JBL Tour Pro 2 recension: Bra knoppar, kostsamt fodral

0
59

Betyg: 7/10 ?

 • 1 – Absolut hett sopor
 • 2 – Sorta ljummet sopor
 • 3 – Starkt felaktig design
 • 4 – Några fördelar, många nackdelar
 • < li>5 – Acceptabelt ofullkomlig

 • 6 – Tillräckligt bra för att köpa på rea
 • 7 – Bra, men inte bäst i klassen
 • 8 – Fantastiskt, med några fotnoter
 • 9 – Håll käften och ta mina pengar
 • 10 – Absolut design Nirvana

Pris: 249,95 USD strong> Amazon JBL

Ryan Waniata/Recensionsnörd

JBL skapade sitt namn på fantastiskt ljud, men nya designkoncept som pekskärmsfodralet till sina nya Tour Pro 2-hörlurar har börjat stjäla showen. Knopparna har såklart mycket mer att erbjuda, inklusive en tunna full av fantastiska funktioner. Men deras höga pris inkluderar en premie för den extra skärmen.

Tour Pro 2’s futuristiska fodral är tveklöst cool och ger ett påtagligt sätt att kontrollera och övervaka alla möjliga funktioner. Du kan dock göra ännu mer med den kostnadsfria mobilappen, och knopparna’ prestandabrister faller kort på några områden jämfört med några av mina favoriter till det här priset, som Apples okuvliga AirPods Pro (gen 2) och Samsungs Galaxy Buds 2 Pro.

Detta är fortfarande ett par solida öronsnäckor för pengarna, som erbjuder utmärkt batteritid, bra ljud och tillräckligt med funktioner för att förbli konkurrenskraftiga mot allt i sin klass. Men frågan blir: hur mycket är ett pekskärmsfodral värt för dig?

Här är vad vi gillar

 • Klart, tillgängligt ljud
 • Utmärkt batteritid
 • En absolut mängd funktioner
 • Futuristiskt fodral med pekskärm

Och vad vi inte gör

 • Ingen dedikerad volymkontroll
 • Tinny transparensläge
 • Samtalskvalitet
 • Ärenden kräver en premie

Recension Geeks expertgranskare går praktiskt in på varje produkt vi recenserar. Vi testar varje hårdvara i timmar i den verkliga världen och kör dem genom riktmärken i vårt labb. Vi accepterar aldrig betalning för att rekommendera eller recensera en produkt och samlar aldrig ihop andras recensioner. Läs mer >>

Kom igång

Ryan Waniata/Recension Geek

Tour Pro 2 är särskilt lätt att para ihop för icke-Apple-användare. Deras vidsträckta funktionslista inkluderar både Google Fast Pair och Microsoft Swift Pair för en-touch-parning med kompatibla Android- och Windows-enheter.

Det är inte en jättejobb att manuellt ansluta till en iPhone, men det finns lite tufft för alla användare i och med att du måste dra ut knopparna och ta bort klistermärkena på deras magneter, och sedan antingen koppla in fodralet i eller håll knappen på undersidan. Du vill också ladda ner appen JBL Headphones för iPhone/iPad eller Android, som ger tillgång till ett djupt bibliotek med inställningar och funktioner.

RELATERATApple AirPods Pro (2:a generationens) recension: De bästa hörlurarna för Apple-fans

Innan du gör något av det kommer du att bli frestad att börja bråka med fodralets framskärm? #8212;det är oundvikligt att du pysslar med det, och det är halva nöjet. Men allt i god tid.

Det finns så mycket här att du kommer att vilja gå igenom appens installationsinstruktioner, som hjälper dig att säkerställa en korrekt passform, anpassa ANC efter dina öron och miljö och ställa in en röstassistent om du bryr dig om. Du kanske också vill ta en rundtur genom produkttipsfönstret för att inte bli överväldigad av allt som finns här.

Bekväm design, kontroll Kompromisser

Ryan Waniata/Recensionsnörd

 • Vikt på hörlurar: .22oz (6,1g) per bud
 • Hörsnäckor damm-/vattenbeständighet: IPX5
 • Vikt laddningsfodral: 2,54 oz (72 g)
 • Följes pekskärm: 1,45 tum (36,8 mm) skärm

Du kan inte längre kalla stamdesignen för en AirPods-klon 2023. Det är precis som många öronsnäckor, en beprövad designarketyp. JBL gör bra ifrån sig med sin version, förutom att öronsnäckorna är ihopskruvade ganska hårt i toppen av fodralet. När de väl är lediga ser öronsnäckorna snygga ut och känns bra i dina öron.

De små metalliska detaljerna längs varje knopps exteriör ger några stilpunkter, medan höljena är ergonomiskt formade och tillräckligt lätt för att göra det lätt att bära dem i timmar.

RELATERAT Recension av Jabra Elite 85t: Helt enkelt den bästa

Det finns separata pekkontroller för vänster och höger knoppar, och jag tyckte att konfigurationen var lite förvirrande till en början. Till exempel använder de flesta öronsnäckor en hållkontroll för att aktivera omgivande ljudlägen som aktiv brusreducering och transparens, men Tour Pro 2 använder en vänsterknopp som standard. Jag har vant mig vid det med tiden, och du kan programmera om några av funktionerna i appen.

Vad du inte kan göra är att kontrollera volymen utan att byta ut en annan viktig funktion. Dedikerad volymkontroll är något som jag förväntar mig på alla knoppar till det här priset (även Apples AirPods Pro gick äntligen med i den festen). Som det ser ut måste du byta ut antingen ANC eller uppspelningskontroller för volymkommandon, vilket inte är praktiskt.

Du kan också styra någon av dessa funktioner på fodralets pekskärm , vilket är snabbare än att scrolla igenom appen, men jag skulle fortfarande föredra omfattande kontroller på själva knopparna. Annars är kontrollerna anständiga, om inte lika exakta eller exakta som AirPods Pro.

Alla funktioner

Ryan Waniata/Recensionsnörd figur>

Vi kommer in på fallet om ett ögonblick, jag lovar, men först är det värt att diskutera hur många funktioner som är tillgängliga i appen. Det finns i stort sett allt du kan tänka dig här; så många att det kan vara överväldigande om du är ny på hörlursspelet.

Du har massor av ljudanpassningsalternativ, från aktiv brusreducering till ljudprestanda. Det sistnämnda inkluderar flera EQ-förinställningar, möjligheten att bygga ut dina egna EQ-inställningar och till och med anpassa ljudet med ett lite mödosamt 18-punktstest (jag märkte ingen stor förändring).

Brusreduceringsnivån kan justeras manuellt eller ställas in på adaptivt läge för att reagera på din miljö (även om detta kommer att dra ner mer batteritid), och du kan på samma sätt justera nivån för transparensläge. Om du är hörselskadad finns det till och med ett boosterläge för att öka ljudet runt dig, eller en balansfunktion för att justera stereobilden.

RELATERATRecension av Sony WF-1000XM4 hörsnäckor: bästa hörlurar, sämsta namn

Du kan optimera knopparna för videofördröjning eller virtualisera stereoljud för en 3D-effekt för musik eller filmer. Jag är vanligtvis inte ett stort fan av 3D-virtualisering, och det är fortfarande fallet här, men hallå, det finns där om du behöver det. Du kan också ställa in en maxvolymbegränsare för att hålla dig från att rocka för hårt.

Och det är bara ljudlägena. Knopparna har inbyggda sensorer för automatisk paus (som du kan slå på eller av) och möjligheten att använda en öronsnäcka åt gången. Det finns en hörlurssökare, Bluetooth flerpunktsljud för att enkelt växla mellan en dator och en telefon och mer.

Ärligt talat känns det som att JBL gjorde en undersökning för att ta reda på alla funktioner som finns och sedan hittade ett sätt att stoppa in dem alla. Det enda jag kan komma på som inte är tillgänglig är en miljöspårare som justerar ljudet till din fysiska plats, som Sony erbjuder. Men hallå, du kan inte vinna alla.

Ett mycket snyggt fall

Ryan Waniata/Review Geek

Naturligtvis är det stora biljettobjektet pekskärmsfodralet. Förutom banbrytande utseende låter den dig styra allt från volym och uppspelning till brusreducering och till och med EQ-förinställningar direkt. Den laddas också trådlöst och ger dig en mycket praktisk avläsning av batteritiden för både knopparna och fodralet som standard. Den kan till och med låta dig svara på samtal eller få en snabb (men extremt flyktig) förhandsgranskning av meddelanden.

Allt detta är inte användbart på vanligt sätt, men tack och lov kan du styra vad som är på tryck (bokstavligen) via appen, vilket innebär mindre rullning genom skärmar som du inte kommer att använda. Fodralet erbjuder även några andra funktioner, som en “ficklampa” i form av en vit skärm och möjligheten att ladda dina egna bilder (se Review Geek-logotypen på recensionens första foto).

Du kommer redan att ha din telefon för några av dessa funktioner och en app för resten, så jag skulle inte kalla någon av dessa funktioner väsentliga. De kommer väl till pass ibland—om du kan komma ihåg att använda dem.

Solid ANC, medelstora transparensläge

Ryan Waniata/Recensionsnörd

JBL Tour Pro 2 gör ett respektabelt jobb med brusreducering, även om de inte håller i topp i klassen. För att vara rättvis är brusdämpare som AirPods Pro (gen 2) och Bose QuietComfort Earbuds 2 häpnadsväckande bra nuförtiden, vilket gör nästan alla andra hörlurar på skam. Tour Pro 2 tar tillbaka saker till jorden, men om du inte behöver fullfrekvent brustramp över hela linjen borde de räcka.

Knopparna gör ett särskilt bra jobb i den nedre delen av registret med ljud som flygplansdrönare, slår ut några av mina trogna testpar som Jabra Elite 85t (särskilt i den mycket låga delen) och billigare alternativ som Soundcore Space A40. För att göra det skapar de en hel del vitt brus i mellanregistret, men det är tillräckligt godartat för att lätt smälta bort med lite musik som spelas.

RELATERATBeats Studio Buds+ Review: Eager to Please

Jabra-knopparna klarade sig bättre än Tour Pro 2 med högre tonhöjder i mina tester, och erbjöd lite mer dämpning av gnälliga ljud som min gräsklippare och gräsklippare, men inte så mycket. Boses senaste generations QuietComfort-öronsnäckor, som fortfarande är några av de bästa brusdämparna som finns, klämmer lätt ihop båda paren, särskilt i det övre registret.

Men JBLs knoppar gör tillräckligt för att tysta mycket av världen omkring dig, särskilt när du lägger till en touch av musik. Som ett exempel, när jag skrev den här recensionen hade jag ingen aning om att min robotdammsugare stod i rummet och smällde mot mitt mikrofonstativ när jag hamnade på en klassisk Blind Melon.

Tour Pro 2’s transparensläge är på samma sätt mitt i packningen, om än lite sämre. Du kan höra allt relativt tydligt och fortsätta konversationer med funktionen inkopplad, men det låter inte lika naturligt som alternativ som Beats Studio Buds+, och definitivt inte AirPods Pro. Till skillnad från Apples och Boses senaste flaggskepp finns det inte heller något alternativ för adaptiv transparens för att begränsa extra höga ljud som dyker upp, som sirener eller biltutor.

Klart, tillgängligt ljud

Ryan Waniata/Review Geek

 • Drivrutiner:< /strong> 10 mm patentskyddad
 • Bluetooth:  5.3
 • Mikrofoner: 6 mikrofoner totalt

< p>

Jag har alltid njutit av JBLs signaturljud, och det stämmer återigen med Tour Pro 2. Ljudet är tydligt, tillgängligt och välbalanserat över register, utan någon enastående sibilans eller överhettade frekvenser . Knopparna gör också ett bra jobb med instrumentseparation, vilket låter klangfärgerna av mässing, gitarrer och slagverk resonera i sina egna små hörn av ljudscenen.

En del av det beror på ett stort och öppet ljud signatur, speciellt för ett par in-ear knops. Låtar som Radiohead’s “Kid A” får gott om plats för kakofonien av instrument och effekter att breda ut sig, vilket gör det enkelt att låta dem skölja över dig utan att bli maskerade eller förvrängda.

RELATERATBose QuietComfort Earbuds 2 recension: Noise-Canceling Champs

Du kommer inte att få samma typ av texturell instrumentell definition eller dimensionalitet som några av mina favoriter i den här prisklassen, som Sonys briljanta WH-1000XM4, Sennheisers Momentum 3 True Wireless eller till och med Apples #8217;s AirPods Pro (gen 2). Jag önskade också mer värme och kropp i mitten, med en del instrument som kommer igenom lite tunna ibland.

En del kanske också tycker att basen är lite på den lättare sidan (även om det finns gott om för min smak). Om så är fallet har du många sätt att justera ljudet. Det finns flera EQ-förinställningar som Jazz, Club och Bass, och du kan anpassa dem ytterligare med en multi-band EQ, vilket alltid är ett bra alternativ.

So-So Calling

Tyvärr tar hörsnäckorna ett steg tillbaka när det kommer till samtalskvalitet. De flesta öronsnäckor jag testar till det här priset tycks klara de grundläggande principerna nu för tiden (äntligen), men jag hade några klagomål när jag tog emot samtal utanför, och ibland lät uppringarna tunna eller förvrängda.

För att vara tydlig kunde jag fortfarande fortsätta samtalen bra, men det var inte så naturligt eller felfritt som jag förväntade mig för ett par moderna flaggskeppshörlurar.

JBL Tour Pro-mikrofonexempel: Tyst rum

JBL Tour Pro-mikrofonexempel: badrumsfläkt

Bra batteritid

 • Hörlursbatteri: upp till 8 timmar med ANC (6 timmar med Adaptive ANC), 10 timmar utan
 • Case batteri: 3 fodral laddas, upp till 30 timmar utan ANC
 • Totalt batteri:< /strong> upp till 40 timmar utan ANC

På den ljusa sidan erbjuder Tour Pro 2 riktigt bra batteritid. Det är inte det bästa du kan hitta där ute, men med upp till 8 timmar med ANC och 10 timmar utan det slår det toppparen från Apple, Samsung och Bose, tillsammans med många andra. När du behöver oroa dig för att ladda dem kommer du troligen att vara redo att ta bort knopparna, och så ska det vara 2023.

The Best Wireless Earbuds of 2023 Bose QuietComfort Earbuds II Bose QuietComfort Earbuds II Köp på Amazon Bästa trådlösa hörlurar under $100 Soundcore av Anker Life P3 Köp på Amazon Bästa Trådlösa hörsnäckor under $50 Soundpeats T3 Köp på Amazon Bästa trådlösa hörlurar för iPhone Apple AirPods Pro (2:a generationen) Köp på Amazon Bästa trådlösa hörsnäckor för Android Samsung Galaxy Buds 2 Pro Köp på Amazon Bästa trådlösa hörlurar för träning JBL Reflect Flow Pro Köp på Amazon Bästa brusreducerande trådlösa hörlurarna Sony WF-1000XM4 Köp på Amazon

Ska du köpa JBL Tour Pro 2?

Ryan Waniata/Recensionsnörd

Om JBL Tour Pro 2 är något för dig beror på vad du värdesätter högst. Dessa är inte mitt bästa alternativ till deras höga pris. För iPhone-användare går den titeln lätt till AirPods Pro (gen 2), och för Android skulle jag sikta på något som Samsung Galaxy Buds 2 Pro, Sonys åldrande men fortfarande utmärkta WH-1000XM4, eller Bose’s QuietComfort Earbuds 2.

Inget av dessa alternativ har ett snyggt laddningsfodral för pekskärm, och det är verkligen en del av Tour Pro 2:s värdekvot. Om det är något du är fascinerad av kan du få det här med en mängd funktioner, bra ljud och utmärkt batteritid. Annars skulle jag antagligen skippa dessa knoppar för något som byter ut lite nyhet och elegans mot en extra känsla av polering och prestanda.

Betyg: 7/10 ?

 • 1 – Absolut hett sopor
 • 2 – Sorta Ljummet sopor
 • 3 – Starkt felaktig design
 • 4 – Vissa fördelar, många nackdelar
 • 5 – Acceptabelt ofullkomlig
 • 6 – tillräckligt bra för att Köp på rea
 • 7 – Utmärkt, men inte bäst i klassen
 • 8 – Fantastiskt, med några fotnoter
 • 9 – Håll käften och ta mina pengar
 • 10 – Absolute Design Nirvana

Pris: $249,95 Amazon JBL

Här är vad vi gillar

 • Klart, tillgängligt ljud
 • Utmärkt batteritid
 • En absolut mängd funktioner
 • Futuristiskt fodral med pekskärm

Och vad vi inte gör

 • Ingen dedikerad volymkontroll
 • Tunny transparensläge
 • Så som så samtalskvalitet
 • Ärenden kräver en premie