soundcore van Anker Life P3 Amazon

$ 59,49
$ 79,99 Bespaar 26%

Beste draadloze oordopjes onder $ 50 Soundpeats T3 Amazon

$ 39,99
$ 45,99 Bespaar 13%

Beste draadloze oordopjes voor iPhone Apple AirPods Pro (2e generatie) Amazon

$ 199,99 < img src="http://www.reviewgeek.com/pagespeed_static/1.JiBnMqyl6S.gif" />
$249.00 Bespaar 20%

Beste draadloze oordopjes voor Android Samsung Galaxy Buds 2 Pro Amazon

$197,97
$ 229,99 Bespaar 14%

Beste draadloze oordopjes voor trainingen JBL Reflect Flow Pro Amazon

$ 179,95
 

Beste draadloze oordopjes met ruisonderdrukking Sony WF-1000XM4 Amazon

$198,00
$ 279,99 Bespaar 29%

Moet je de JBL Tour Pro 2 kopen?

Ryan Waniata/Review Geek

Of de JBL Tour Pro 2 iets voor jou is, hangt af van wat je het meest waardeert. Dit zijn niet mijn beste optie voor hun hoge prijs. Voor iPhone-gebruikers gaat die titel gemakkelijk naar de AirPods Pro (gen 2), en voor Android zou ik mikken op zoiets als de Samsung Galaxy Buds 2 Pro, de ouder wordende maar nog steeds uitstekende WH-1000XM4 van Sony, of de QuietComfort Earbuds 2 van Bose.

Geen van die opties heeft een chique oplaadcassette voor touchscreen, en dat hoort echt bij het waardequotiënt van de Tour Pro 2. Als dat iets is waar je door geïntrigeerd bent, kun je het hier krijgen met een heleboel functies, een goed geluid en een uitstekende batterijduur. Anders zou ik deze toppen waarschijnlijk overslaan voor iets dat wat nieuwigheid en zwier inruilt voor een extra vleugje glans en prestatie.

Beoordeling: 7/10 ?

 • 1 – Absolute Hot Garbage
 • 2 – Sorta Lauwe Garbage
 • 3 – Sterk gebrekkig ontwerp
 • 4 – Enkele pluspunten, veel nadelen
 • 5 – Aanvaardbaar onvolmaakt
 • 6 – Goed genoeg om Koop in de uitverkoop
 • 7 – Geweldig, maar niet de beste in zijn klasse
 • 8 – Fantastisch, met enkele voetnoten
 • 9 – Hou je mond en neem mijn geld
 • 10 – Absoluut ontwerp Nirvana

Prijs: $250 Amazon JBL

Dit is wat we leuk vinden

 • Helder, toegankelijk geluid
 • Uitstekende batterijduur
 • Een absolute overvloed aan functies
 • Futuristische touchscreen-behuizing

En wat we niet doen

 • Geen speciale volumeregeling
 • Blikkerige transparantiemodus
 • So-so gesprekskwaliteit
 • Case vraagt ​​om een ​​premie