Islamitische militanten doden zes bij energiecentrale in Pakistan

0
56

Islamistische militanten bestormden dinsdag een aardgas- en olie-extractiefabriek in het noordwesten van Pakistan, waarbij vier politieagenten en twee privébewakers om het leven kwamen, aldus de politie.

De aanval door maximaal 50 militanten vond plaats op een fabriek die werd gerund door de MOL Pakistan Oil and Gas Company in het Hangu-district nabij de Afghaanse grens, zei politiefunctionaris Irfan Khan.

< p>Geen enkele groepering heeft de verantwoordelijkheid opgeëist. Het bedrijf reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar per e-mail.

Lees ook

Fawad Chaudhry, naaste medewerker van Imran Khan, stopt met PTI-feest

Pakistan overweegt de partij van Imran Khan te verbieden, zegt minister

Zelfmoordterrorist treft controlepost in noordwesten van Pakistan, vier doden in tweede…

Imran Khan's naaste assistent stopt met feest en actieve politiek na arrestatie

Verschillende militante facties, waaronder de Pakistaanse Taliban, opereren al jaren vanuit afgelegen bergen in het noordwesten en lanceren aanvallen op de veiligheidstroepen en infrastructuur in hun campagne tegen de staat.