Home Dutch IIT student's lichaam opgegraven; moeder zegt hoop antwoorden te vinden – en wat rust

IIT student's lichaam opgegraven; moeder zegt hoop antwoorden te vinden – en wat rust

0

Zeven maanden nadat Faizan Ahmed, een derdejaars student Werktuigbouwkunde aan IIT-Kharagpur, dood werd aangetroffen in een hostelkamer van het premier instituut, is zijn lichaam dinsdag opgegraven vanaf een begraafplaats in Assam voor een tweede autopsie naar komen tot de “waarheid achter de dood”, volgens het Bevel van het Hooggerechtshof van Calcutta.

De HC heeft opdracht gegeven voor een tweede autopsie door een door de rechtbank aangestelde forensische expert.

Op basis van de aanwijzingen van de rechtbank was een politieteam van West-Bengalen aangekomen bij Faizan's thuisstaat – Assam – op maandag en zijn lichaam werd opgegraven op de Amolapatty Kabrastan (begraafplaats) in de stad Dibrugarh.

IIT-Kharagpur waarnemend griffier Tamal Nath was ook aanwezig.

In Premium | Maanden na de dood van zoon, verdriet van moeder, schuldgevoel: 'Ik heb hem een ​​IIT-droom gegeven'

De moeder van de 22-jarige, Rehana, die aanwezig was bij de opgraving, zei dat ze hoopt dat dit een stap zal zijn in de richting van het vinden van antwoorden en vrede. “Sinds zijn dood is er geen vrede meer; Ik heb al die maanden niet geslapen”, vertelde ze aan The Indian Express. “Geen enkele moeder hoopt op een dag als deze, maar dit is iets dat we moeten doen voor gerechtigheid voor hem.

“Hopelijk zullen we de waarheid weten, en dit is een stap in die richting.”

p>

Het lichaam is bewaard op het Assam Medical College and Hospital in Dibrugarh, en de familie zal het team met het lichaam naar Kolkata vergezellen.

Het ontbindende lichaam van Faizan werd op 14 oktober 2022 door studenten gevonden in een hostelkamer in IIT-Kharagpur. Het was niet de kamer die hem was toegewezen. De eerste rapporten hadden gesuggereerd dat hij door zelfmoord was omgekomen, maar zijn familie beweerde moord – ze zeiden dat hij op de campus in lompen was gelopen. De familie uitte ook haar ongenoegen over het politieonderzoek en de afhandeling van de zaak door de autoriteiten van IIT-Kharagpur.

Advertentie

Op 31 oktober 2022 verplaatste de familie de Calcutta HC met een oproep om de zaak over te dragen aan een speciaal onderzoeksteam.

Op 25 april van dit jaar zei rechter Rajasekhar Mantha van Calcutta HC dat een tweede autopsie “van vitaal belang en noodzakelijk is om de waarheid achter de dood van Faizan Ahmed te achterhalen.” Dit kwam nadat een rapport van een door de rechtbank aangestelde forensisch expert twee zichtbare verwondingen op de achterkant van het hoofd van het slachtoffer had gevonden, die niet werden vermeld in het oorspronkelijke autopsierapport. Het vond ook snijwonden op de armen, “duidelijk” toegebracht na de dood.

Lees ook

Spoorwegen worstelen om Vande Bharat-nummer, snelheidsdoelen te halen

< /figuur>'Vandaag wil de wereld weten wat India denkt': PM Modi landt in Del…

G20 komt tot een einde, Kasjmiri's hopen op heropleving van het toerisme

NHAI krijgt toestemming om e-way-traject door bosgebied aan te leggen

De rechtbank had ook opgemerkt dat een fles natriumnitraat – normaal gebruikt om vlees te bewaren – was in beslag genomen op de plaats delict en dat er drie dagen lang geen geur van het lichaam was. “De aanwezigheid van deze chemische stof Emplura (natriumnitraat) roept serieuze vragen op over het tijdstip van overlijden en of het mogelijk is gebruikt om het lichaam te behouden na de dood van het slachtoffer”, zei hij. het gerechtelijk bevel vermeld.