Institutioneel mechanisme in India om schendingen van rechten aan te pakken, zegt NHRC-chef

0
47

India heeft een “ongeëvenaard institutioneel mechanisme” om mensenrechtenschendingen aan te pakken, waarbij de National Human Rights Commission (NHRC) overkoepelende jurisdictie heeft, naast zeven andere nationale commissies en haar veronderstelde leden, om klachten van specifieke kwetsbare secties te onderzoeken , zei de voorzitter van de NHRC, rechter Arun Mishra (gepensioneerd), dinsdag.

Lees ook

Spoorwegen worstelen om te voldoen aan Vande Bharat-getal, snelheidsdoelen

Nog twee cheetawelpjes sterven in Kuno National Park, derde deze week

New Parliament Building News Live Updates: Amid Oppn call to boycott inau…

'Vandaag wil de wereld weten wat India denkt': premier Modi landt in Del…

Toen hij sprak tijdens de vergadering van de statutaire volledige commissie van voorzitters en vertegenwoordigers van de zeven nationale commissies, die ambtshalve lid zijn, zei rechter Mishra dat hij zich had gerealiseerd dat India niet kan worden genegeerd vanwege zijn algemene vooruitgang en vooruitgang samen met zijn democratische waarden, “die de beste ter wereld zijn”, aldus een verklaring van de NHRC.

© The Indian Express (P) Ltd