Het kopen van Adani-aandelen gaat door; Adani Enterprises stijgt bijna 18 procent in de ochtendhandel

0
54

Alle aandelen van de Adani Group verlengden hun rally, waarbij Adani Enterprises dinsdagochtend bijna 18 procent steeg, nadat een door het Hooggerechtshof aangesteld panel geen bewijs had gevonden van aandelenkoersmanipulatie in de groepsmaatschappijen, terwijl een afzonderlijk Sebi-onderzoek naar vermeende schending van geldstromen van offshore-entiteiten bleven leeg.

Het aandeel van Adani Enterprises zoomde 17,65 procent in op de BSE.

De aandelen van Adani Wilmar stegen met 9,99 procent, Adani Ports won 7,71 procent, Adani Power klom 5 procent, Adani Transmission (5 procent), Adani Green (5 procent), Adani Total Gas (5 procent) en NDTV ( 4,99 procent).

Lees ook | Geen schone lei voor Adani door SC-panel – alleen een JPC kan de volledige waarheid aan het licht brengen.

Het aandeel Ambuja Cements steeg met 4 procent en ACC steeg met 2,87 procent.
Sommige groepsaandelen bereikten tijdens de ochtendhandel.
Op de aandelenmarkt klom de BSE-benchmark met 30 aandelen 238,21 punten of 0,38 procent om te noteren op 62.201,89 in de ochtendhandel.

De aandelen van de Adani Group zijn sinds vrijdag aan het stijgen.

Het zeskoppige panel zei echter dat er aanwijzingen waren voor een opbouw van shortposities op aandelen van de Adani Group in de aanloop naar het rapport van US- op basis van short seller Hindenburg Research die fraude, aandelenmanipulatie en witwassen van geld bij de apples-to-port-groep beweerde.

Winst werd verdiend door posities te verdelen nadat de prijzen crashten na publicatie van de vernietigende beschuldigingen.< /p>

De commissie, onder leiding van de voormalige rechter van het Hooggerechtshof, rechter AM Sapre, zei in haar 173 pagina's tellende rapport dat ze op basis van de gegevens van de Securities and Exchange Board of India (Sebi) “geen duidelijk patroon van manipulatie” zag. ; in de sterke stijging van de aandelenkoersen in de bedrijven van miljardair Gautam Adani die kunnen worden toegeschreven aan “een enkele entiteit of een groep van verbonden entiteiten”.

Advertentie

Het was niet mogelijk om te concluderen of er regelgevende tekortkomingen waren geweest met betrekking tot prijsmanipulaties, aldus het panel in het rapport.

Nadat het Hindenburg-rapport een politieke opschudding veroorzaakte en een nederlaag veroorzaakte in de aandelen van het conglomeraat , waarbij Adani werd onttroond als de op twee na rijkste man ter wereld, had het Hooggerechtshof op 2 maart de commissie van deskundigen samengesteld om te onderzoeken of er sprake was van verzuim om transacties met verbonden partijen bekend te maken en of aandelenkoersen waren gemanipuleerd.

< p>De commissie zou parallel werken aan het onderzoek door Sebi naar offshore-entiteiten die investeren in Adani Group.

Advertentie

Hoewel het rapport niet het laatste woord is, komt het zeker als een opluchting voor Adani's imperium.
“Adani-aandelen hebben zich hersteld in reactie op het deskundigenpanel van het Hooggerechtshof’ s opmerking dat “in dit stadium, rekening houdend met de uitleg van Sebi, ondersteund door empirische gegevens, prima facie, het voor de commissie niet mogelijk zou zijn om te concluderen dat er sprake is geweest van een regelgevende tekortkoming rond de beschuldiging van prijs manipulatie”.

Lees ook

RBI neemt Rs op 2.000 biljetten uit omloop, vraagt ​​iedereen om te ruilen of te de…

IRDAI pusht om Health Exchange, Bima Sugam tegen 1 augustus aan boord te krijgen

Hoe u uw biljetten van Rs 2.000 inwisselt: een beknopte handleiding

Union Budget 2023 platen inkomstenbelasting: Nieuw belastingregime is standaard, korting inc…

De hoge integriteit van de leden van het panel moet investeerders het vertrouwen hebben gegeven om de neergeslagen aandelen te kopen, aldus V K Vijayakumar, Chief Investment Strategist bij Geojit Financial Services.